Fotoreportaj Constanța Au apărut primele băncuțe pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu

  • Totuși, locuitorii din zonă spun că le-ar fi plăcut ca unele băncuțe să fie îndreptate spre parc, nu spre șosea
 
Primele băncuțe pentru odihna trecătorilor au fost deja amplasate în vecinătatea parcului Tăbăcărie, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, iar trotuarele încep să prindă, așadar, culoare.
 
Chiar dacă lucrările de reabilitare au privat constănțenii de o plimbare lejeră pe trotuar în ultimii doi ani, băncile au fost montate cu doare câteva zile înainte de minivacanța de 1 Iunie – Rusalii.
 
Totuși, locuitorii din zonă spun că le-ar fi plăcut ca unele băncuțe să fie îndreptate spre parc, nu spre șosea. Lucrărilor nu sunt încă finalizate.
 
Amintim că ieri, 30 mai, printr-o informare oferită de către Garda de Mediu, societatea care realizează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pentru Primăria Municipiului Constanța, a fost amendată cu 50.000 lei.
 
Potrivit șefului Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, la verificările efectuate în data de 24 mai 2023, s-a constatat că nu s-au respectat masurile stabilite la controlul anterior referitoare la prevenirea și protectia plantației realizată de-a lungul căii de comunicație, pe ambele sensuri de circulatie.
 
„Aproximativ 60% din numarul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsa intre Casa de Cultura si Trocadero prezintă urme de vătămare a rădăcinilor și a scoartei. 52 de arbori, in special tei, au fost afectati pe parcursul unor lucrari realizate in cadrul proiectului de imbunatatire a mobilitatii urbane in Municipiul Constanta“ - a mai precizat Steluța Popescu.
 
Amintim că Garda Națională de Mediu Constanța a efectuat în februarie 2022 verificări în Municipiul Constanța, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Zodiac, ca urmare a unor petiții cu privire la afectarea rădăcinilor teilor de pe fâșiile plantate de-a lungul căii de comunicație, precum și pentru verificarea reclamației privind tăierea unor arbori ornamentali din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.


Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, lucrările demarate în zona bulevardului Alexandru Lăpușneanu fac parte din proiectul “Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia”, beneficiarul lucrărilor fiind UAT Constanța.
 
„La data controlului se realizau lucrări de amenajare a trotuarelor, a pistei pentru bicicliști și de montare a instalației de udare prin picurare, fiind îndepărtate rădăcinile secționate ale arborilor ornamentali, în vederea pregătirii suprafețelor betonate.

Societatea care realizează lucrările a fost sancționată contravențional cu două amenzi în valoare totală de 12.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și pentru lipsa evidenței deșeurilor generate pe timpul lucrărilor. De asemenea, s-au stabilit măsuri cu teremene de rezolvare atât pentru UAT Constanța, în calitate de beneficiar al proiectului, cât și pentru antreprenorul general, ca executant al lucrărilor“ - au precizat la acea dată reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Societatea care realizează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, amendată de Garda de Mediu (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.