Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

  • Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Franc Estate Development SRL
  • Înmatriculată în anul 2015, Franc Estate Development SRL are sediul în municipiul Constanța
  • Mihăilescu Cristian este consilier local în cadrul Primăriei Constanța din partea PSD Constanța

Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Franc Estate Development SRL, care modifică proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu.


Prin CU 965 din 11 aprilie 2024, firma doreșe modificarea „Proiect în curs de execuție autorizat cu AC nr. 166/2024 - prin recompartimentări interioare, realizare amenajări la spațiile din mezanin, modificare fațade și amenajare terase autorizate inițial aferente spațiilor comerciale existente de la parter pe latura de sud-est”. Documentul este valabil 12 luni.


Mai precis, prin AC 166 societatea dorește modificarea proiectului autorizat cu AC 1187/2020 – construire imobil 2S+P+supantă+6E - locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier - prin transformare supantă în mezanin, recompartimentări interioare, supraetajare cu un nivel, modificare fațade și volumetrie cfm Legii 50/199. Documentația este valabilă 24 de luni.


Aceeași firmă, prin AC 868 din 24 octombrie 2023, dorește să ridice pe aleea Universității nr. 10 din Constanța, un imobil 2S+P+supanta+6e+etaj tehnic/terasă circulabilă locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier. Documentul este valabil 24 de luni.
 

Act de la Primăria Constanța

Primăria municipiului Constanța a emis un Certificat de Urbanism pentru firma Franc Estate Development SRL, care dorește să investească într-un imobil de 6 etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu.


Astfel, municipalitatea a emis Certificatul de Urbanism nr. 2785 din data de 7 septembrie 2020, pentru Franc Estate Development SRL, pentru următorul proiect: „Construire imobil 2S+P+MEZANIN+6E - locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier cu condiția încadrării în Hmax = 27 metri”. Investiția urmează să fie ridicată pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 325D, lot 1, municipiul Constanța. Valabilitatea documentației este de 12 luni.


APM Constanța anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare a proiectului imobiliar deținut de Franc Estate Development SRL.
 

„Nu este necesara efectuarea evaluării impactului asupra mediului”, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Construire imobil 2S+P+mezanin+6E – locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier-cu condiția încadrării în Hmax=27m”, amplasat în municipiul Constanța, b-dul. Aurel Vlaicu nr. 235D, lot 1, județul Constanța.
 

Titular al proiectului este Franc Estate Development SRL, cu sediul în municipiul Constanța, str. Pescărus nr. 49, județul Constanța.
 

Franc Estate Development SRL, în fișa Registrului Comerțului

Înmatriculată în anul 2015, Franc Estate Development SRL are sediul în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 800 lei, integral vărsat, este compus din 80 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei.

 
Asociați persoane juridice sunt: FGK Fortune SRL, cu 34% din capitalul social, cât și ABV Alval General SRL, cu 66%. Administratorii sunt Alexandru Barbă, Valentin Barbă și Cristian Mihăilescu.
 

În anul 2021, firma a raportat 2 salariați, la o cifră de afaceri de 120.716 lei, cu o pierdere de 105.242 lei. Pe anul 2022, firma a raportat doi salariați, o cifră de afaceri de peste 27 milioane de lei și un profit de 2,2 milioane lei, cu o creștere spectaculoasă de 2737%.
 

ABV Alval General SRL mai este asociat în AB Venture Invest SRL și în Franc Construct SRL. FGK Construct SRL este asociat în Franc Construct SRL.
 

Valentin Barbă mai este asociat în firmele ABV Alval General SRL, ABV Intertrade SRL, AB Venture Invest SRL, Hesperis Distribution Group SRL. Mihăilescu Cristian este asociat al societăților MB Vista Interiors SRL, FGK Fortune SRL, Franc Construct SRL, Trinity SRL. Alexandru Barbă mai este asociat în societățile ABV Alval General SRL, AB Venture Invest SRL, Franc Construct SRL, Hesperis Distribution Group SRL și Sibav Invest SRL.
 
Mihăilescu Cristian este consilier local în cadrul Primăriei Constanța din partea PSD Constanța.


 Prin CU 326 din data de 3 martie 2022, societatea intenționează edificarea pe aleea Universității a unui imobil 2S+P+6E+etaj tehnic+terasă circulabilă - locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier.
 
Amintim că pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, la nr. 325C, societatea Franc Estate Development SRL ridică un imobil cu funcțiunea de locuințe colective. Pentru a realiza această investiție, pe 1 octombrie 2020 au început lucrările pentru desființarea unui imobil de pe teren. Autorizația de desființare a fost eliberată pe 14 august 2020, iar termenul limită pentru finalizarea lucrărilor a fost 1 octombrie 2021. Totodată, pe 31 august 2020, a fost eliberată Autorizația de Construire nr. 1187, cu valabilitate de 48 de luni, pentru construirea unui imobil 2S+P+supantă+6E - locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter. Lucrările au început anul trecut, pe 9 septembrie, termenul de finalizare fiind 8 septembrie 2024.
 

Undă verde de la mediu

Amintim că Franc Estate Development SRL a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru supraetajarea blocului de 8 etaje situat pe strada Cpt. Aviator Alexandru Șerbănescu nr. 3 din municipiul Constanța.
 
Ulterior, APM Constanța a anunțat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modificare de proiect în curs de execuție autorizat cu A.C. nr. 921/12.06.2019 «Construire imobil S+P+8e – locuințe colective și împrejmuire teren» prin compartimentări interioare, refațadizare, amenajare terase circulabile și necirculabile și supraetajare cu un nivel, o singură dată, în suprafață de maximum 20% din suprafața construită desfășurată conform Legii 50/1991, numai după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat premergător autorizării, pentru realizare etaj 9 retras, împrejmuire teren și organizare de șantier“, amplasat în Constanța, strada Cpt. Aviator Alexandru Șerbănescu nr. 3.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD a primit autorizație de construire pentru supraetajarea unui bloc

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD a primit autorizație de construire pentru supraetajarea unui bloc

27 Feb 2024 922

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD a primit autorizație de construire pentru un bloc de 6 etaje

24 Oct 2023 1551

Undă verde de la Mediu pentru firma administrată de un consilier local PSD. Va ridica un bloc de 6 etaje la Constanța

14 Jan 2023 1794

Ce se construiește Franc Estate Development ridică un nou bloc de șase etaje în zona Universității Ovidius

05 Mar 2022 1958

Ce se construiește Care este stadiul lucrărilor la blocul de șase etaje de pe bulevardul Aurel Vlaicu, ridicat de Franc Estate Development

23 Mar 2021 2076

Ce se construiește Imobil de șase etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu. Franc Estate Development a primit undă verde de la mediu

04 Mar 2021 2096

Bloc de șase etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu, din Constanța. Cine este investitorul

25 Nov 2020 2190

Franc Estate Development ridică un nou bloc pe bulevardul Aurel Vlaicu, din Constanța. Act emis de municipalitate

10 Sep 2020 3052

Clădire de opt etaje ridicată de Franc Estate Development pe strada Aviator Alexandru Șerbănescu din Constanța, supraetajată

01 Apr 2020 3026

Franc Estate Development, act de urbanism pentru ridicarea unui imobil de şase etaje în municipiul Constanţa

07 Feb 2020 4935