Imobiliare Constanța Geomarco Construct, certificat de urbanism de la Primăria Constanța

  • Mai precis, firma Geomarco Construct SRL, prin CU 2153 din data de 7 august 2023, va edifica un drum acces în zona strada Prelungirea Bucovinei
  • Reamintim că prin Certificatul de Urbanism 197 dim data de 11 ianuarie 2023, Geomarco Construct SRL, prin Nejloveanu Victoria și Ștefan Ciprian Dumbravă au obținut undă verde pentru continuarea proiectului început în urmă cu mai bine de 10 ani de Niculae și Victoria Nejloveanu
 
Primăria Constanţa a eliberat un certificate de urbanism pentru compania Geomarco Construct SRL, care intenţionează să investească în municipiul Constanța.
 
Mai precis, firma amintită, prin CU 2153 din data de 7 august 2023, va edifica un drum acces în zona strada Prelungirea Bucovinei cu respectarea rețelei de circulații publice propuse conform planșei de reglementări aferente HCL 126 din 29.04.2020 (amprize, trasee etc). Documentația are o valabilitate de 12 luni.
 
Reamintim că prin Certificatul de Urbanism 197 dim data de 11 ianuarie 2023, Geomarco Construct SRL, prin Nejloveanu Victoria și Ștefan Ciprian Dumbravă au obținut undă verde pentru continuarea proiectului început în urmă cu mai bine de 10 ani de Niculae și Victoria Nejloveanu. Este vorba de construirea unui ansamblu cu funcțiuni mixte: locuire, turism, servicii și organizare lucrări pe strada Bucovinei FN, lot LOT 4/1 SI LOT 4/2, LOT 1, LOT 2, LOT 3, LOT 4, LOT 5, LOT 6, LOT 7, LOT 8, LOT 9, LOT 10, LOT 11, LOT 12, LOT 13, LOT 14, LOT 15, LOT 16, LOT 17, LOT 18, LOT 19,LOT 20, LOT 21 SI LOT 22. Terenul se află în capătul străzii, pe marginea taluzului, iar Niculae Nejloveanu, contactat de către cotidianul ZIUA de Constanța a precizat că a plătit deja pentru autorizație din 2019, însă nici până acum nu a primit aprobare pentru construcție. „Nu mi-au aprobat. Aceeași comisie care mi-a acceptat inițial, mi-au respins. Este păcat că acel teren are un potențial ridicat”, ne-a punctat Niculae Nejloveanu la începutul anului 2023.
 
În 2014, era elaborate Regulamentul Local de Urbanism aferent PUZ pentru lotizarea loturilor 4/1 și 4/2 de pe strada Bucovinei, FN3. Conform acesteia, sunt reglementate zone de construire de imobile P+2-3 niveluri și P+3-4 niveluri, fiind vorba atât de locuire individuală, cât și de locuire colectivă. Vorbim de zone de comerț, birouri, turism, servicii medicale, alimentație publică, cât și zone rezidențiale. Astfel, vorbim de crearea unui cartier complet și complex. Prin PUZ-ul din 2014 se propunea extinderea tronsonul 2 al șoselei de coastă care va urma traseul circulațiilor carosabile existente, paralele cu coasta Mării Negre și lărgirea lor la 7 m (2 benzi de circulație) cu trotuare de 1 m. Șoseaua de coastă va trece la Nord de terenul lotizat unde există o alee carosabilă de 4 m lățime ce se va lăți la 6 m și două trotuare de câte 1 m în etapa I și apoi cand se va executa, șoseaua de coasta tronsonul 2, largită la 7 metri cu două trotuare de câte 1 metru lățime.
 
Geomarco Construct SRL
 
 
Firma este fondată în anul 2006, având sediul pe strada Minerului, din localitatea Murfatlar, județul Constanța. Asociat unic și administrator este Ștefan Ciprian Dumbravă. Cifra de afaceri raportată în anul 2021 a fost de 26.186.706 de lei, datorii de 10.299.361 de lei și 149 de angajați. Pentru 2022, firma a raportat 126 de salariați, la o cifră de afaceri de 27,8 milioane lei și un profit de peste 1 milion de lei.

 
Conform termene.ro, Ștefan Ciprian Dumbravă apare în Epsilon Eridani SRL, DCA Clătite Dobrogene SRL și Filippo & Clark SRL. Compania Geomarco Construct SRL a încheiat contracte de achiziții publice in valoare totală de 61.876.483,68 lei.

 
Legătura cu Silviu-Mihai Marcoșanu
 



Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Silviu Mihai Marcoșanu, a renunțat la afaceri și acum este bugetar.
 

A mai deținut calitatea de asociat fondator (2006) și administrator alături de Iachim George la SC Geomarco Construct SRL. În mai 2009, Iachim George se retrage, iar Marcoșanu cooptează societatea Marreano Investments Limited cu sediul în Nicosia Cipru, societatea cipriotă fiind reprezentată tot de el.
 


Astfel, Marreano Investments Limited, cu sediul în Nicosia, Cipru, devine asociat majoritar cu 95% în SC Geomarco Construct SRL, iar Marcoșanu rămâne cu 5% și cu calitatea de administrator.
 
Până în anul 2015 (august) parteneriatul funcționează, moment în care societatea cipriotă se retrage, iar Marcoșanu devenea asociat unic și administrator la SC Geomarco Construct SRL.

