Un al doilea campus școlar va fi construit la Ovidiu, județul Constanța. Investitor, statul turc printr-o fundație

Sursă foto Pixabay.com
  • Investiția se va realiza în orașul Ovidiu, județul Constanța, număr cadastral 112132.
  • Se intenționează întocmirea unui PUZ în vederea schimbării destinației terenului pentru o bună valorificare a potențialului natural și economic, aceasta presupunând instituirea de noi reglementări urbanistice
  • Este vorba de construire ansamblu de învățământ preșcolar, școlar și liceal, sală de festivități, clădiri administrative, clădiri pentru cazare studenți și personal, spații conexe, amenajare terenuri sportive, spații exterioare, circulații, racorduri utilități și împrejmuire
 
Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța memoriul de prezentare cu privire la proiectul „Modificare PUZ aprobat, pentru construire ansamblu de învățământ preșcolar, școlar și liceal, sală de festivități, clădiri administrative, clădiri pentru cazare studenți și personal, spații conexe, amenajare terenuri sportive, spații exterioare, circulații, racorduri utilități și împrejmuire”. Este al doilea campus școlar anunțat a fi edificat la Ovidiu.
 
Investiția se va realiza în orașul Ovidiu, județul Constanța, număr cadastral 112132. Documentația de urbanism se elaborează pentru terenul amplasat în sudul Orașului Ovidiu, în suprafață de 30.118,20 mp. Se intenționează întocmirea unui PUZ în vederea schimbării destinației terenului pentru o bună valorificare a potențialului natural și economic, aceasta presupunând instituirea de noi reglementări urbanistice. PUZ va cuprinde reglementări specifice detaliate pentru zona studiată, conform prevederilor legii, structurate în piese scrise şi desenate.
 
Elaborarea documentației PUZ va cuprinde zonificarea funcțională, reglementări, bilanț teritorial, indici urbanistici principali (regimul de înălțimi, regimul de aliniere, modul de utilizare al terenurilor cuprinzând procentul de ocupare a terenurilor (POT) şi coeficientul de utilizare al terenurilor (CUT), echiparea edilitară (apă, canal menajer şi pluvial, energie electrică, etc).
 
Zona propusă a fi reglementată prin prezentul PUZ este amplasată în intravilanul Orașului Ovidiu, fiind localizată în zona de sud a localității. Aceasta se delimitează după cum urmează: - la nord - est: NC 112056 – proprietate privată; - la sud-est: Drum de pământ DE 470 și canal apă; - la sud-vest: NC 112638 – proprietate privată; la nord-vest: NC 112416 – drum privat în lucru din care se realizează accesul pe terenul reglementat.
 

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA

 
Firma este fondată în anul 2017, iar pentru anul 2022 a raportat 85 de salariați, o cifră de afaceri de 12,6 milioane lei și un profit de 168.618 lei. Sediul social este în București, pe strada Matei Basarab nr. 20, Sector 3. Anterior, firma a avut sediul social pe strada Ion Câmpineanu, Sector 1, până în aprilie 2021, când s-au mutat la adresa actuală.
 
Ca denumire, până în martie 2018, firma a purtat numele de Maarif Filiala București SA. Societatea are un punct de lucru în orașul Voluntari, județul Ilfov, cât și un punct de lucru la Ovidiu, județul Constanța.
 
Acționari sunt Societatea pe Acțiuni Instituțiile Internaționale de Educație Maarif, cu 99,86%, companie din Turcia, cât și Fundația Maarif – 0,14%, cu sediul în București. Administrator este Ateș Aslparslan.
 
Fundația Maarif România, funcționează ca sucursală a  Fundației Maarif Turcia ( Türkiye Maarif Vakfı). Türkiye Maarif Vakfı a fost înființată la inițiativa Ministerului Educației Naționale al Turciei de către Parlamentul Republicii Turcia prin legea  6721 din 17 iunie 2016. Scopul Fundației este de a asigura în România servicii extinse de învățământ în toate etapele procesului educațional, începând cu  învățământul preșcolar până la  învățământul universitar, de a înființa instituții de învățământ și campusuri școlare. Fundația va demara programe de pregătire profesională a cadrelor didactice din aceste instituții de învățământ, va   desfășura activități de cercetare și dezvoltare științifică, va edita materiale didactice pentru a implementa noi metode  de educație și de a desfășura diverse activități  educaționale în conformitate cu reglementările din România.

 
 


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
De la grădiniță la liceu: Cine va construi un campus școlar privat, la Ovidiu!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpăna Se lucrează intens la proiectul modernizării drumului de acces de la Campusul Școlar

11 Jun 2021 1787

Transportul public pe raza comunei Cumpăna, în atenţia autorităţii locale

18 Oct 2019 1943

Etapa naţională a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice ale elevilor din clasele liceale la disciplina geografie, la Cumpăna

07 Jul 2018 2564

Poeţi din America, Marea Britanie şi Moldova vin la Constanţa, la Festivalul Internaţional de Haiku (document)

21 Apr 2017 4187

Au sărbătorit 167 de ani de la naşterea lui Eminescu! În Campusul Şcolar din Cumpăna a fost dezvelit bustul poetului nepereche (galerie foto)

17 Jan 2017 2818

Evenimentul de încheiere a proiectului „Campus şcolar - Grup Şcolar Cumpăna” Mariana Gâju - „Educaţia nu înseamnă doar arta de a trăi frumos, educaţia este pur şi simplu arta de a exista!” (galerie foto)

21 Oct 2016 2988

UPDATE 3 Eveniment de închidere a proiectului Campus Şcolar „Grup Şcolar Cumpăna” (galerie foto)

20 Oct 2016 4013

Campusul Şcolar Cumpăna, inaugurat cu mare fast Mariana Gâju - „Vreau condiţii pentru elevi, pentru nimeni altcineva!“ (galerie foto + video)

13 Sep 2016 13496

UPDATE 4 Primăria și CL al comunei Cumpăna inaugurează „Campus Școlar Cumpăna” (galerie foto+video)

12 Sep 2016 4894

La Cumpăna, deschiderea noul an școlar 2016-2017 va avea loc într-o nouă locație

09 Sep 2016 3056

Contract important, „lansat“ de Primăria CumpănaCampusul Grupului Şcolar Cumpăna va fi utilat

21 Oct 2015 2057

Investiţie de peste 21 de milioane de lei S-a atribuit contractul pentru construcţia Campusului Şcolar de la Cumpăna (document)

01 Sep 2014 3056

Un cartier în plină dezvoltare, la Cumpăna Locuitorii din zonă vor avea cel mai modern campus şcolar din judeţ (galerie foto)

09 Aug 2014 4007

Litoral Tv Comuna Cumpăna va avea un campus școlar

08 Aug 2014 2790

Primăria Cumpăna investeşte constant în educaţia tinerilor Încep lucrările la Campusul Şcolar „Grup Şcolar Cumpăna“

07 Aug 2014 4509