Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie la contestația depusă de Hermes SRL, împotriva rezultatului procedurii proprii, organizată de Primăria Mihai Viteazu din județul Constanța, în calitate de autoritate contractantă, pentru atribuirea contractului având ca obiect „Prestări servicii de catering în vederea acordării unui suport alimentar – tip sandvici, inclusiv fruct - pentru preşcolarii şi elevii din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul, județul Constanța
  • La CNSC a depus cerere de intervenție și Laura Maria Actual Business SRL cu sediul în localitatea Baia, județul Tulcea
  • Contestația și cererea de intervenție au fost soluționate împreună
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să respingă ca nefondată, contestația formulată de Hermes SRL, în contradictoriu cu Primăria Mihai Viteazu din județul Constanța


Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat pe 22 martie 2024 decizia nr. 725/C9/565 la contestația nr. 12/26.02.2024 depusă de Hermes SRL, cu sediul în Medgidia, str. Republicii bl. D9, reprezentată legal prin administrator Elena Butnaru Elena, împotriva rezultatului procedurii proprii, organizată de Primăria Mihai Viteazu din județul Constanța, în calitate de autoritate contractantă, pentru atribuirea contractului având ca obiect „Prestări servicii de catering în vederea acordării unui suport alimentar – tip sandvici, inclusiv fruct - pentru preşcolarii şi elevii din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul, județul Constanța în cadrul Programului – pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat, cod CPV 55524000-9 - Servicii catering pentru școli”.

Contestatoarea a solicitat: admiterea contestației, anularea procedurii de achiziţie pentru lipsa finanțării, anularea actelor atacate cu următoarele consecinţe: declararea ca fiind conformă a ofertei sale, declararea ca inacceptabilă și/sau neconformă a ofertei Laura Maria Actual Business SRL, reluarea procedurii de la etapa evaluării ofertelor conforme, respectiv de la analizarea ofertei sale ca și conformă și stabilirea rezultatului procedurii în funcţie de aceasta.

Prin cererea de intervenție înregistrată la Consiliu cu nr. 13065/01.03.2024, depusă de Laura Maria Actual Business SRL cu sediul în localitatea Baia, str. Română nr. 27, județul Tulcea, reprezentată legal prin Mihai Mariana, în calitate de administrator, a solicitat respingerea contestaţiei formulate de Hermes SRL împotriva adresei de comunicare de declarare neconformă FN/19.02.2024 şi a raportului procedurii FN/19.02.2024, prin care oferta sociteății contestatoare a fost declarată neconformă, fiind respinsă din procedură, iar oferta sa a fost declarată câştigătoare.

Contestația și cererea de intervenție au fost soluționate împreună.
Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să respingă ca nefondată, contestația formulată de Hermes SRL, în contradictoriu cu Primăria Mihai Viteazu din județul Constanța.
Totodată, CNSC a încuviințat în principiu cererea de intervenție formulată de Laura Maria Actual Business SRL și a admis-o.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți. Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile
cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
 

Despre Hermes SRL

 
Firma este fondată în anul 1992, iar pentru anul 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 7,6 milioane lei, un profit de 3,2 milioane lei și un număr de 44 de salariați. Sediul social este pe strada Republicii din Medgidia. Activitatea principală a firmei o reprezintă „Restaurante”. Asociat unic este Marigen Prod SRL, iar administrator este Elena Odeta Butnaru.
 

Marigen Prod SRL este controlată de Butnaru Elena Odeta – 90,9%, Blanca-Elena Butnaru – 4,55% și Dragoș-Marian Butnaru – 4,55%. Butnaru Elena Odeta este administrator.
Butnaru Elena Odeta este soția lui Marian Butnaru, șeful Agenției Teritorială a Autorității Rutiere Române Constanța. 
 

 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Imobiliare Constanța Demers al familiei Butnaru. Două blocuri de șase etaje vor fi ridicate la Medgidia

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vandalizarea gunoaielor, fenomen ce ia amploare în Constanța

19 May 2024 529

Licitația serviciului de salubrizare din județul Constanța, din nou, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

11 May 2024 725

Decizie CNSC O licitație organizată de Drumuri Județene Constanța SA, contestată de Almatar Trans SRL

04 May 2024 594

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 592

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 1329

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 892

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 561

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1657

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 619

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 613

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 412

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 700

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 720

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 736

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 732