Constanța Societatea care realizează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, amendată de Garda de Mediu (GALERIE FOTO)

Sursa foto: Garda de Mediu ConstanțaSocietatea care realizează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pentru Primăria Municipiului Constanța, a fost amendată de Garda de Mediu Constanța cu 50.000 lei.

Potrivit șefului Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, la verificările efectuate în data de 24 mai 2023, s-a constatat că nu s-au respectat masurile stabilite la controlul anterior referitoare la prevenirea și protectia plantației realizată de-a lungul căii de comunicație, pe ambele sensuri de circulatie.

„Aproximativ 60% din numarul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsa intre Casa de Cultura si Trocadero prezinta urme de vatamare a radacinilor si a scoartei. 52 de arbori, in special tei, au fost afectati pe parcursul unor lucrari realizate in cadrul proiectului de imbunatatire a mobilitatii urbane in Municipiul Constanta“ - a mai precizat Steluța Popescu.

Amintim că Garda Națională de Mediu Constanța a efectuat în februarie 2022 verificări în Municipiul Constanța, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Zodiac, ca urmare a unor petiții cu privire la afectarea rădăcinilor teilor de pe fâșiile plantate de-a lungul căii de comunicație, precum și pentru verificarea reclamației privind tăierea unor arbori ornamentali din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, lucrările demarate în zona bulevardului Alexandru Lăpușneanu fac parte din proiectul “Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia”, beneficiarul lucrărilor fiind UAT Constanța.

„La data controlului se realizau lucrări de amenajare a trotuarelor, a pistei pentru bicicliști și de montare a instalației de udare prin picurare, fiind îndepărtate rădăcinile secționate ale arborilor ornamentali, în vederea pregătirii suprafețelor betonate.
Societatea care realizează lucrările a fost sancționată contravențional cu două amenzi în valoare totală de 12.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și pentru lipsa evidenței deșeurilor generate pe timpul lucrărilor. De asemenea, s-au stabilit măsuri cu teremene de rezolvare atât pentru UAT Constanța, în calitate de beneficiar al proiectului, cât și pentru antreprenorul general, ca executant al lucrărilor“ - au precizat la acea dată reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Citește și: 

ConstanțaSocietatea care realizează lucrările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Zodiac, sancționată de Garda de Mediu (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Societățile care realizează lucrări pe strada Dezrobirii din Constanța, sancționate de Garda de Mediu (GALERIE FOTO)

10 May 2024 530

Societatea care efectuează lucrări de refacere a trotuarelor în Eforie Nord, amendată de Garda de Mediu Constanța (GALERIE FOTO)

08 May 2024 519

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 510

Garda de Mediu Constanța a amendat cu 100.000 lei un operator economic din localitatea Techirghiol (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1328

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 512

Ce au decis judecătorii în procesul în care Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța a contestat amenda primită de la Garda de Mediu?

19 Apr 2024 633

Garda de Mediu Constanța a amendat o societate de dezmembrări vehicule scoase din uz cu 15.000 lei. Iată de ce

19 Apr 2024 662

Amendă de zeci de mii de lei pentru un operator economic din localitatea Lazu, județul Constanța. Ce nereguli a constatat Garda de Mediu (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 569

Dosarul se află la Tribunalul Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă redusă la jumătate, primită de la Garda de Mediu

12 Apr 2024 820

Amenzi în Portul Constanța! Patru operatori de cereale, sancționați de Garda de mediu

12 Apr 2024 739

Ce au decis judecătorii în procesul în care Logis Project SRL a contestat amenda primită de la Garda de Mediu Constanța?

04 Apr 2024 759

Știri Constanța O firmă de colectare a deșeurilor din Lumina s-a ales cu amendă usturătoare de la Garda de Mediu! (FOTO)

02 Apr 2024 907

Amendă usturătoare, primită de o firmă! Garda de Mediu Constanța a avut un control planificat

26 Mar 2024 688

Primăria Cogealac contestă amenda dată de Garda de Mediu Constanța. Dosarul, pe masa magistraților

22 Mar 2024 762

Știri Constanța Nereguli în administrarea deșeurilor la Cogealac. Amenzi pentru autorități și firma implicată (FOTO)

27 Feb 2024 844