Imobiliare

Sens giratoriu nou în Constanţa. Cine îl face şi pentru ce

Pe data de 17 martie, Primăria Constanţa a emis Autorizaţia de construire nr. 214 pentru societatea Confort Urban, care se va ocupa de amenajarea accesului în incinta complexului comercial prin realizarea unui sens giratoriu pe şoseaua Mangaliei, zona Doraly Mall. Investiţia va fi realizată de SC Maundier Fides SRL, conform Acordului de parteneriat nr. 27846/03.03.2017.
Actul emis de municipalitate este valabil 12 luni. Noul centru comercial se va ridica în locul magazinului Interex, situat pe şoseaua Mangaliei, în zona Mol - Dorally Mall, care a fost pus la pământ.
 
Reamintim că, pe data de 10 octombrie 2017, societatea Maundier Fides SRL a obţinut Autorizaţia de desfiinţare nr. 99 pentru „Desfiinţare imobil existent corp C1 S = 4.152 mp“, situat pe şoseaua Mangaliei nr. 165. Autorizaţia de desfiinţare este valabilă 12 luni. Terenul, cu suprafaţa de 13.001 mp, situat în intravilanul oraşului Constanţa, este proprietate a societăţii Maundier Fides SRL. Pe teren este construit un imobil cu o suprafaţă de 4.152 mp.
 
În ediţia din 27 iunie 2016, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Apare un nou centru comercial în Constanţa. Maundier Fides SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanţa pentru demolarea Interex-ului“, în care anunţam că societatea Maundier Fides SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Desfiinţare imobil existent corp C1, conform extras de carte funciară nr. 203714/24.03.2016, Constanţa“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Este vorba despre magazinul Interex, situat pe şoseaua Mangaliei, în zona Mol - Dorally Mall. Terenul, cu suprafaţa de 13.001 mp, situat în intravilanul oraşului Constanţa, este proprietate a societăţii Maundier Fides SRL. Pe teren este construit un imobil cu o suprafaţă de 4.152 mp. Prin respectivul proiect este propusă demolarea imobilului C1, cu o suprafaţă de 4.152 mp, şi a platformei betonate aferente aflate pe terenul de 13.001 mp, proprietate a SC Maundier Fides.
 
Construcţia propusă spre demolare are un regim de înălţime parter cu structură de rezistenţă tip cadre din beton armat prefabricat, cu fundaţii izolate sub fiecare stâlp al structurii de rezistenţă şi grinzi de fundaţie pentru închiderile perimetrale. În justificarea necesităţii proiectului, beneficiarul a precizat următoarele: „Imobilul, nefuncţional în prezent, a avut destinaţia de spaţiu comercial şi se va desfiinţa prin demolare, deoarece clădirea nu mai corespunde din punct de vedere arhitectural şi urbanistic noilor necesităţi de retail şi dorinţei beneficiarului de a realiza alte investiţii în concordanţă cu reglementările tehnice şi urbanistice actuale“.
 
De asemenea, în memoriul depus la APM Constanţa se mai menţionează că, după desfiinţarea construcţiei existente, terenul va fi folosit pentru construirea unui imobil cu regim de înălţime P+1, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajare incintă cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, realizare accesuri, sistematizare verticală a terenului, amplasare de copertine - parasolar, branşamente utilităţi, împrejmuire teren.
 
Mai mult, în luna mai 2016, Maundier Fides SRL a obţinut de la Primăria municipiului Constanţa certificat de urbanism pentru „construire imobil cu regim de înălţime P+1E cu funcţiunea de magazin retail, realizare de parcare la sol, amenajare incintă cu spaţii plantate, alei carosabile şi pietonale, realizare accesuri, amplasare mijloace publicitare, sistematizare verticală a terenului, amplasare copertine şi parasolar amplasare post trafo, branşamente utilităţi, împrejmuire, organizare de şantier“. Deşi nu este dată o adresă exactă, este menţionată şoseaua Mangaliei, zona Mol - Dorally Mall. În aceeaşi lună, Maundier Fides SRL a intrat în posesia unui alt certificat de urbanism, pentru desfiinţarea unui imobil existent Corp C1. Anul trecut, pe 20 octombrie, Primăria municipiului Constanţa a emis, la solicitarea Confort Urban, Certificatul de urbanism numărul 3.662, pentru realizarea unui sens giratoriu pe şoseaua Mangaliei, zona Pod Dorally Mall.

Despre Maundier Fides SRL 

Cu sediul social în Bucureşti, Maundier Fides SRL a fost înmatriculată în anul 2005. Dovada sediului o face actul adiţional nr. 1 din data 10.05.2016 la contractul de comodat din data 10.05.2013. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din zece părţi sociale. Asociat unic este Electricom Solar SRL. Administratorul societăţii, care se ocupă de dezvoltare şi promovare imobiliară, este Sorin Bonciu, născut pe 14.09.1968, în Hunedoara.
 
La rândul său, Electricom Solar SRL a fost înfiinţată în anul 2012 şi are sediul social în satul Fundeni, comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov. Dovada sediului social o face contractul de comodat nr. 2 din data de 9.02.2012. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Asociaţi în Electricom Solar SRL sunt Bomax Trading SRL, cu 5% din capitalul social, şi Sorin Bonciu, cu 95% din capitalul social. Sorin Bonciu este şi administratorul firmei, care se ocupă de producţia de energie electrică.
 
Bomax Trading SRL are sediul în Bucureşti, Calea Floreasca. Dovada sediului social o face contractul de comodat din data de 12.08.2014. Firma, înfiinţată în anul 1993, are un capital social subscris de 925.290 de lei, integral vărsat, compus din 92.529 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator al firmei, care se ocupă de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“, este Sorin Bonciu.
 
Citeşte şi:
 
Activitate intensă
Se lucrează de zor la demolarea magazinului Interex. Un nou spaţiu comercial îi va lua locul (galerie foto)

 
Maundier Fides SRL are acordul municipalităţii pentru demolarea Interexului! Un nou magazin de retail îi va lua locul (galerie foto)
 
Apare un nou centru comercial în Constanţa Maundier Fides SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanţa pentru demolarea Interex-ului
 
Dispare definitiv
Un mare centru comercial din Constanţa va fi ras de pe faţa pământului

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Terenul fostului magazin Interex, deţinut de SC Maundier Fides SRL, vândut către Lidl România? Iată ce a fost publicat în Monitorul Oficial!

28 Jun 2017 2384

Centru comercial nou, pe şoseaua Mangaliei, ridicat de Maundier Fides SRL. Investitorul a obţinut o nouă autorizaţie de construire

19 May 2017 6476

Actvitate intensă Se lucrează de zor la demolarea magazinului Interex. Un nou spaţiu comercial îi va lua locul (galerie foto)

01 Nov 2016 7318

Maundier Fides SRL are acordul municipalităţii pentru demolarea Interexului! Un nou magazin de retail îi va lua locul (galerie foto)

28 Oct 2016 3781

Apare un nou centru comercial în Constanţa Maundier Fides SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanţa pentru demolarea Interex-ului

27 Jun 2016 6720

Dispare definitiv Un mare centru comercial din Constanţa va fi ras de pe faţa pământului

05 May 2016 11554

Avize pentru sens giratoriu și un imobil ce urmează a fi desființat

21 Apr 2016 3566

Constanţa. Sens giratoriu pe Şoseaua Mangaliei pentru incintă centru comercial. Vezi exact unde

21 Oct 2015 2193