Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

În luna sfântă a Ramazanului, cu doar câteva zile înainte de cea mai mare sărbătoare a Islamului, Ramazan Bayram, locuitorii musulmani ai comunei Cumpăna și prietenii acestora, chiar și de alte etnii, au luat parte împreună la o seară de rugăciune, o seară a degustării produselor tradiționale musulmane, pregătite cu mult suflet de femeile membre ale Asociației Gospodinelor din comuna Cumpăna.
 
Comuna Cumpăna se mândrește cu o conviețuire interetnică exemplară. Această lună ne îndeamnă la solidaritate, la pace și înțelegere, iar acest eveniment reprezintă o oportunitate de a celebra spiritualitatea și de a întări legăturile cu ceilalți membri ai comunității.
 
Cina de Iftar nu este doar o masă obișnuită, ci reprezintă un moment de conexiune spirituală, o masă ritualică de reflectare asupra valorilor religioase și de întărire a legăturilor comunitare. Prin participarea la această tradiție, musulmanii își exprimă devotamentul față de credința lor și își reînnoiesc angajamentul de a trăi în armonie și compasiune cu ceilalți membri ai comunității. Iftar-ul este o cină între prieteni, așa cum se traduce aproximativ termenul, și se organizează după ideea „Azi iftarul este la mine, mâine este la tine și tot așa”, deoarece tradiția cinei de Iftar cere ca aceasta să fie împărțită cu toată familia existinsă, prieteni, rude, vecini! Cu cât mai mulți, cu atât mai bine!


 
Au luat parte la eveniment:
 
- EMRE YURDAKUL - Consul General al Republicii Turcia în România
- ALI ȘENOL - subprefect al județului Constanța
- DINCER GEAFER - subsecretar de stat
- ERVIN IBRAIM - secretar general al UDTR,
- SEVIL SHHAIDEH
- GEAFAR NESRIN - Secretar general al Consiliului Județean Constanța
- LATIF CELZIN - director al Agenției pentru Protecția Mediului
- YLDIZ MUSAFA - director Institutul Yunus Emre
 
„Această Cină de Iftar - Masa prieteniei, simbolizează unitatea și dorința noastră comună de a construi un viitor mai luminos pentru toți locuitorii comunei Cumpăna. Împreună avem responsabilitatea de a promova diversitatea, toleranța și respectul reciproc între toți locuitorii noștri. Suntem o comunitate bogată în tradiții și culturi diferite, iar această diversitate ne întărește și ne definește ca societate.


 
Mulțumim și pe această cale tuturor pentru prezența la acest eveniment de suflet și vă dorim sărbători binecuvântate, cu sănătate, succese atât pe plan personal cât și profesional, și fericire alături de cei dragi. Mulțumim și celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment special!”, a transmis Mariana Gâju.

Citește și

Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța, a celebrat familia în comunitatea locală

16 May 2024 544

Primarul Mariana Gâju, prezentă la Cercul Pedagogic al Metodistelor 2024 (FOTO)

15 May 2024 572

Știri Constanța Ziua internațională a familiei, marcată la Cumpăna

14 May 2024 430

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 661

Campusul Școlar din Cumpăna, județul Constanța, eveniment deosebit în cadrul proiectului "Food for Life" (FOTO)

09 May 2024 620

Competiție de handbal organizată de ISJ Constanța la Cumpăna Opt echipe vor lua startul la Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Etapa Națională

08 May 2024 574

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 918

Se amână Serbarea Câmpenească organizată de Primăria și Consiliul Local Cumpăna, județul Constanța

30 Apr 2024 561

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 848

Primăria Cumpăna, Județul Constanța Peste 300 de vârstnici și persoane cu dizabilități vor primi de Paște produse alimentare

29 Apr 2024 400

CS Victoria Cumpăna Luptătoarele, nouă medalii la Turneul Internațional „Alina Vuc Trophy“ (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 670

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 772

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 717

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 401

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 756