Ministrul Apărării italian, referitor la războiul Rusia-Ucraina „A venit timpul pentru diplomație”

Sursa foto: Facebook/ Vitalie Cojocari


 
  • A venit timpul ca diplomaţia să deschidă drumul către pace între Rusia şi Ucraina, a declarat miercuri ministrul apărării italian, Guido Crosetto, adăugând că sprijinul ferm al Occidentului pentru Kiev este crucial pentru a asigura negocieri serioase, informează Reuters, conform Agerpres.

Contraofensiva ucraineană din 2023 nu a produs rezultatul dorit, iar situaţia de pe front trebuie privită cu realism, a declarat ministrul Crosetto într-o intervenţie în parlament.

„Din această perspectivă... se pare că a sosit timpul pentru o diplomaţie incisivă, alături de sprijinul militar, pentru că există o serie de semnale importante venite de ambele părţi", a spus Crosetto.


Rusia îşi arată treptat disponibilitatea de a negocia şi de a-şi proteja economia, în timp ce poziţia Ucrainei pare mai puţin intransigentă decât înainte, a spus el.

„Toate acestea trebuie luate în considerare pe drumul către negocieri pentru oprirea conflictului şi a procesului ulterior de normalizare a relaţiilor, nu doar ale Rusiei cu Ucraina, ci şi cu ţările occidentale", a afirmat ministrul italian al apărării.


Rusia a declarat că este pregătită pentru discuţii de pace dacă Ucraina ţine cont de „noile realităţi", sugerând recunoaşterea faptului că Moscova în prezent controlează aproximativ 17,5% din teritoriul ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins orice idee că Moscova ar fi interesată de discuţii, declarând luna aceasta revistei The Economist că Rusia ar fi de acord cu o pauză în lupte doar dacă ar avea nevoie de o pauză pentru a-şi reface armata.

„În Ucraina, frontul intern pare să nu mai fie la fel de unit ca în trecut în susţinerea politicii preşedintelui Zelenski, ieşind la iveală unele divergenţe în discursul politic", a observat Crosetto.


Zelenski şi-a intensificat contactele internaţionale în ultimele săptămâni, încercând să consolideze sprijinul occidental, pe fondul avertismentelor că armata ucraineană este în criză de armament.

Italia a adoptat luna trecută un decret care îi permite să continue să trimită material de război în Ucraina până la sfârşitul anului 2024. De asemenea, guvernul premierului Giorgia Meloni a fost de acord să trimită Kievului mai multe materiale pentru a-şi consolida apărarea.

Crosetto, un susţinător puternic al Kievului şi un membru important al partidului Fratelli d'Itali, al lui Meloni, a reiterat că orice discuţie de pace trebuie să recunoască în mod clar agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei declanşată în februarie 2022.

„Integritatea teritorială deplină şi frontierele recunoscute ale Ucrainei rămân obiectivul întregii comunităţi internaţionale", a declarat el.

 
Citește și
Finlanda prelungește blocada la frontiera cu Rusia

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conexiuni maritime și economice. De la Portul Constanța la Portul Linz

09 Apr 2024 474

Știri Constanța Muzeul Național al Marinei Române deschide a 27-a ediție a Conferinței Naționale "Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație” (FOTO+VIDEO)

13 Oct 2023 1453

Horoscop pentru joi, 25 august 2022. Casa și familia au nevoie de ajutorul Taurului. Ce se întâmplă cu Leul

25 Aug 2022 1287

160 de ani de diplomație românească. Lista miniștrilor români de externe de la Vasile Alecsandri la Bogdan Aurescu

01 Aug 2022 1608

Coreea de Nord a numit pentru prima dată o femeie în postul de ministru al Afacerilor Externe

11 Jun 2022 1065

Președintele Zelenski este de părere că războiul se va încheia doar prin „diplomație”

21 May 2022 1150

ZIUA LIVE Dorin Popescu, fost diplomat în Serviciul Exterior al MAE. „Rusia nu atacă atunci când spun ziarele”

15 Feb 2022 3011

#citeșteDobrogea Despre Volumul „Dunărea și Marea Neagră în spațiul Euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație“ (galerie foto)

27 Nov 2021 3286

Astrocafe.ro Horoscop pentru vineri, 15 octombrie 2021

15 Oct 2021 1872

Tortul rusesc

22 Jan 2021 4453

Regele Mării Negre, Mithridates al VI-lea cel Mare, şi stăpânirea sa în Dobrogea antică (III) - Campania lui Lucullus Varro în vestul Pontului Euxin

05 Jun 2019 2606

Sediul ONU de la New York devine timp de o săptămână punctul zero al diplomației mondiale

20 Sep 2016 1491

Constanţa de odinioară Diplomaţie şi spionaj. Francezii asigură Dobrogei un protectorat extrem de grijuliu ll (galerie foto)

01 Mar 2016 7867

Diplomația germană se implică în conflictul din estul Ucrainei

16 Aug 2015 1966

Comunicat Fortele Navale Române - 28.01.2015 Lansări de carte la Muzeul Marinei Romane

28 Jan 2015 1730