Administratie locala

Transportul public pe raza comunei Cumpăna, în atenţia autorităţii locale

Pe data de 14 octombrie, la sediul Primăriei comunei Cumpăna a avut loc o şedinţă cu reprezentanţii societăţilor care asigură transportul public de persoane pe raza comunei Cumpăna, pentru a analiza situaţia existentă.
 
La şedinţă au participat Omer Evren, din partea SC Trans Evren SRL, Dănuţ Dima, din partea SC Trans Tur SRL, Mariana Gâju - primarul comunei, Florin Neagu - viceprimar, secretar general Sorin Daniel Nicolae, Monica Oana Nuţu - directorul Liceului tehnologic "Nicolae Dumitrescu", consilierii locali Iulian Brânză, Ilioiu Aurel, Adriana Sticlet şi Elena Dragoi, funcţionari publici din cadrul Serviciului Taxe şi Impozite Locale şi un reprezentant din partea părinţilor.
 
Primarul Mariana Gâju i-a informat pe cei prezenţi că transportul public pe raza comunei a fost permanent în atenţia autorităţii publice locale, care a intervenit cu promptitudine ori de cate ori au fost semnalate nereguli, cu prioritate în cazul transportului elevilor spre Campusul şcolar. Transportul de persoane pe raza comunei a fost extins, s-au înfiinţat Ruta 2 de transport şi noi capete de linie.
 
Au fost realizate numeroase acţiuni de verificare a respectării graficului stabilit şi asumat de societăţile de transport, controale menite să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de transport public de persoane.
 
La rândul său, Monica Oana Nuţu, directorul Liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, a declarat că, de la începutul anului şcolar, cu sprijinul Primăriei Cumpăna, au fost soluţionate toate neregulile constatate sau semnalate. Elevilor li se recomandă să evite aglomerarea ultimelor mijloace de transport spre Campusul şcolar. De asemenea, la şedinţă s-a vorbit şi despre asigurarea abonamentelor de călătorie pentru elevi, pe rutele interne, contra cost, problemă care va fi soluţionată în perioada următoare, iar propunerile privind asigurarea gratuităţii la transportul elevilor vor fi analizate atunci când cadrul legislativ va permite decontul abonamentelor pentru elevi pe rutele interne.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiţii în infrastructura rutieră Continuă lucrările de asfaltare a străzilor din comuna Cumpăna (galerie foto)

08 Nov 2019 758

Isabela Marin, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană naţională la lupte (galerie foto)

07 Nov 2019 969

Șapte kilometri de drumuri din Cumpăna vor fi modernizate

29 Oct 2019 742

Sărbătoare devenită tradiţie Eroii neamului, comemorați la Cumpăna de Ziua Armatei (galerie foto+video)

26 Oct 2019 826

Ceremonie militară și religioasă la Cumpăna, de Ziua Armatei (galerie foto + video)

25 Oct 2019 957

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Cumpăna

24 Oct 2019 771

Şapte copii aflaţi în asistenţă maternală vor fi creştinaţi la Cumpăna, de Sfânta Cuvioasă Parascheva

12 Oct 2019 342

Eveniment cultural de excepţie Filmul „Între chin şi amin“, în regia lui Toma Enache, proiectat la Cumpăna (galerie foto)

10 Oct 2019 603

Grădiniţa cu program prelungit „Sfânta Maria“ din comuna Cumpăna, modernizată şi extinsă (document)

10 Oct 2019 585

Casa de Cultură din Cumpăna Premiera de gală a filmului „Între Chin și Amin”

07 Oct 2019 500

Spectacol dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, la Cumpăna (galerie foto)

03 Oct 2019 542

Comuna Cumpăna a îmbrăcat haine de sărbătoare la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Rodul Pământului” (galerie foto)

30 Sep 2019 623

Contract semnat de Primăria Agigea și o firmă din Cumpăna pentru construirea unei școli (document)

12 Sep 2019 645

Elevii din comuna Cumpăna au revenit pe băncile şcolii. Autoritatea publică locală, alături de tânăra generaţie (galerie foto)

10 Sep 2019 1362

Deschiderea anului şcolar la Cumpăna

09 Sep 2019 774