Cetățean irakian suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun, expulzat din Germania

Foto: PixabayBerlinul a expulzat un irakian în vârstă de 20 de ani în ţara sa natală, acesta fiind suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun din Germania, a informat sâmbătă Ministerul de Interne al landului Saxonia-Anhalt, relatează dpa citat de Agerpres.ro

Bărbatului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, i-a fost interzisă definitiv intrarea pe teritoriul Germaniei. Autorităţile nu au dezvăluit nici momentul în care suspectul a fost expulzat către Irak.

El a fost arestat în Helmstedt, în landul vecin Saxonia Inferioară, pe 21 noiembrie, pe baza unei informaţii primite de poliţie, potrivit căreia bărbatul plănuia să comită un atac la un târg de Crăciun.

El a locuit în Saxonia-Anhalt şi a lucrat în Saxonia Inferioară.

În 2016, un atentat terorist comis cu un camion capcană care a intrat în mulţime la un târg de Crăciun din centrul Berlinului s-a soldat cu 12 morţi şi 56 de răniţi. Atacatorul, un tunisian care solicitase azil fără succes, a fost împuşcat mortal de poliţia italiană lângă Milano câteva zile mai târziu.

După acest atac, securitatea a fost întărită la târgurile de Crăciun, organizate pe întreg teritoriul Germaniei în această perioadă a anului. 

 Agerpres.ro 

citește și: 

Trei străini transferați din Germania în baza regulamentului Dublin

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă la o catedrală din Koln, Germania. Un suspect a vizitat lăcașul pentru un atac terorist ce ar fi avut loc de Anul Nou

28 Dec 2023 730

Atac în Germania. Cel puțin patru persoane au murit

01 Dec 2020 1730

Ca urmare a atentatului din Germania Ce le-a cerut ministrul Ioan-Dragoș Tudorache structurilor MAI

20 Dec 2016 1832

Aveau legături cu Statul Islamic Trei sirieni suspectaţi că plănuiau atentate în Europa au fost arestaţi

13 Sep 2016 2194

Alertă teroristă în GermaniaPoliţia a decis anularea celui mai mare carnaval din nordul ţării

15 Feb 2015 2143