Ziua Portilor Deschise in porturile militare

Anul acesta, pentru prima data in porturile militare Constanta si Mangalia, Ziua Portilor Deschise a fost organizata ca un preambul al Zilei Nationale a Armatei Romane.La Constanta, evenimentul s-a desfasurat sambata, incepand cu ora 9.00 in dana militara a portului.Profitand de vremea frumoasa, locuitorii orasului Constanta nu au intarziat sa apara, manifestandu-si dorinta de a vedea expozitiile de armament si echipamente din incinta portului, cat si vizitarea faimoaselor ambarcatiuni. Nava-scoala Mircea cat si cele doua fregate aflate in port, Regele Ferdinand si Marasesti au primit la bordul lor numeroase grupuri organizate, precum studenti ai Academiei Navale Mircea cel Batran, elevi impreuna cu insotitorii, ziaristi si alti cetateni ai orasului dornici de a afla istoricul si dotarile acestor nave. Capitanul-comandor Marian Savulescu, comandant al fregatei Regele Ferdinand, a povestit celor prezenti cate ceva din istoricul celor trei nave surori ale flotei militare, despre dotarea navelor, specificand ca in prima jumatate a anului urmator va fi achizitionat si un elicopter Puma impreuna cu alte echipamente moderne. De reamintit este faptul ca fregata Regele Ferdinand a participat anul trecut la o campanie impotriva terorismului.Cea de-a treia fregata romaneasca numita Regina Maria se afla intr-o operatiune NATO in Marea Mediterana, actualmente aflandu-se la jumatatea misiunii sale, urmand a se intoarce la jumatatea lunii decembrie. Rolul acesteia este de a constitui un element de control la nivel global. Comandor Aurel Popa, comandant al Portului Militar Constanta, ne-a relatat ca echipajul fregatei Regina Maria va sarbatori Ziua Armatei Romane la bordul navei unde vor avea loc o serie de manifestari. Conform relatarilor oferite de catre comandorul Dorin Danila, comandant al Comandamentului Flotei, principalul obiectiv al acestei zile este acela ca sistemul civil sa ia la cunostinta despre dotarile marinei militare, in ceea ce priveste armamentul si echipamentele de la bordul navelor. Danila a mai spus ca anul urmator se va ajunge la un grad de profesionalism de suta la suta, ca urmare a unor proceduri de instruire si achizitionare de echipamente militare la standarde internationale. Urmeaza ca miercuri sa aiba loc o alta serie de manifestari specifice Zilei Armatei Romane, prilej cu care va avea loc o parada militara, dar si alte activitati specifice printre care depunerea de coroane si jerbe de flori la monumentul eroilor martiri, si se vor tine discursuri de catre oficialitati la nivel local.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu prilejul Jocurilor Olimpice Loteria Română lansează lozul TEAM ROMANIA

16 May 2024 231

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 401

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 467

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 802

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 810

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța prezintă subiecte de interes local (Galerie FOTO)

15 May 2024 661

Oină Constanța Echipa Liceului Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, medaliată la faza națională a ONSS 2024 (GALERIE FOTO)

15 May 2024 729

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 1022

DGASPC Constanța face precizări despre situația copiilor intoxicați (VIDEO)

14 May 2024 535

ZIUA Electorală De la antreprenoriat la politică. Ioan Picu, despre proiectul său de suflet - Palatul Copiilor din Constanța!

14 May 2024 892

CSM Constanța volei Echipa Under-17, pe locul trei la Turneul Final - Perspectivă din Campionatul Național (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2024 480

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de campioană națională universitară la volei feminin (GALERIE FOTO)

13 May 2024 416

Volei feminin CSM Constanța U17 a cucerit titlul de campioană a României! Lupta cu Dinamo pentru lauri s-a dus până în ultima zi

13 May 2024 497

Societate comercială angajează muncitori necalificați, serioși și punctuali

13 May 2024 294

Fotbalistele de la Farul Constanța au devenit campioanele României (FOTO+VIDEO)

12 May 2024 1170