Nedsea SRL, firma pe care funcționează Taverna Racilor Timișoara, modernizează Vila Minerva din Techirghiol

  • Este vorba de „Extindere, modernizare, recompartimentare, schimbare de destinație – Complex Balnear și Recuperare Medicală Vila Minerva cu alimentație publică la parter și unități de cazare la etaje, refacere imprejmuire; desființare corp c2 și c3, organizare de șantier”
 
APM Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de Nedsea SRL, firmă care deține cunoscutul restaurant Taverna Racilor Timișoara. Proiectul se va implementa în orașul Techirghiol, județul Constanța
 
Este vorba de „Extindere, modernizare, recompartimentare, schimbare de destinație – Complex Balnear și Recuperare Medicală Vila Minerva cu alimentație publică la parter și unități de cazare la etaje, refacere imprejmuire; desființare corp c2 și c3, organizare de șantier”,  amplasat in Oras Techirghiol, str. Eroilor nr. 2, jud. Constanta.  Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului - mun.Constanța, str. Unirii nr. 23. Observaţiile publicului se primesc zilnic la  sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.
 
Amintim că în mai 2023, pe pagina de Facebook a Tavernei Racilor Herăstrău, un cunoscut restaurant din București, apare Paul Nicolau (Pescobar) care anunță că Vila Minerva din Techirghiol, județul Constanța va fi reabilitată de către el, printr-o investiție masivă de 2 milioane de euro.
 

„#Pescobar investește la Techirghiol 2 milioane de euro în reabiltiarea unei perle locale, Vila Minerva, locație cu o istorie impresionată, înființată în 1916. A deservit ca și bază de tratament balneo-climateric! Extind afacerea mea în această direcție, durerea mea continuă de cervicală mă face să investesc într-un centru în care mulți să-și găsească vindecare! Nămol, kinetoterapie, ozonoterapie, într-un boutique retreat hotel by PESCOBAR”, se arată în filmarea apărută pe cunoscuta rețea de socializare.
 
Innovative Derm SRL, foștii proprietari clădirii, au încercat să facă o investiție în trecut, însă problemele financiare nu au putut să ducă la bun sfârșit centrul medical dorit. Construită iniţial ca sanatoriu pentru invalizi, această vilă înălțată în perioada interbelică reprezintă una din cele mai frumoase și vechi locuri de odihnă de pe litoral. Așa cum menționam, în 2018, Innovative Derm SRL a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța emiterea acordului de mediu pentru proiectul: „Extindere, modernizare, recompartimentare, schimbare de destinație pentru Vila Minerva, complex medical dermatologie, anti-ageing și recuperare medicală, organizare de șantier și împrejmuire”.
 
Nedsea SRL
 
Societatea este fondată în anul 2017, iar conform termene.ro, pe anul 2022 a raportat 24 de salariați, 16 milioane lei cifră de afaceri și 5 milioane lei profit, o creștere spectaculoasă de 1154%. Sediul social este în București, pe strada Oteteleșanu nr. 3, iar activitatea principală este „Restaurante”. Viorica Nicolau este asociat unic și administrator. Ea mai apare în firmele Seafood Bistro SRL, Kunefe SRL, Fish Grill SRL, Pesconic SRL.
 

Afacerile lui Paul Nicolau
 
Conform Registrului Comerțului, Paul Nicolau apare doar în firmele Gestelau SRL și Paco Sales & Consulting SRL, cât și în Premium Raci SRL (radiată). Cele două firme nu produc niciun fel de profit, fiind inactive fiscal.

 
Gestelau SRL este inactivă fiscal, conform confidas.ro, ultima raportare financiară fiind din 2016, cu o pierdere de 4.000 lei și o cifră de afaceri de 590 lei. Sediul social al firmei este în Constanța, într-un apartament de pe aleea Egretei nr. 11. Asociați în firma aceasta sunt Nicolau Paul și Dinulescu Horia Alexandru, ambii cu o cotă parte de 50%, Nicolau fiind administrator. Firma a avut un punct de lucru în Mamaia, zona Cazino, la terasa nr. 2, care nu mai este valabil.
 

Paco Sales & Consulting SRL este, de asemenea, inactivă fiscal, încă din 2014. Sediul social este în București, pe strada Ion Urdăreanu nr. 3, fiind fondată în anul 2011. Activitatea principală este „Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet”, conform codului CAEN. Anca Constantin este asociat unic, iar Paul Nicolau și Anca Constantin sunt administrator. De altfel, Paul Nicolau a fost asociat în trecut în firmă, dar conform Monitorului Oficial al României, s-a retras din această calitate, cesionând părțile sale sociale către Anca Constantin.
 
Taverna Racilor
 
„Sunt Paul Nicolau, omul cu racii” scrie pe pagina oficială a Tavernei Racilor (https://tavernaracilor.ro/omul-cu-racii/), imaginea lui Paul Nicolau (37 ani) fiind asociată direct cu restaurantul, care funcționează pe firma deținută de Florian Nicolau (69 ani).
 
Taverna Racilor Herăstrău funcționează pe firma Commercial Diplomatic Club SRL, firmă fondată în anul 2018 și cu sediul pe strada Polonă nr. 37, din Capitală. Activitatea principală este „Comerţ cu ridicata specializat al altor alimente, inclusiv peşte, crustacee şi moluşte”, conform confidas.ro.
 
Asociat unic este Nicolaeu Florian, care are și calitate de administrator. Ca puncte de lucru raportate, regăsim contract de locațiune în București, pe strada Bacaloglu nr. 1, un alt contract de închiriere pe strada Băneasa din București, Debarcader Jianu, Vapor Buftea. Ca venituri raportate, în anul 2021, firma a declarat 14 salariați, un profit de 1,5 milioane lei și o cifră de afaceri de peste 6,6 milioane lei.
 
PRECIZĂRI

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și: Paul Nicolau (Pescobar) de la Taverna Racilor reabilitează Vila Minerva din Techirghiol. De la cine a cumpărat? (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Control al comisarilor ANPC la Taverna Racilor din Timișoara! Mai multe nereguli constatate (GALERIE FOTO)

21 Sep 2023 943

Protecția Consumatorului a închis Taverna Racilor din București. Reacția patronului (VIDEO)

20 Sep 2023 1673