UDTTMR anunță deschiderea Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar printr-o conferință de presă (FOTO)


UPDATE 1

Gelil Eserghep ia cuvântul.

“Această conferință de presă este cu prilejul organizării celei de-a 27-a ediție a festivalului de dansuri și port turco-tatar. Va fi o ediție care se va apropia de grandoarea edițiilor din 2014. Nu am știut că o să fie o vreme așa frumoasă.

Am fi vrut să facem la Teatrul Soveja, dar nu am crezut că va fi vremea atât de bună.

președintele UDTTMR, Gelil Eserghep

Îmi cer scuze tuturor care vin la sala Jean Constantin pentru că știm că e o sală mică. În schimb, avem sprijin pentru ediția de 13 decembrie, ziua Etniei Tătare. 

Avem propunerea și vom face acea zi în proporție de 90% la Sala Sporturilor. Așteptăm cu multă speranță să fie gata Sala Polivalentă.

Ediția a 27-a. Ne bucurăm că am ajuns aici. Anul viitor vom merge pe aceeași linie. Suntem din nou reprezentanți în Parlamentul României. Oaspetele nostru este Adrian Merca, a punctat reprezentantul ceho-slovacilor. 

 Ansamblurile participante la paradă vor pleca în 9 destinații din județ unde vor fi mici spectacole.

Duminică de la 18.00 va fi un spectacol la care vor participa toate ansamblurile. Va dura 3 ore cel mult.

Nu vreau să amestec activitățile noastre, ale comunității noastre cu celelalte activități politice Proiectul de mâine este făcut cu sprijinul CJ Constanța, cu suma de 400.000 lei.

Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Valu, Murfatlar, Medgidia, Ciocârlia, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, 23 August, Cumpăna sunt primăriile care au sprijinit ediția din aceat an,  a mai punctat Gelil Eserghep. 


Vor participa ansambluri din patru țări, în afară de România, Georgia, Turcia, Macedonia și Azerbaidjan Gelil Eserghep a spus că și-ar dori să poată invita la anul din Crimeea.

Vor participa și ansamblurile celorlalte minorități din România care au venit cu ce au ei mai mult.

7 ansambluri din cadrul UDTTMR vor fi angrenate. 





Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează în perioada 1 – 4 septembrie 2023 cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. 

De aproape trei decenii, Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar a devenit un reper al vieții culturale din județul Constanța, el desfășurându-se atât în municipiul Constanța, cât și în alte localități din județ unde trăiesc comunități mari de etnici tătari.



Un adevărat promotor al valorilor identitare tătărești, dar și un mesager al multiculturalității dobrogene, festivalul își deschide an de an porțile pentru toți cei care iubesc valorile tradiționale. Intrarea la toate spectacolele va fi liberă. Și anul acesta, pe scena festivalului vor evolua alături de ansambluri ale UDTTMR, ansambluri ale minorităților etnice din România și ansambluri din străinătate.


Evenimentul, realizat pentru al doilea an consecutiv cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, se va deschide vineri, 1 septembrie 2023, ora 17.00, cu o conferință de presă susținută de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, la sediul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România. 


Citește și:

Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, și deputatul UDTTMR, Varol Amet s-au întâlnit cu cu noul secretar de stat pentru Culte

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea145 Amet Varol, deputat UDTTMR, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2023 1217

Știri Constanța azi UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei (GALERIE FOTO +VIDEO)

09 Sep 2023 1286

Cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, la final (GALERIE FOTO)

04 Sep 2023 997

Gala Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Sep 2023 1949

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, eveniment organizat de UDTTMR

02 Sep 2023 652

Primăria Cumpăna în colaborare cu UDTR și UDTTMR organizează evenimentul „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”

26 May 2023 1132

Primăria Mihail Kogălniceanu Lupte turco-tătărești, în acest weekend!

19 May 2023 1304

Spectacol impresionant la Constanța dedicat Zilei Limbii Tătare (GALERIE FOTO)

06 May 2023 1426

LIVE TEXT Ziua Limbii Tătare, marcată la Constanța. Spectacol organizat de UDTTMR (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 May 2023 1568

Galerie foto+VIDEO Sărbătoarea Etniei Tătare în România. Identitatea dobrogeană, sărbătorită printr-un simpozion la UDTTMR Constanța

14 Dec 2022 1897

Gelil Eserghep, președintele UDTTMR „Kures-ul este un sport tradițional al tătarilor. Suntem singura minoritate din România cu un sport tradițional“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Sep 2022 2246

LIVE VIDEO+TEXT Turneul Internațional de Lupte Tătărești - Kureș „Trofeul Mării Negre” organizat în Parcul Tăbăcărie din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Sep 2022 2001

Turneul Internațional de Lupte Tătărești - Kureș „Trofeul Mării Negre” organizat la Constanța (VIDEO)

09 Sep 2022 1986

LIVE TEXT A XXVI-a ediţie a Festivalului lntemaţional al Dansului, Cântecului şi Portului Popular Turco - Tătar, organizată la Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 Sep 2022 2038

Primăria Cumpăna organizează sărbătoarea - „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”

20 May 2022 1825