 
În 2017, Silviu-Mihai Marcoșanu s-a retras definitiv din SC Geomarco Construct SRL și a cesionat părțile sociale către Dumbravă Ștefan-Ciprian, care a devinit asociat unic și administrator al societății cu sediul în Murfatlar, strada Minerului 1 și punct de lucru în Constanța, strada Vârful cu Dor nr. 6, cu activitate Lucrări de construcții.


Marcoșanu a mai deținut calitatea de asociat și/sau administrator și în societatea Pantheon Turism SRL (fostă Internațional Consulting Grup SRL) alături de societatea cipriotă Marreano Investments Limited cu sediul în Nicosia, iar în luna iunie 2016 cooptează pe Sepsi Elena Alina și Dumitrache Ioana Florentina (nr. fiica cea mica a lui Ion Dumitrache), iar societatea cipriotă se retrage. În august 2016, Marcoșanu s-a retras din societatea Pantheon Turism SRL.
 

Actualul director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a mai fost asociat și/sau administrator în SC Marina & Santis SRL, deținută de familia președintelui organizației municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache, în Ligimar Services SRL și în M&G Nav Instal SRL. 

 
Reamintim, Marina & Santis SRL, înființată în 1991 și controlată de Ion și Maria Dumitrache și administrată de Sorin Lupu. Recent, Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat cumpărarea unui teren în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, Bufet Felix, în baza contractului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros între municipalitate și firma deținută de Ion Dumitrache, președintele organizației PSD municipiu Constanța dar și un prosper om de afaceri.
 

 
Povestea societăţii Axa Performance SRL 
 
În anul 2007 a fost înfiinţată societatea Pensiunea Cosmin SRL de către Ecaterina Manuela Frăţilă şi Vasile Frăţilă. Firma, cu sediul în Năvodari, avea ca obiect de activitate campinguri şi alte facilităţi pentru cazare de scurtă durată.

 
Ulterior, în anul 2008, în firma Pensiunea Cosmin SRL a fost cooptat Niculae Nejloveanu, iar Ecaterina-Manuela Frăţilă şi Vasile Frăţilă s-au retras. În acelaşi an, Niculae Nejloveanu a schimbat sediul societăţii în

Constanţa.
 
În anul 2010, asociatul unic, Niculae Nejloveanu, a decis modificarea obiectului principal de activitate din „alte servicii de cazare - pensiune turistică“ în „activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă“.

 
O altă decizie se referea la modificarea numelui societăţii din Pensiunea Cosmin SRL în Axa Performance SRL. Tot în anul 2010, în Axa Performance SRL a fost cooptată, în calitate de asociat, SC Axa Center Holding SRL. În anul 2012, Niculae Nejloveanu şi Axa Center Holding SRL, în calitate de asociaţi în Axa Performance SRL, au decis retragerea din firmă a SC Axa Center Holding SRL, care a cesionat aportul la capitalul social de 341.600 de părţi sociale către Niculae Nejloveanu.
 
După cesiune, Niculae Nejloveanu a devenit asociat unic şi administrator.
 
Ulterior, în anul 2013, Nejloveanu Niculae, în calitate de asociat unic al Axa Performance SRL, a majorat capitalul social cu suma de 200 de lei prin emiterea a 20 de părţi sociale în valoare de 200 de lei, cu consecinţa cooptării, în calitate de asociat, a Laviniei Maria Zinca. Totodată, s-a decis încetarea calităţii de administrator a lui Niculae Nejloveanu şi numirea în calitatea de administrator a Laviniei Maria Zinca.
 

Urmare ca cooptării în calitate de asociat a acesteia, capitalul social al Axa Performance SRL este structurat astfel: Niculae Nejloveanu deţine 99% din capitalul social, iar Lavinia Maria Zinca - 1% din capitalul social. În acelaşi an, 2013, Niculae Nejloveanu şi Lavinia Maria Zinca, în calitate de asociaţi ai Axa Performance SRL, au decis retragerea lui Niculae Nejloveanu din Axa Performance SRL, prin cesionarea celor 341.620 de părţi sociale, reprezentând 91% din capitalul social, către Lavinia Zinca Maria.

 
În Monitorul Oficial al României, a fost publicată decizia nr. 1 din data de 5 august 2021, a societății Axa Performance SRL. Prin hotărârea adoptată în august, administratorul Niculae Nejloveanu s-a retras, societatea urmând a fi administrată pe o perioadă de 50 de ani, cu puteri depline, de către Raluca Mariana Andrenacci. La punctul societății funcționează Centrul European de Gastronomie și Turism Ing. Niculae Nejloveanu-maestru în arta culinară.
 
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Citește și
 
Are un trecut în afaceri alături de un important lider PSD. Silviu Marcoșanu se pregătește să preia interimatul la DGASPC

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Certificat de urbanism Ce spune Niculae Nejloveanu de construcția cartierului rezidențial în capătul străzii Bucovina, din Constanța? (DOCUMENTE)

13 Jan 2023 3529

Ce firme și-au adjudecat contractul de realizare a infrastructurii de canalizare și a stației de epurare în comuna constănțeană Ion Corvin? (DOCUMENTE)

05 Nov 2022 2207

Dezbatere publică anunţată de APM Constanţa pentru blocul ridicat de Geomarco Construct pe strada Bucovinei

29 Sep 2018 2245

Ansamblu imobiliar pe strada Bucovinei. Răspunsul primit de investitor de la APM Constanţa

06 Aug 2018 2802

Accident de muncă în curtea unui hotel din Venus Un muncitor a fost tăiat la picior cu drujba

26 Nov 2016 6157

DRDP Constanța a atribuit un contract firmei Geomarco Construct SRL (document)

04 Oct 2015 4657