Știri din Constanța Are un trecut în afaceri alături de un important lider PSD. Silviu Marcoșanu se pregătește să preia interimatul la DGASPC

  • Luna viitoare, Carmen Răducu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța se pensionează anticipat
  • Până la numirea sau organizarea unui concurs pe post, interimatul va fi asigurat de Silviu Marcoșanu care este director executiv al DGASPC
  • În trecut acesta a fost puternic implicat în mai multe afaceri, astăzi toate societățile pe care le-a deținut sunt radiate
  • Marcoșanu a făcut parte din consiliile de Administrație la SC Electrocentrale Constanța SA în anul 2017 și la SN Aeroportul Mihail Kogălniceanu-Constanța SA în 2019, vezi secțiunea „documente”
  • Silviu-Mihai Marcoșanu s-a retras definitiv din SC Geomarco Construct SRL, a mai deținut calitatea de asociat și/sau administrator și în societatea Pantheon Turism SRL sau în SC Marina & Santis SRL, deținută de familia președintelui organizației municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache
     

 
Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DGASPC), Carmen Răducu se pensionează anticipat, începând cu 20 septembrie a.c.

Răducu a fost numită la conducerea instituției aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța în toamna anului 2020. Anterior, aceasta a mai fost director al Casei Județene de Pensii Constanța, a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă dar și la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța.

Până la numirea sau organizarea unui concurs pe post, interimatul va fi asigurat de Silviu Marcoșanu care este director executiv al DGASPC.
În trecut acesta a fost puternic implicat în mai multe afaceri, astăzi toate societățile pe care le-a deținut sunt radiate. Este vorba despre: SC 284 Delivery Home SRL, SC Joci și Câștigă- Pariuri Sportive SRL (unde era și administrator) și în SC Construcții, Lucrări speciale și Montaj SA, potrivit Registrului Comerțului.
 
Silviu-Mihai Marcoșanu a făcut parte din consiliile de Administrație la SC Electrocentrale Constanța SA în anul 2017 și la SN Aeroportul Mihail Kogălniceanu-Constanța SA în 2019, vezi secțiunea „documente”.
 
Afacerile din trecutul lui Silviu-Mihai Marcoșanu
 
Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a renunțat la afaceri și acum este bugetar.
 

A mai deținut calitatea de asociat fondator (2006) și administrator alături de Iachim George la SC Geomarco Construct SRL.
 
În mai 2009, Iachim George se retrage, iar Marcoșanu cooptează societatea Marreano Investments Limited cu sediul în Nicosia Cipru, societatea cipriotă fiind reprezentată tot de el.

 
Astfel, Marreano Investments Limited, cu sediul în Nicosia, Cipru, devine asociat majoritar cu 95% în SC Geomarco Construct SRL, iar Marcoșanu rămâne cu 5% și cu calitatea de administrator.
 
Până în anul 2015 (august ) parteneriatul funcționează, moment în care societatea cipriotă se retrage, iar Marcoșanu devenea asociat unic și administrator la SC Geomarco Construct SRL.
 
În 2017, Silviu-Mihai Marcoșanu s-a retras definitiv din SC Geomarco Construct SRL și a cesionat părțile sociale către Dumbravă Ștefan-Ciprian, care a devinit asociat unic și administrator al societății cu sediul în Murfatlar, strada Minerului 1 și punct de lucru în Constanța, strada Vârful cu Dor nr. 6, cu activitate Lucrări de construcții.

Marcoșanu a mai deținut calitatea de asociat și/sau administrator și în societatea Pantheon Turism SRL (fostă Internațional Consulting Grup SRL) alături de societatea cipriotă Marreano Investments Limited cu sediul în Nicosia, iar în luna iunie 2016 cooptează pe Sepsi Elena Alina și Dumitrache Ioana Florentina (nr. fiica cea mica a lui Ion Dumitrache), iar societatea cipriotă se retrage. În august 2016, Marcoșanu s-a retras din societatea Pantheon Turism SRL.
 
Actualul director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a mai fost asociat și/sau administrator în SC Marina & Santis SRL, deținută de familia președintelui organizației municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache, în Ligimar Services SRL și în M&G Nav Instal SRL. 
 
Reamintim, Marina & Santis SRL, înființată în 1991 și controlată de Ion și Maria Dumitrache și administrată de Sorin Lupu. Recent, Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat cumpărarea unui teren în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, Bufet Felix, în baza contractului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros între municipalitate și firma deținută de Ion Dumitrache, președintele organizației PSD municipiu Constanța dar și un prosper om de afaceri.
 
Bate vântul prin declarațile de avere și interese
 
Potrivit declarației de avere depusă anul acesta și consultată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Silviu-Mihai Marcoșanu nu deține nici bunuri mobile, nici imobile, nu are plasamente, datorii, conturi sau împrumuturi, vezi secțiunea „documente”.

Singura mențiune face referire la salariile încasate de la Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța în sumă de 116.053 lei. Soția sa, cadru didactic la școala nr. 37 din Constanța a realizat în ultimul an fiscal venituri de 74.454 lei iar cele două fetițe au încasat alocații, fiecare în valoare de 2.539 lei.

Declarația de interese a directorului executiv a DGASPC nu conține nicio mențiune, vezi secțiunea „documente”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

A renunțat la afaceri și acum este bugetar! Silviu-Mihai Marcoșanu, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 727

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1747

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 659

Firme din Constanța AGA Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu SA a prelungit mandatele administratorilor provizorii și pe cel al auditorului statuar

14 Feb 2024 691

CNAIR demarează investigatiile de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera din județul Constanța (DOCUMENT)

13 Feb 2024 900

Firme din Constanța Familia Vlăescu se întoarce în businnes. Cine a părăsit Cinemax SRL?

11 Feb 2024 912

CNSC a cerut reevaluarea ofertelor Totul despre SRL-urile care au vrut să câștige lucrările de reabilitare și modernizare a Palatului Administrativ Constanța

09 Feb 2024 481

Compania deținută de familia Cârlig-Horga pierde la CNSC Este vizată licitația de aproape 1,5 milioane de euro privind iluminatul public, organizată de Primăria Constanța!

09 Feb 2024 510

Decizii importante luate în prima ședință a Adunării Generale a Acţionarilor Companiei Naţionale „Administrația Porturilor Maritime” Constanţa din 2024

08 Feb 2024 733

Primăria Techirghiol scoate la licitație un contract de peste 2.1 milioane de euro. Sunt vizate lucrări pe 11 străzi din oraș!

06 Feb 2024 519

Primăria susține că Meva Concept SRL, firma care derulează proiectul de mobilitate din centrul Constanței, face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DOCUMENTE)

05 Feb 2024 3744

Ședință a Comitetului Director al FPTR Problemele care blochează turismul românesc, în discuție

16 Jan 2024 646

Primăria Topraisar, județul Constanța, obligată de CNSC să reevalueze ofertele privind achiziția serviciilor de pază. Iată decizia Consiliului!

06 Jan 2024 2253

Firme Constanța Remunerația brută depășește 15.000 lei! Directorul economic al Termoficare Constanța SRL, mandat până în aprilie 2024!

31 Dec 2023 969

Firme din Constanța Modificări importante într-o companie administrată de un fost candidat la Primăria Constanța

27 Dec 2023 934