Externe

Coronavirus Guvernul ceh exclude o nouă izolare a ţării în pofida înmulţirii cazurilor de infectarePrimul ministru ceh Andrej Babis a exclus o nouă izolare a ţării, în pofida creşterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus, într-un interviu publicat sâmbătă, conform Agerpres.

"Înainte de toate, trebuie să facem apel la simţul de responsabilitate al oamenilor", a spus Babis pentru ediţia online a ziarului Pravo, citat de dpa.

"În timp ce la început eram foarte disciplinaţi şi purtam măşti, acum mergem în cealaltă extremă", a adăugat el.

La începutul pandemiei de coronavirus în Europa, Republica Cehă a instituit o perioadă de izolare şi şi-a închis frontierele pentru câteva luni.

Numărul de noi cazuri de infectare înregistrate zilnic a depăşit recent din nou pragul de 200. Vineri au fost înregistrate 281 de cazuri, a declarat sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, în Cehia au fost înregistrate 15.081 de cazuri de îmbolnăviri, 369 de persoane pierzându-şi viaţa.

Între timp, autorităţile monitorizează o petrecere techno organizată pe o proprietate privată la sud de Praga, la care s-au adunat 2.000 de oameni. Poliţia a desfăşurat un elicopter pentru a le ajuta să aibă o vedere de ansamblu a evenimentului, care nu a fost înregistrat oficial, şi să verifice dacă sunt respectate măsurile de igienă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coronavirus Cehia şi Slovacia vor declara starea de urgenţă

29 Sep 2020 321

Premierul Viorica Dăncilă a participat la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est

01 May 2019 532

Ce acte normative au fost incluse pe agenda ședinței de Guvern de azi

04 Jun 2013 1345

Se apropie din nou de minimul istoric Leul s-a prăbuşit faţă de euro!

05 Oct 2012 914