Deducerea cheltuielilor pentru reabilitarea locuintei

Limita cheltuielilor care va fi dedusa din venitul global este de 15 milioane de lei * Lucrarile de reabilitare pot fi realizate in antrepriza sau in regie proprie * Dovezile in baza carora se pot opera deducerile constau in anexarea la declaratia de venit global a copiei dupa devizul de lucrari sau o declaratie pe proprie raspundere

Guvernul a stabilit modul in care cheltuielile pentru reabilitarea termica a locuintelor vor putea fi deduse din venitul global al contribuabililor, in limita sumei de 15 milioane lei pe an. Hotararea adoptata de Executiv stabileste, printre altele, care sunt lucrarile ale caror cheltuieli vor fi deduse si documentele necesare. Astfel, lucrarile de reabilitare termica a locuintei constau in inlocuirea ferestrelor si a usilor de acces la balcon cu tamplarie cu geam termoizolant, transformarea tipului de acoperis din terasa in sarpanta, termoizolarea peretilor exteriori, terasei sau conductelor din subsol, precum si inlocuirea conductelor cu pierderi. Totodata, vor fi deduse cheltuielile pentru inlocuirea armaturilor si a robinetelor cu pierderi din locuinta, spalarea chimica sau inlocuirea corpurilor de incalzire, contorizarea consumului individual de energie termica si apa cald menajera, precum si montarea repartitoarelor de costuri. Toate lucrarile pot fi realizate in antrepriza sau in regie proprie, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Pentru a beneficia de deduceri, contribuabilii trebuie sa anexeze la declaratia de venit global copie dupa devizul de lucrari sau o declaratie pe proprie raspundere care sa includa tipul de materiale cumparate, cantitatea si pretul lor. Totodata, sunt necesare copii dupa documentele justificative care sa ateste plata, actul de proprietate si de identitate, precum si dupa actele de stare civila. Deducerea va fi acordata fie proprietarului locuintei, daca aceasta este detinuta de o singura persoana, fie tuturor contribuabililor inscrisi in actul de proprietate, in cazul locuintelor detinute in comun. Facilitatea va fi valabila in cazul veniturilor supuse procedurii de globalizare in anul de impunere, indiferent de data construirii locuintei. Acordarea deducerii si limita anuala de 15 milioane de lei sunt prevazute in Codul Fiscal.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Joburi pe gustul tău la Burger King Constanța

29 Apr 2024 268

Iată de ce a fost achitat, definitiv, Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă!

28 Apr 2024 572

Poliția Română organizează un concurs important! Este vizat IPJ Tulcea

28 Apr 2024 393

Bărbat decedat pe plaja din Mamaia. Salvamarii fac apel la responsabilitate! (VIDEO)

28 Apr 2024 610

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 563

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 aprilie 2024

26 Apr 2024 450

Oportunități de carieră la ISU Tulcea! Iată ce trebuie să știi

25 Apr 2024 461

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 24 aprilie 2024

25 Apr 2024 471

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 739

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 424

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” scoate la concurs două posturi de îngrijitor. Iată ce trebuie să faci

24 Apr 2024 449

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 713

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3255

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 aprilie 2024

23 Apr 2024 484

Contractul de peste 2,1 milioane de lei, scos la licitație Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța va reabilita sectoarele de vizitare și secția microrezervație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 412