Imobiliare

PUZ-ul pentru investiția imobiliară pe terenul fostului Hotel Continental din inima Constanței, a ajuns în dezbatere publică (document)

  • PUZ pentru clădire de birouri, pe terenul fostului Hotel Continental din municipiul Constanța, inițiat de Financiere  Les  Lumieres SRL a fost lansat în dezbatere publică
  • Potrivit documentației, elaborarea PUZ se realizează pentru  pentru zona delimitată de B-dul Tomis, B-dul Ferdinand, Str. Răscoalei 1907, Str. Cuza Vodă
  • Prin propunerea prezentului P.U.Z. se dorește încadrarea într-o nouă zonă de reglementare a imobilului, în care indicatorii urbanistici să fie majorați conform legislației în vigoare
  • Beneficiarul investiției Financiere Les Lumieres SRL, dorește realizarea unei construcții destinată funcțiunii de birouri, ce admite la parter alte activități compatibile cu funcțiunile din zonă, precum alimentație publică, servicii comerciale
  • Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile aflate pe disponibile pe site-ul primăriei până pe 09.10.2020
     
PUZ pentru clădire de birouri, pe terenul fostului Hotel Continental din municipiul Constanța, inițiat de Financiere  Les  Lumieres SRL a fost lansat în dezbatere publică.
Potrivit documentației, elaborarea PUZ se realizează pentru  pentru zona delimitată de B-dul Tomis, B-dul Ferdinand, Str. Răscoalei 1907, Str. Cuza Vodă.
Terenul ce a generat prezenta documentație este situat pe Bulevardul Ferdinand, nr. 20, Municipiul Constanța, județul Constanța.
Documentația PUZ are ca scop modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentul situat pe bulevardul Ferdinand, nr. 20, imobil identificat prin numărul cadastral 234729, intabulat în cartea funciară cu numărul 234729, Municipiul Constanța.
Conform Avizului de oportunitate nr. 147495 din 13.09.2019 prin prezenta documentaţie se modifică reglementările urbanistice în vigoare, pentru zona delimitată de Bd. Ferdinand, Bd. Tomis, Str. Cuza Vodă și Str. Răscoala din 1907, PUZ fiind generat de imobilul situat pe bulevardul Ferdinand, nr. 20 (suprafața conform măsurători de 789 mp), PUZ prin care se propune diversificarea funcțiunilor admise, modificarea prospectelor stradale, agrementarea parcursurilor pietonale ocazional carosabile. Avizul de oportunitate a fost emis în baza Certificatului de Urbanism nr. 2087 din 18.06.2019.
Zona propusă spre studiu, prezintă o suprafață totală de aproximativ  0.88 hectare.
Prin această investiție se dorește refacerea fondului construit anterior, într-o manieră contemporană, care să întregească frontul bulevardului Ferdinand, având în vedere  faptul că, anterior, pe acest teren, a existat construcția Hotelului Continental - Hotel reprezentativ la nivelul orașului, ce și-a desfășurat activitatea în perioada cuprinsă între începutul anilor ’30 și începutul anilor ’90 (când a fost demolată).
Fiind amplasat în zona centrală a orașului, vecinătățile terenului, cât și din proximitate, sunt caracterizate de funcțiuni mixte, de la locuire la funcțiuni publice de interes supramunicipal și municipal administrative, culturale, comerț, servicii profesionale și personale, loisir și turism, etc.
În consecință, investiția ce a demarat documentația se integrează în țesutul urban existent și va contribui la creșterea atractivității zonei.
Prin propunerea prezentului P.U.Z. se dorește încadrarea într-o nouă zonă de reglementare a imobilului, în care indicatorii urbanistici să fie majorați conform legislației în vigoare.
Beneficiarul investiției Financiere Les Lumieres S.R.L., dorește realizarea unei construcții destinată funcțiunii de birouri, ce admite la parter alte activități compatibile cu funcțiunile din zonă, precum alimentație publică, servicii comerciale, etc.
Investiția privată propusă prin această documentație de urbanism derogatorie nu presupune categorii de costuri suplimentare ce vor cădea în sarcina autorității publice locale, întreaga sumă  fiind suportată de proprietarii terenului.
Planul urbanistic zonal va stabili, în baza analizei contextului social, cultural istoric, urbanistic si arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcțiunea zonei, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise.
De asemenea, Primăria Municipiului Constanța consideră elaborarea Planului Urbanistic Zonal propus ca fiind oportună, emițând astfel Avizul de oportunitate nr. 147495 din 13.09.2019, indicând câteva condiții de respectat, condiții ce au fost luate în calcul și integrate în cuprinsul prezentului Plan Urbanistic Zonal studiat. 
 

Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile aflate pe disponibile pe site-ul primăriei, prin email: primarie@primaria-constanta.ro, până pe 09.10.2020. Observațiile se vor trimite pe adresa Serviciului Strategii și Planificare Urbană, care va colecta observațiile și le va înainte inițiatorului și elaboratorului în vederea argumentării sesizărilor primite.
Comunicarea rezultatelor consultării se va face pe 19.10.2020.
 

Financiere les Lumieres SRL, în datele Registrului Comerţului   Înfiinţată în anul 2016, Financiere les Lumieres SRL are sediul în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 10.000 lei, integral vărsat, este compus din 1.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Financiere les Lumieres SRL este controlată de asociatul Financiere Asset Management SRL, cu 99% din capitalul social, şi Coÿne David Nicolas Joseph André, cetăţean francez, cu 1% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, este Coÿne David Nicolas Joseph André.
În anul fiscal 2016, societatea cu zero salariaţi a avut o cifră de afaceri de zero lei şi o pierdere de 1.377 lei. Cu zero salariaţi în anul 2017, Financiere les Lumieres SRL a avut o cifră de afaceri de 690.550 lei şi un profit de 356.877 lei. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: zero salariaţi, un profit de 502.581 de lei şi o cifră de afaceri de 989.574 de lei.
 
 
Citeşte şi:

S-a solicitat aviz pentru PUZ Ce se va ridica pe locul fostului hotel Continental din Constanţa (document)

478 de metri pătraţi în centrul Constanţei De ce nu se bat cumpărătorii pe terenul fostului Hotel Continental?

Tristul final al unei legende Terenul fostului Hotel Continental a fost scos la vânzare

Le-a rămas doar numele şi amintirea Clădiri importante din Constanţa rase de pe faţa pământului (galerie foto)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Certificat de urbanism pentru extinderera și supraetajarea magazinului Dovi, de pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța

24 Oct 2020 688

Un nou certificat de urbanism obținut de afaceriștii de la Orient Construct Decor SRL. PUD pentru o investiție în stațiunea Mamaia

24 Oct 2020 1059

Impact Developer & Contractor începe lucrările de construcție la primele 209 apartamente Boreal Plus din Constanța. Proiectul aduce o premieră pe piața locală

23 Oct 2020 1325

Plan Urbanistic Zonal, pentru zona centrală a municipiului Constanța, în consultare publică

19 Oct 2020 1357

Carmeco SA a primit un document important de la municipilitate, pentru ansamblul imobiliar de pe șoseaua Mangaliei

19 Oct 2020 1787

O parte din bunurile din Năvodari ale firmei Automatica, ipotecate

12 Oct 2020 655

PUZ-ul unui hotel care urmează să fie construit în stațiunea Mamaia, contestat prin intermediul avocaților (documente)

10 Oct 2020 1435

Primavera East Holding modifică blocul de opt etaje de pe șoseaua Mangaliei din Constanța

08 Oct 2020 1772

PUZ pentru înființarea unui centru ecvestru în vestul municipiului Constanța, în dezbatere publică (documente)

26 Sep 2020 826

Sammarina Imobiliare a primit un document de la municipalitate. Va ridica un hotel de șapte etaje în Mamaia

26 Sep 2020 1965

Se pune de-o nouă investiție imobiliară în Faleză Nord. PUZ-ul se află în consultare publică (documente)

24 Sep 2020 1191

Ce firmă se va ocupa de construirea Căminului Cultural din Grindu, județul Tulcea

21 Sep 2020 1980

Fabrică de ambalaje de hârtie și carton, în Constanța. Act emis de municipalitate

15 Sep 2020 1083

Frații Micula, PUZ pentru reglementarea zonei din perimetrul hotelului și restaurantului Național pe care le dețin în stațiunea Mamaia(documente)

12 Sep 2020 910

Asfalt Dobrogea SRL ridică un bloc de 10 etaje în Mamaia Nord

11 Sep 2020 721