Jubileul de Platină Regina Elisabeta a II-a, apariție la finalul emoţionant al festivităţilor (VIDEO)

foto: captură video YouTube/ The Royal Family Channel

Cu doar patru ani înainte de a împlini 100 de ani, regina Elisabeta a II-a s-a mobilizat pentru a încheia sărbătorile istorice ale Jubilului său de Platină, cu o scurtă apariţie finală la balconul Palatului Buckingham, înconjurată de familia sa pentru a-şi lua rămas bun de la mulţimea imensă.

Flancată de cei trei moştenitori - fiul, nepotul şi strănepotul ei, ea a oferit o privire de ansamblu asupra viitorului monarhiei.

În acest moment istoric ea a avut alături doar şapte membri ai familiei sale: Prinţul de Wales, Ducele de Cambridge şi Prinţul George, două viitoare regine - Ducesa de Cornwall şi Ducesa de Cambridge, precum şi Prinţesa Charlotte şi Prinţul Louis.

În timp ce suverana păşea încet şi cu grijă pe faimoasa faţadă, Charles şi-a pus mâna pe cotul mamei sale, ghidând-o în timp ce aceasta îşi folosea bastonul. Într-o ţinută verde viu, ea i-a salutat zâmbind pe cei adunaţi în faţa palatului şi a privit spre zecile de mii de oameni care au aşteptat pe bulevardul The Mall, în speranţa de a o vedea pe şefa statului, în vârstă de 96 de ani.

În timpul apariţiei reginei, un cor de celebrităţi, printre care Sir David Jason, Harry Redknapp, Sir Cliff Richard, Sandie Shaw şi Felicity Kendal, a luat parte la o interpretare a melodiei God Save The Queen, imnul naţional de fapt al Regatului Unit.

În timp ce se cânta imnul naţional, regina a contemplat scenele din faţa ei, adâncită în gânduri. Apoi, cu un zâmbet şi câteva gesturi cu mâinile înmănuşate cu mănuşi albe, s-a întors şi a ieşit, trecând înapoi pe uşă, atingându-şi scopul de a fi văzută pentru a fi crezută în mai puţin de trei minute.

Cele patru zile de sărbători au reunit vecini, oraşe şi o mare parte a naţiunii, marcând cei 70 de ani de domnie a celui mai longeviv monarh al ţării. Regina a fost văzută de public în persoană timp de puţin peste 27 de minute pe tot parcursul weekendului. Dar prezenţa ei a fost simţită pe scară largă, iar schiţa de comedie preînregistrată cu ursul Paddington a adus o nouă lumină asupra umorului şi dragostei sale pentru distracţie.




video: YouTube/ The Royal Family Channel

sursa - Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vila Prințului Barbu Ştirbey din Mamaia se vinde. Propietarul Metfor Travel SRL cere jumătate de milion de euro

28 Apr 2024 660

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 606

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 837

Marea Britanie Puțini știu că regina Elisabeta a II-a avea o sosie. Cine este femeia care o înlocuia

20 Apr 2024 915

Premierul Marcel Ciolacu, prezent la Constanța! A participat la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24” de la bordul Fregatei ”Regina Maria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Apr 2024 680

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 11 aprilie 2024

11 Apr 2024 299

Premierul Marcel Ciolacu va fi prezent mâine la Constanța

10 Apr 2024 768

Știri Constanța Imagini de la Faleza Cazinoului din Constanța. Ce măsuri s-au luat pentru un stâlp în pericol de cădere (FOTO+VIDEO)

02 Feb 2024 1028

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 692

După abdicarea mamei sale, Frederik al X-lea devine noul rege al Danemarcei

14 Jan 2024 894

Constanța Două care trase de boi, transportă butoaie cu apă sfințită pentru credincioșii care nu au ajuns la slujbă! Pe ce traseu circulă (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2024 973

Sărbătoarea Bobotezei la Constanța aduce restricții de trafic

06 Jan 2024 798

Primăria Constanța Restricții de trafic în municipiu, de Bobotează

04 Jan 2024 779

Aniversări românești Regina Elisabeta, poeta Carmen Sylva – 180 de ani de la naștere

02 Jan 2024 764

Activități de educație rutieră în școlile din municipiul Constanța

08 Dec 2023 693