Ucraina Civili răniți de militarii ruși, duși fără voința lor în Rusia

Bombardamente în Ucraina. Foto: Captură Twitter
  • Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Mai mulţi cetăţeni ucraineni care au fost răniţi de armata rusă după ocuparea unor raioane din regiunea Harkov au fost preluaţi de militarii ruşi şi duşi pe teritoriul Federaţiei Ruse, a declarat duminică, pentru AGERPRES, şeful Departamentului Comunicaţii al Poliţiei Regiunii Harkov, Olena Baranik.

Oficialul Poliţiei din Harkov susţine că există informaţii potrivit cărora persoanele rănite ar fi încercat să plece din localitatea Vilkhivka spre spitale din Harkov, însă nu au putut trece de posturile de control ale militarilor ruşi.

"Doi oameni au fost răniţi. Au încercat să îi ducă la spitalul din Harkov pentru a primi îngrijiri medicale, însă la un punct de control rusesc nu li s-a permis să plece şi martorii ne-au comunicat că momentan se află în Federaţia Rusă, fără acte, pentru că buletinele lor au fost reţinute la punctul de control rusesc", a afirmat Olena Baranik.

Aceasta susţine că, în Vilkhivka, alte trei persoane au fost împuşcate de soldaţii aflaţi pe un tanc al armatei ruse. Ulterior, aceste persoane au fost îngropate în curţile caselor.


Referindu-se la atrocităţile comise de militarii ruşi, reprezentanta Poliţiei din Harkov susţine că în localitatea Husarivka trei persoane, dintre care un copil, au fost arse de vii şi aruncate în beci.

"Cu spaimă ne gândim la numărul victimelor pe care le-am putea găsit după eliberarea localităţilor Izium, Kupeansk şi alte raioane. Nu dispunem de informaţii despre ce se întâmplă acolo. În localitatea Husarivka am avut un caz. Acolo în beci au găsit corpurile a trei persoane, dintre care un copil de 14 ani. Aceşti oameni au fost arşi. Expertiza a demonstrat că au fost arşi de vii", a precizat Baranik.

Harkovul este al doilea oraş ca mărime din Ucraina, având o populaţie de 1,5 milioane de locuitori şi o suprafaţă de 310 kilometri pătraţi. Este situat în Nord- Estul Ucrainei, la 35 de kilometri de frontiera cu Rusia, fiind capitala regiunii cu acelaşi nume. Harkova este unul dintre cele mai importante centre industriale, culturale şi de învăţământ din Ucraina. Producţia industrială şi cercetarea este orientată spre producţia de maşini unelte şi de armament, aici funcţionând o fabrică de tancuri şi o fabrică de tractoare. 

Sursa AGERPRES

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România și Ucraina organizează prima Conferință la nivel înalt despre securitatea la Marea Neagră

20 Mar 2023 218

Câți ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore. Date oficiale

20 Mar 2023 256

MAI De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România

19 Mar 2023 554

Forţele ucrainene reușesc să trimită muniţii, alimente, echipamente şi medicamente în oraşul Bahmut

19 Mar 2023 456

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol, oraş ucrainean devastat de bombardamente

19 Mar 2023 628

Peste 70.000 de persoane au intrat ieri în România. Câți sunt ucraineni

18 Mar 2023 530

Captură impresionantă! Ce au găsit vameșii într-un container sosit în Portul Constanța din China

17 Mar 2023 957

Dan Motreanu, europarlamentar PNL „Sunt dezamăgit de modul în care Ministerul Agriculturii a negociat acordarea compensațiilor pentru fermierii români afectați de importurile de grâne din Ucraina”

16 Mar 2023 821

Câți ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore. Date oficiale

16 Mar 2023 507

Ministrul Angel Tîlvăr „Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina are impact asupra securității și stabilității Europei și Orientului Mijlociu“

15 Mar 2023 393

Pemierul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby

15 Mar 2023 371

Situația actualizată la frontieră. Câți ucraineni au intrat în țară în ultimele 24 de ore

14 Mar 2023 409

Primăria Constanța 150 de copii români și ucraineni vor beneficia de laptopuri pentru studiu

13 Mar 2023 605

IGI „În ultima săptămână un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră“

13 Mar 2023 408

Poliția de Frontieră Peste 7000 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

13 Mar 2023 449