Fotoreportaj

Portul militar Constanța. Gata de marș cu nava școală Mircea. Spre marea aventură. Fotografiile care fac cât o mie de cuvinte

Ieri nava școală Mircea a plecat în marşul internațional de instrucție în Marea Mediterană și Marea Adriatică, cu escale în porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru și Pireu din Grecia.

Și cum un astfel de eveniment este unic în viața unui marinar redactorii noștri au fost prezenți în Portul Militar Constanța unde a avut loc ceremonia de plecare.

S-au făcut poze, au fost îmbrățișări, lacrimi, toate cele care nu lipsesc în astfel de situații.

Noi am ales, pe lângă ce am publicat ieri, o altă fotografie, care am considerat că este reprezentativă pentru astfel de momente: o tânără în uniformă, cu brațul plin de flori, urcând oe scara bricului, câtre marea aventură a vieții ei.
 
Facem precizarea că alături de echipajul de bază al navei, la bord se află 48 de elevi din anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu”, 51 de cadeți și 14 instructori germani.

Marşul de instrucție ce cuprinde peste 2000 de mile marine, cu o  durată de 31 de zile reprezintă o oportunitate deosebită de instruire a cadeţilor români şi germani şi un bun prilej de probare, în cadru competitiv, a calităţilor navei şi a echipajului acesteia.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imaginea zilei. Marinarii de pe nava-școală Mircea au revenit în Portul Constanța. Cum și-a așteptat un bebeluș părintele sosit din marș

20 Sep 2018 527

LIVE.Imagini de la eveniment Întâlnire emoţionantă. Nava-Școală „Mircea” a acostat în Portul Militar Constanţa (galerie foto)

20 Sep 2018 650

Nava-Școală „Mircea” va acosta în Portul Militar Constanţa

19 Sep 2018 562

Botez marinăresc la bordul Navei Şcoală Mircea (galerie foto)

11 Sep 2018 569

Imagini impresionante. Nava școală Mircea a tranzitat Canalul Corint, pentru a doua oară în câteva luni (galerie foto-video)

28 Aug 2018 1316

Nava Școală „Mircea" a plecat în cel de-al doilea marş internaţional de instrucţie de anul acesta (video)

20 Aug 2018 762

Mesajul lui Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale Nava-Şcoală „Mircea” pleacă mâine într-un nou marş internaţional

19 Aug 2018 1475

Revista presei locale

17 Aug 2018 473

Parâme - Nava Şcoală "Mircea", Constanţa

18 Jul 2018 221