Raportul consultării privind Planul Urbanistic de Detaliu construire imobil pe strada Maior Gheorghe Murea din Constanța. Ce solicitări au vecinii investitorului? (DOCUMENT)

  • În cadrul procesului de informare și consultare au fost emise 3 notificări către proprietarii limitrofi terenului studiat
  • Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, vezi secțiunea „documente”.
  • Planul Urbanistic de Detaliu se realizează pentru modificarea reglementărilor urbanistice privind retragerile față de limitele de proprietate laterale și posterioare pentru construire imobil S+P+1E – locuință unifamilială, împrejmuire teren și organizare șantier conform certificatului de urbanism nr.2503/17.10.2022
  • Singura documentație de urbanism elaborată pentru zona amplasamentului este Planul Urbanistic General
  • Beneficiarul PUD-ului este Elena Dăscălescu iar elaborator MBVGRUP SRL


Primăria Constanța a publicat raportul informării și consultării publicului, privind Planul Urbanistic de Detaliu – construire imobil S+P+1E - locuință unifamilială, Str. Maior Gheorghe Murea nr. 12-14 din Constanța, vezi secțiunea „documente”.
Au fost emise 3 notificări către proprietarii limitrofi terenului studiat.

Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, care vizează reglementările propuse, astfel:

În sesizarea formulată de Maria și Monica Cristina Badea cu privire la investiție se solicită ca noul imobil propus prin PUD să nu afecteze rezistența, stabilitatea și soliditatea imobilului învecinat de care este lipit parțial (în proporție de 70%), aflat în proprietatea petenților. Totodată, se solicită ca în autorizația de construire ce urmează a fi eliberată să existe obligația de subzidire pentru a asigura stabilitatea și rezistența construcției și remedierea oricăror daune produse imobilului petenților, pe durata lucrărilor. Vecinele mai propun ca la execuția construcției învecinate să se realizeze un rost de dilatație de 10-15 cm, sau altă soluție stabilită de constructor astfel încât să nu se afecteze fundația casei învecinate.
De asemenea se mai solicită ca în autorizația de construire să semenționeze dreptul de acces în proprietatea învecinată, în scopul efectuării lucrărilor de izolare termică a zidului din spatele casei iar în timpul execuției constructiei propuse, acoperișul casei petenților să fie protejat de eventualele căderi de materiale.
O altă sesizare a fost formulate de Marin și Dorina Enache și de Elena Coman. În plus fața de observațiile formulate anterior se solicită retragerea construcției propuse astfel încât să nu afecteze însorirea casei petenților, respectiv retragerea cotei de 8,08 metri la 7 metri pentru a nu umbri complet fereastra din camera de zi iar etajul (pe colțul de est al construcției) să nu depașească amprenta parterului, să nu existe o ieșire în consolă cu un balcon.
Petenții au mai menționat că în vederea semnării acordului notarial, solicită ca beneficiarul să prezinte proiectul și studiul de însorire pentru asigurarea respectării Codului civil cu privire la alipirea la calcan.
Răspunsurile elaboratorului PUD - SC MBV GRUP SRL - arh. Dumitru Calotă, la aspectele tehnice invocate în sesizari, anexate în copie prezentului raport, au fost înaintate către petenți prin adrese nr. R219315/27.11.2023, R 221480/27.11.2023, se arată în raportul consultării Planului Urbanistic de Detaliu.
 

Beneficiarul PUD-ului este Elena Dăscălescu iar elaborator MBVGRUP SRL

Planul Urbanistic de Detaliu se realizează pentru modificarea reglementărilor urbanistice privind retragerile față de limitele de proprietate laterale și posterioare pentru construire imobil S+P+1E – locuință unifamilială, împrejmuire teren și organizare șantier conform certificatului de urbanism nr.2503/17.10.2022.

Singura documentație de urbanism elaborată pentru zona amplasamentului este Planul Urbanistic General.

Conform Regulamentului Local de Urbanism aferent PUG Constanța aprobat cu HCL 653/25.11.1999 a cărui valabilitate a fost prelungită și detaliată cu HCL 429/30.09.2019 amplasamentul studiat face parte din zona de reglementare ZRL2a (Locuințe individuale și colective medii cu max.P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecție) cu POT max.=45% și CUT max.=1,35.

Terenul studiat este amplasat pe frontul de nord/vest al străzii Maior Gheorghe Murea,la cca.35m de intersecția acesteia cu strada Mihai Viteazu (situată la nord/est).

Terenul care generează PUD are suprafața de 277 mp și provine din comasarea a două loturi: strada Maior Gheorghe Murea nr.12 - teren cu suprafață de 189 mp acte (196 mp.măsuratori) și strada Maior Gheorghe Murea nr.14-teren cu suprafața de 81 mp (acte și măsurători).

În prezent, pe amplasament există două corpuri de clădire cu regimul de înălțime parter și funcțiunea locuință individuală.

Potrivit documentației, pricipala concluzie rezultată din studiul geotehnic este aceea că realizarea unui subsol este imperativă,în scopul obținerii unui teren de fundare cu capacitate portanta îmbunătățită,după îndepărtarea straturilor de umpluturi care nu pot constitui suportul pentru fundațiile clădirii, vezi secțiunea „documente”.


PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Imobiliare Constanța Un PUD pentru construirea unui imobil a fost lansat în consultare publică (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă firmă de imobiliare înmatriculată în municipiul Constanța. Iată unde are sediul

01 Mar 2024 169

Justiție Constanța Ce au decis magistrații în procesul deschis de Prefectura Constanța împotriva Stely Metal SRL

29 Feb 2024 424

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD a primit autorizație de construire pentru supraetajarea unui bloc

27 Feb 2024 612

Imobiliare Constanța Undă verde la Mediu pentru firma lui Ion Dumitrache privind investiția de la Bufetul Felix

27 Feb 2024 624

Editorial Tragedia din Valencia, semnal de alarmă pentru constructorii din întreaga lume

25 Feb 2024 983

Tribunalul Constanța Amânare în procesul prin care se cere anularea autorizației de construire pentru firmele Sim-Mat Construzioni și Cosmo Imobiliare

25 Feb 2024 487

Imobiliare Constanța Firma pe care funcționează magazinele Sevda, undă verde pentru hotelul de patru etaje de la Eforie

24 Feb 2024 733

Undă verde de la Mediu Patru imobile de 10 etaje, la 23 August, județul Constanța! Cine investește?

22 Feb 2024 1615

Imobiliare Constanța Zona Peninsulară. Casa de pe strada Aristide Karatzali nr. 8 prinde contur. Cine sunt investitorii? (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 3271

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru Carrefour Romania. Ce investiție vrea să realizeze în municipiu?

20 Feb 2024 1602

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța Blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord. Detalii despre proiectele imobiliare de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

19 Feb 2024 2478

Imobiliare Constanța Alexio Star Development Sun SRL va edifica un bloc de 6 etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu

16 Feb 2024 559

Imobiliare Constanța Proiectul Saraesa, modificat. Imobilul ridicat de DCB Mamaia Development SRL va avea 10 etaje

15 Feb 2024 693

Investiții imobiliare Consiliul Județean Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru investitorii de la Design Luaconstruct SRL

15 Feb 2024 629

Imobiliare Constanța Autorizație de construire nouă pentru investiția lui Panait de pe strada Primăverii din municipiu

15 Feb 2024 1291