Vremea rece nu i-a ținut pe loc pe credincioși. S-au adunat cu mic cu mare la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin (FOTO+VIDEO)Miercuri, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.

Cu acest prilej, de la ora 8.30, a  fost săvârșită Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța. La evenimente este prezent Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Așa cum putea vedea in imagini, oamenii s-au adunat cu mic cu mare la ceremonia religioasă. Vremea rece nu a fost o barieră pentru creștini. 

Citește și: Sfântul Andrei 2022. Mesaje și urări pentru cei care își aniversează onomastica

Desemenea, jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanţa vor asigura măsurile de ordine la Mănăstirea ,,Peştera Sf. Apostol Andrei`` din comuna Ion Corvin.  

Soborul de arhierei care a slujit astăzi la peștera Sfântului Apostol Andrei: Înaltpreasfințitul Iacov, Mitropolit de Mytilene – Grecia, Înaltpreasfințitul Pantelimon, Mitropolit de Maroneia şi Komotini – Grecia, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Demetrios Charbak – Episcop de Safita, Arhiepiscopia de Akkar, Preasfințitul Nikiforos, Episcop de Amorium – Turcia, Preasfințitul Macarie, Episcop Vicar de Ruse – Bulgaria, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei
 

Despre Sfântul Andrei 


Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, localitate aflată pe malul lacului Ghenizaret din Galileea, şi este fratele Sfântului Apostol Petru. Iniţial era ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul, de la care aude că Hristos este Mesia cel aşteptat. Astfel, devine ucenic al lui Iisus Hristos, chemând şi pe fratele său, Simon, care va deveni Apostolul Petru. De aceea este numit Cel dintâi Chemat.

Drumul care leagă Ion Corvin de Peștera Sfântul Andrei, aglomerat de mașini și autocare. 

 Citește și: Sfântul Andrei. Sărbătoare cu cruce roşie. Tradiții și superstiții
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Județean Constanța, acord-cadru cu o firmă care l-a dat în judecată. Negociere fără publicare prealabilă, din cauza absenței concurenței pentru motive tehnice

23 Jan 2023 2049

Premierul Ciucă, mesaj de Sfântul Andrei „Tuturor celor care își aniversează astăzi ziua, le adresez toate urările de bine și le urez la mulți ani!“

30 Nov 2022 631

Sfântul Andrei 2022 Gigi Becali, prezent la „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin. Ce mesaj a avut pentru creștini (VIDEO)

30 Nov 2022 2715

Scandal la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Au intervenit jandarmii. Ce s-a întâmplat cu două femei

30 Nov 2022 702

Sfântul Andrei 2022. Mesaje și urări pentru cei care își aniversează onomastica

30 Nov 2022 744

Calendar ortodox 30 noiembrie 2022 Sfântul Andrei. Sărbătoare cu cruce roşie. Tradiții și superstiții

30 Nov 2022 1167

Ceremonial religios Jandarmii constănțeni vor asigura măsurile de ordine la Mănăstirea ,,Peştera Sf. Apostol Andrei``(FOTO)

30 Nov 2022 673

Pelerinaj la Peștera Sf. Andrei din județul Constanța. Programul activităților organizate cu această ocazie

29 Nov 2022 1283

Ce firme asigură mentenanța aparaturii medicale de la Spitalul Județean de Urgență Constanța

28 Nov 2022 990

Piața Ovidiu, scena unui concert de Sfântul Andrei în organizarea Consiliului Județean Constanța

15 Nov 2022 7763

Minivacanța de la final de noiembrie. Iată cine beneficiază

06 Nov 2022 1278

Spitalul Județean Constanța dă peste două milioane de euro pe medicamentele pentru boli rare. Firmele câștigătoare au mii de contracte cu statul

12 Oct 2022 737

Calendar ortodox 4 iulie - Pomenirea Părintelui Andrei din Ierusalim, arhiepiscopul Cretei

04 Jul 2022 820

Fotbal FCSB s-a impus la scor în meciul amical cu FC Sfântul Gheorghe

29 Jun 2022 690

Bucurie pentru micuții internați din Constanța, de Ziua Copilului! Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația Suflete Deschise le-au pregătit surprize (GALERIE FOTO)

01 Jun 2022 1167