Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

  • Agenția pentru Protecţia Mediului Constanța a anunţat  publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul care precerea construirea unei clădiri de învățământ privat, primar, secundar și liceal cu cantină și teren de sport amenajat pe terasă circulabilă, în orașul Ovdius.
  • Astfel, APM Constanța a transmis societății Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA că nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului.
  • Acționari sunt Societatea pe Acțiuni Instituțiile Internaționale de Educație Maarif, cu 99,86%, companie din Turcia, cât și Fundația Maarif – 0,14%, cu sediul în București. Administrator este Ateș Aslparslan.
 
 
În orașul Ovidiu, Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA va construi o clădire de învățământ privat, primar, secundar și liceal cu cantină și teren de sport. În acest sens, investitorul a depus propeictul la Apm Constanța în vederea emierii deciziei de încadrare.
 
Ulterior, Agenția pentru Protecţia Mediului Constanța a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare: nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire clădire de învățământ privat, primar, secundar și liceal cu cantină și teren de sport amenajat pe terasa circulabilă (P+2e+Etaje, clădire de învățământ privat preșcolar (p), teren acoperit (p), spații tehnice subterane, poartă cabină, amenăjari exterioare, locuri de joacă, spații verzi, circulații pietonale și auto, amenajare zone parcare, acord utilități, împrejmuire și organizare de șantier“.
 
Investiția va fi realizată în orașul Ovidiu, tarla 92, parcela A469/6, lot 1/1/2, titular: Maarif Institutii Internationale de Învățământ SA prin Ates Alparslan.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța din Municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8.00-13.00. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 04.05.2024.
 
Elaborarea documentației PUZ va cuprinde zonificarea funcțională, reglementări, bilanț teritorial, indici urbanistici principali (regimul de înălțimi, regimul de aliniere, modul de utilizare al terenurilor cuprinzând procentul de ocupare a terenurilor (POT) şi coeficientul de utilizare al terenurilor (CUT), echiparea edilitară (apă, canal menajer şi pluvial, energie electrică, etc).
 
Zona propusă a fi reglementată prin prezentul PUZ este amplasată în intravilanul Orașului Ovidiu, fiind localizată în zona de sud a localității. Aceasta se delimitează după cum urmează: - la nord - est: NC 112056 – proprietate privată; - la sud-est: Drum de pământ DE 470 și canal apă; - la sud-vest: NC 112638 – proprietate privată; la nord-vest: NC 112416 – drum privat în lucru din care se realizează accesul pe terenul reglementat.
 
 
Despre Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA


 
Firma este fondată în anul 2017, are sediul  social pe strada Matei Basarab, Nr. 20 din București și de ocupă de învățământul  secundar general. Ca denumire, până în martie 2018, firma a purtat numele de Maarif Filiala București SA. Societatea are un punct de lucru în orașul Voluntari, județul Ilfov, cât și un punct de lucru la Ovidiu, județul Constanța.

 
Acționari sunt Societatea pe Acțiuni Instituțiile Internaționale de Educație Maarif, cu 99,86%, companie din Turcia, cât și Fundația Maarif – 0,14%, cu sediul în București. Administrator este Ateș Aslparslan.
 
Pentru anul 2022, firma a raportat 85 de salariați, o cifră de afaceri de 12,6 milioane lei și un profit de 168.618 lei.
 
Fundația Maarif România, funcționează ca sucursală a  Fundației Maarif Turcia ( Türkiye Maarif Vakfı). Türkiye Maarif Vakfı a fost înființată la inițiativa Ministerului Educației Naționale al Turciei de către Parlamentul Republicii Turcia prin legea  6721 din 17 iunie 2016.

Scopul Fundației este de a asigura în România servicii extinse de învățământ în toate etapele procesului educațional, începând cu  învățământul preșcolar până la  învățământul universitar, de a înființa instituții de învățământ și campusuri școlare. Fundația va demara programe de pregătire profesională a cadrelor didactice din aceste instituții de învățământ, va  desfășura activități de cercetare și dezvoltare științifică, va edita materiale didactice pentru a implementa noi metode  de educație și de a desfășura diverse activități  educaționale în conformitate cu reglementările din România.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și infomații de pe termene.ro.
 
Citește și:

De la grădiniță la liceu Cine va construi un campus școlar privat, la Ovidiu! 


Un al doilea campus școlar va fi construit la Ovidiu, județul Constanța. Investitor, statul turc printr-o fundație
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

COMVEX SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul propus fi amplasat în Constanta, Incinta Port

17 May 2024 256

Licitații Constanța Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA, contract cu firma deținută de familia Bosînceanu (DOCUMENT)

16 May 2024 542

Angajații de la APM Constanța, în acțiune de protest (Galerie FOTO)

16 May 2024 486

Tomis Marina Management SRL ar putea rămâne concesionara Portului Turistic Tomis Constanța până în 2040! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

14 May 2024 582

O firmă din Portul Constanța va amenaja un terminal de cereale la Dana de gabare de pe digul de larg

14 May 2024 881

CN APM SA Constanța Pași pentru construcția unei stații modulare în zona fluvio - maritimă a portului Constanța (DOCUMENT)

14 May 2024 396

Va avea cinci deschideri Mediul și-a dat acordul pentru viitorul pasaj de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu, din Constanța

13 May 2024 824

Portul Constanța închiriază mai multe parcele de teren. Licitația va avea loc pe 29 mai (DOCUMENT)

13 May 2024 640

Spitalul municipal Medgidia va fi extins și dotat. Proiectul, depus la APM Constanța

13 May 2024 460

Proiectul, depus la APM Constanța Primăria Medgidia va investi într-un ansamblu mixt cu funcțiunea predominantă de educație (DOCUMENT)

08 May 2024 395

Adunarea Generală Ordinară, pe 23 mai. Acționarii CN APM Constanța decid distribuţia sumei de 114.833.234 lei din rezervele societăţii

08 May 2024 439

O nouă unitate de cazare va fi edificată în Vama Veche. Investitorul a solicitat de la APM Constanța acord de mediu

08 May 2024 574

Judecătorii Tribunalului, verdict de peste 20 de milioane de euro – profitul din Portul Constanța! Unde vor merge banii (MINUTA)

07 May 2024 900

APM Constanța PUZ pentru parcelarea unui teren la Valu lui Traian! Cine vrea să construiască locuințe

07 May 2024 721

Două imobile de pe strada Soveja vor fi demolate pentru o nouă investiție imobiliară. BCD Intermed SRL solicită de la APM Constanța modificarea reglementărilor urbanistice

06 May 2024 807