Un adolescent de 16 ani, suspectat că ar fi dezumflat pneurile mai multor mașini parcate într-un cartier din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au depistat, pe strada Mihai Eminescu, o persoană cu un comportament suspect.
 
Potrivit IPJ Constanța, s-a procedat la legitimarea și identificarea acesteia, stabilindu-se că este vorba de un minor, de 16 ani.
 

„Cu ocazia efectuării controlului corporal, asupra acestuia au fost descoperite mai multe pliante ce conțineau informații cu privire la motivele pentru care sunt dezumflate pneurile vehiculelor de tiv S.U.V. și 4x4.
 
În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că, în luna februarie a.c., minorul ar fi dezumflat pneurile mai multor vehicule parcate în municipiul Constanța, cu scopul de a reduce poluarea.
 
Cercetările în cauză continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța. 

Mai exact, minorul este suspectat că în noaptea de 8 spre 9 februarie ar fi dezumflat pneurile mai multor mașini de teren din Cartierul Consilierilor din Constanța. 

După ce dezumfla cauciucurile, suspectul lăsa în parbrize un mesaj pentru proprietarii mașinilor. 

„Atenție! Consumatorul tău de benzină ucide! Am dezumflat una sau mai multe dintre roțile dumneavoastră.

Ești furios, dar nu o lua personal. Nu este despre tine, este despre mașina ta. Am făcut asta pentru că traversarea în zonă urbană cu vehiculul tău masiv are multe consecințe pentru ceilalți. Companiile auto încearcă să ne convingă că avem nevoie de mașini mari. Dar SUV- urile și 4x4-urile sunt un dezastru pentru climat. SUV-urile sunt a doua cea mai mare cauză a măririi globale în emisii de dioxid de carbon în ultimul deceniu—mai mult decât
industria de aviație.

Lumea este într-o poziție de urgență climatică. Potrivit ONU, milioane de oameni deja mor din cauza schimbării climatice în inundații, uragane, secete, migrare, foamete. Până acum, asupra ta, impacturile au fost minime. Avem nevoie de acțiuni urgente să reducem emisiile imediat. Luăm măsuri proprii pentru că guvernul și politicienii nu vor. Chiar dacă nu-ți pasă de oamenii la distanță de tine, există consecințe și pentru vecini. SUV-urile poluează aerul mai mult decât mașinile mai mici. SUV-urile omoară oameni mai mult în ciocniri. Studii psihologice arată că șoferii în SUV-uri mai degrabă iau riscuri pe drum. SUV-urile nu sunt necesare, dar sunt pură vanitate. 


De aceea am luat această acțiune. Nu vei avea nicio dificultate traversând prin mers, ciclism sau transport public”,este mesajul lăsat în parbrizul mașinilor. 

Citește și: 

Mașini vandalizate în Constanța. Care ar fi motivul (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

jar

03 Mar, 2024 19:00

"Cercetările în cauză continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța. " Politisti slabi pregatiti Nu exista in Codul Penal fapta. Inapoi la scoala domnilor politisti. A distrus aerul cand la eliberat din pneuri. Ne faceti sa radem cu lipsa voastra crasa de pregatire.

Articole asemanatoare

UPDATE. Furturi și distrugeri la autoturisme, în Constanța. Bărbat de 39 de ani, arestat preventiv. Unde l-a găsit Poliția?

19 Apr 2024 952

Oficial de la IPJ Constanța despre mașinile vandalizate

09 Feb 2024 828

Mașini vandalizate în Constanța. Care ar fi motivul (FOTO+VIDEO)

09 Feb 2024 2814

Constanța Adolescentul care ar fi distrus anvelopele a zeci de mașini, sub control judiciar! Minorul, implicat și în incendierea blocului de pe Grindeanu (GALERIE FOTO)

28 Sep 2023 852

Zeci de autoturisme cu cauciucurile tăiate în zona Viile Noi din Constanța. Polițiștii au deschis o anchetă (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Sep 2023 4913

UPDATE Focuri de armă în Constanța. Mai multe autoturisme parcate în zonele CET și Anda, avariate (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2021 21284

Zeci de mașini, vandalizate de doi copii. Printre acestea și o autospecială a Poliției Locale

02 Jan 2019 1214