Garda de Coastă, răspuns pozitiv de la APM Constanța, pentru construirea unor rezervoare necesare stocării combustibilului (DOCUMENT)

  • În proiectul depus de Garda de Coastă, APM Constanța a transmis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.
  • Proiectul la care face referire APM Constanța presupune construirea rezervoarelor pentru stocarea combustibilului în cadrul obiectivului grup nave Constanța. 
  • Valoarea estimată a investiției este 2.985.340 lei. Perioada de implementare propusă a proiectului este de 9 luni.

Autoritatea pentru Protecția Mediului Constanța anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare. Astfel, Autoritatea pentru Protecția Mediului Constanța a transmis următoarele: „Nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, pentru proiectul «Construire rezervoare pentru stocarea combustibilului în cadrul obiectivului grup nave Constanța»”.

Investiția va fi amplasată în municipiul Constanța, incinta Portului, imobil 49154 Grup Nave Constanța, Dana 0, Județul Constanța.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța din municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8.00-13.00. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 18.02.2024.
 
 

Iată ce prespune proiectul Gărzii de Coastă

  
Prin proiect se propune construirea unor rezervoare pentru stocarea combustibilului, dintre care două rezervoare cu motorină, având un total de 150 de tone, respectiv un rezervor cu benzină, având 6 tone, o platfomă betonată pe care se vor instala rezervoarele, o stație de pompe și două cămine de racord pentru alimentarea cu combustibil, un punct de supraveghere vizuală, dotări aferente funcționării rezervoarelor cu combustibil, amplasate în incinta portului Constanța, Dana 0, nr.cadastral 236682, CF 236682, în interiorul ariei edificabile, respectând retragerile și distanțele prevăzute în Regulamentul Local de Urbanism.

Imobilul care face obiectul prezentei documentații este situat în Portul Constanța, într-o zonă cu activități industriale și comerciale. În zonă sunt prezente rețelele edilitare (apă, canalizare, gaz, energie electrică). Pe latura de nord a terenului se află și infrastructura rutieră de mare capacitate.

Actualul imobil Grup Nave Constanța din incinta Portulului Constanța nu asigură condiții optime de desfașurare a activităților specifice portuare. Stocarea și alimentarea cu combustibil a navelor maritime afiate ăn dotarea Gărzii de Coastă  se realizează cu ajutorul unul tanc maritim care are durata de viață depășită, fiind în procedura de casare și nu mai poate fi utilizat ca rezervor de combustlbil, deoarece nu mai prezintă siguranță în exploatare. În acest sens se impune construirea unor rezervoare pentru stocarea combustibilului.  Valoarea estimată a investiției este 2.985.340 lei. Perioada de implementare propusă a proiectului este de 9 luni.

  
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea Documente puteți consulta memoriul proiectului depus la APM Constanța.
 
Citește și:
 
Undă verde de la Mediu pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Ce investiție este vizată?

Parcul fotovoltaic de la Deleni, județul Constanța, extins de Solar PV Power Plant SRL. Constănțenii pot depune sugestii și observații   

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Prodexpert Logistics SA ridică mai multe imobile în zona On Plonge Jr. din Mamaia

21 Apr 2024 147

Dezbaterea publică, pe data de 25 aprilie CN ACN Constanța SA va sistematiza teritoriul aferent Danei 99 din zona fluvio-maritimă

20 Apr 2024 369

Bella Licca International SRL elaborează PUZ pentru o investiție în județul Constanța

19 Apr 2024 305

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 322

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 348

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 425

Decizia APM Constanța Hotel de trei etaje, construit de Talpac SRL în Eforie Nord

18 Apr 2024 485

Ce decizii au adoptat acționarii CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța?

15 Apr 2024 448

Investiție realizată de Polaris M Holding la Constanța!

15 Apr 2024 379

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2279

O firmă controlată de doi oameni de afaceri turci va ridica un imobil de patru etaje în municipiul Constanța

13 Apr 2024 739

Cumpărări directe Constanța CN APM SA. Lucrări de ignifugare a podului clădirii Gării Maritime (DOCUMENT)

13 Apr 2024 471

CNAPM SA Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM, Incinta Port, Danele 64-65-66, Parcelele 64-65-66, Parcelele 256 și 257

12 Apr 2024 332

APM Constanța Undă verde pentru edificarea unui bar în Vama Veche

11 Apr 2024 506

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 667