Știri din Constanța Are un trecut în afaceri alături de un important lider PSD. Silviu Marcoșanu se pregătește să preia interimatul la DGASPC

  • Luna viitoare, Carmen Răducu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța se pensionează anticipat
  • Până la numirea sau organizarea unui concurs pe post, interimatul va fi asigurat de Silviu Marcoșanu care este director executiv al DGASPC
  • În trecut acesta a fost puternic implicat în mai multe afaceri, astăzi toate societățile pe care le-a deținut sunt radiate
  • Marcoșanu a făcut parte din consiliile de Administrație la SC Electrocentrale Constanța SA în anul 2017 și la SN Aeroportul Mihail Kogălniceanu-Constanța SA în 2019, vezi secțiunea „documente”
  • Silviu-Mihai Marcoșanu s-a retras definitiv din SC Geomarco Construct SRL, a mai deținut calitatea de asociat și/sau administrator și în societatea Pantheon Turism SRL sau în SC Marina & Santis SRL, deținută de familia președintelui organizației municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache
     

 
Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DGASPC), Carmen Răducu se pensionează anticipat, începând cu 20 septembrie a.c.

Răducu a fost numită la conducerea instituției aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța în toamna anului 2020. Anterior, aceasta a mai fost director al Casei Județene de Pensii Constanța, a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă dar și la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța.

Până la numirea sau organizarea unui concurs pe post, interimatul va fi asigurat de Silviu Marcoșanu care este director executiv al DGASPC.
În trecut acesta a fost puternic implicat în mai multe afaceri, astăzi toate societățile pe care le-a deținut sunt radiate. Este vorba despre: SC 284 Delivery Home SRL, SC Joci și Câștigă- Pariuri Sportive SRL (unde era și administrator) și în SC Construcții, Lucrări speciale și Montaj SA, potrivit Registrului Comerțului.
 
Silviu-Mihai Marcoșanu a făcut parte din consiliile de Administrație la SC Electrocentrale Constanța SA în anul 2017 și la SN Aeroportul Mihail Kogălniceanu-Constanța SA în 2019, vezi secțiunea „documente”.
 
Afacerile din trecutul lui Silviu-Mihai Marcoșanu
 
Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a renunțat la afaceri și acum este bugetar.
 

A mai deținut calitatea de asociat fondator (2006) și administrator alături de Iachim George la SC Geomarco Construct SRL.
 
În mai 2009, Iachim George se retrage, iar Marcoșanu cooptează societatea Marreano Investments Limited cu sediul în Nicosia Cipru, societatea cipriotă fiind reprezentată tot de el.

 
Astfel, Marreano Investments Limited, cu sediul în Nicosia, Cipru, devine asociat majoritar cu 95% în SC Geomarco Construct SRL, iar Marcoșanu rămâne cu 5% și cu calitatea de administrator.
 
Până în anul 2015 (august ) parteneriatul funcționează, moment în care societatea cipriotă se retrage, iar Marcoșanu devenea asociat unic și administrator la SC Geomarco Construct SRL.
 
În 2017, Silviu-Mihai Marcoșanu s-a retras definitiv din SC Geomarco Construct SRL și a cesionat părțile sociale către Dumbravă Ștefan-Ciprian, care a devinit asociat unic și administrator al societății cu sediul în Murfatlar, strada Minerului 1 și punct de lucru în Constanța, strada Vârful cu Dor nr. 6, cu activitate Lucrări de construcții.

Marcoșanu a mai deținut calitatea de asociat și/sau administrator și în societatea Pantheon Turism SRL (fostă Internațional Consulting Grup SRL) alături de societatea cipriotă Marreano Investments Limited cu sediul în Nicosia, iar în luna iunie 2016 cooptează pe Sepsi Elena Alina și Dumitrache Ioana Florentina (nr. fiica cea mica a lui Ion Dumitrache), iar societatea cipriotă se retrage. În august 2016, Marcoșanu s-a retras din societatea Pantheon Turism SRL.
 
Actualul director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a mai fost asociat și/sau administrator în SC Marina & Santis SRL, deținută de familia președintelui organizației municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache, în Ligimar Services SRL și în M&G Nav Instal SRL. 
 
Reamintim, Marina & Santis SRL, înființată în 1991 și controlată de Ion și Maria Dumitrache și administrată de Sorin Lupu. Recent, Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat cumpărarea unui teren în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, Bufet Felix, în baza contractului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros între municipalitate și firma deținută de Ion Dumitrache, președintele organizației PSD municipiu Constanța dar și un prosper om de afaceri.
 
Bate vântul prin declarațile de avere și interese
 
Potrivit declarației de avere depusă anul acesta și consultată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Silviu-Mihai Marcoșanu nu deține nici bunuri mobile, nici imobile, nu are plasamente, datorii, conturi sau împrumuturi, vezi secțiunea „documente”.

Singura mențiune face referire la salariile încasate de la Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța în sumă de 116.053 lei. Soția sa, cadru didactic la școala nr. 37 din Constanța a realizat în ultimul an fiscal venituri de 74.454 lei iar cele două fetițe au încasat alocații, fiecare în valoare de 2.539 lei.

Declarația de interese a directorului executiv a DGASPC nu conține nicio mențiune, vezi secțiunea „documente”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

A renunțat la afaceri și acum este bugetar! Silviu-Mihai Marcoșanu, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 485

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 890

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 804

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 491

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1586

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 649

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 564

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 543

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 370

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 646

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 640

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 648

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 637

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1090

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 705