Urmărire ca în filme la Suceava! Focuri de armă trase de polițiști pentru prinderea unui șofer care nu a oprit la semnalele polițiștilor!

Ieri seară, în jurul orei 22:00, un echipaj din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN2, acționând în cadrul raziei organizată la nivelul Poliției Municipiului Suceava, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care rula dinspre municipiul Suceava către localitatea Pătrăuți.

Potrivit IPJ Suceava, șoferul vehiculului nu a oprit și a mărit viteza de deplasare, echipajul de poliție pornind în urmărire cu folosirea semnalelor acustice și luminoase.

„Pe raza localității Pătrăuți, șoferul a coborât din mașină și a fugit intr-o zona izolată cu vegetație abundentă, polițiștii inițiind urmărirea pedestră,  executând somațiile verbale legale și ulterior efectiând 5 focuri de avertisment în plan vertical, tânărul urmărit reușind să fugă pe terenul accidentat.
 
Polițiștii au acționat gradual prin evaluarea permanentă a pericolului social al faptei și al posibilelor urmări generate de folosirea armamentului din dotare, nefiind executat foc la nivelul membrelor inferioare asupra persoanei urmărite pe parcursul urmăririi pedestre și nici foc pe parcursul urmării auto asupra pneurilor vehiculului, întrucât în habitaclu se observau alte 3 siluete în afara șoferului, existând inclusiv posibilitatea ca persoanele să fie minore“ - au mai precizta reprezentanții IPj Suceava.

Ceilalți trei ocupanți ai mașinii au fost legitimați de polițiști, stabilindu-se că erau 2 fete și un tânăr cu vârste cuprinse între 19 și 20 ani.

„De asemenea, informativ și investigativ s-a stabilit și identitatea șoferului, respectiv un tânăr de 21 de ani din localitatea Pătrăuți. 
În mai puțin de 60 min de la eveniment acesta a fost localizat la domiciliu, fiind testat cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative. De asemenea, s-a stabilit că șoferul are permis de conducere valabil, iar vehiculul deține toate documentele în regulă.
În urma cercetărilor s-a stabilit că gestul de a nu opri la semnalul regulamentar s-a datorat impulsului de moment și instigării pasagerului de pe bancheta din spate“ - au mai menționat reprezentanții IPJ Suceava.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform OUG nr. 195/2002 republicată cu amenzi în valoare de 2.320 lei și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 150 zile.

În urma evenimentului nu au rezultat victime sau pagube materiale. 

Citește și: 

Percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane în județul Dâmbovița

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Focuri de armă pentru prinderea unui șofer care a sustras un autoturism și a condus băut și fără permis!

29 Oct 2023 667

Focuri de armă pentru prinderea unui șofer beat care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

27 Nov 2022 1212

Județul Suceava Focuri de armă pentru aplanarea unui scandal provocat de un bărbat care își amenința fiul și nora cu un cuțit

20 Dec 2021 1106

Focuri de armă pentru prinderea unor suspecţi de contrabandă cu ţigări. Ce au găsit poliţiştii de frontieră (galerie foto)

24 Feb 2019 1492