Interviu online cu profesorul universitar doctor Natalia Roşoiu nu va mai avea loc. alfă motivul! Tema este - Cine este biochimistul constănţean care a descoperit primul medicament românesc creat din organisme marine

Profesorul universitar doctor CS I Natalia Roşoiu, Director Şcoala Doctorală de Ştiinte Aplicate - Universitatea „Ovidius” Constanţa, ne-a comunicat, în această dimineaţă, prin intermediul unui mail, că nu mai onorează invitaţia la interviul online ZIUA de Constanţa pe motiv că întrebările îi par „destul de pretenţioase” şi că nu poate răspunde la ele fără a se pregăti în prealabil cu documente.
Menţionăm că întrebările din cadrul interviului au fost publicate pe site-ul ZIUA de Constanţa ieri după amiază.


Printre numeroasele sale distincţii se numără una pentru primul medicament original românesc creat din organisme marine. Vorbim despre Natalia Roşoiu, reputat biochimist constănţean, profesor universitar doctor care şi-a dedicat viaţa cercetării.
Cât de provocator este domeniul biochimiei? Care sunt descoperirile care, în ultimul secol, au revoluţionat medicina şi biochimia? Care sunt beneficiile mutaţiilor genetice?
Vorbim despre aceste aspecte mâine, de la ora 10.00, cu Natalia Roşoiu, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Realizator: Ada CODAU

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Intrebările redacţiei:
 
1. Cu 20 de ani în urmă aţi primit o distincţie pentru primul medicament original românesc creat din organisme marine: Alflutop, soluţie injectabilă, medicament reumatic. Cum a evoluat activitatea dumneavoastră ştiinţifică de atunci?

 
2. Care sunt descoperirile de excepţie care au revoluţionat biochimia şi medicina în ultimul secol?
 

3. Ce vă provoacă pe dumneavoastră, ca biochimist, în 2013? Ce obiective vreţi să atingeţi?
 
4. Există vreun proiect, vreun studiu, vreun program de cercetare care v-a atras, v-a pasionat în mod deosebit de-a lungul carierei dumneavoastră?
 
5. Care dintre ramurile biochimiei - biochimie marină, biochimie medicală şi farmaceutică - v-a atras mai mult?
 
6. Care sunt beneficiile modificărilor genetice?
 
7. Cum se împacă biochimia cu ecologia, un domeniu care ia din ce în ce mai multă amploare astăzi?
 
8. Cum se susţine financiar cercetarea în biochimie?
 
9. Sunteţi profesor universitar, conducător de programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării. Care este interesul doctoranzilor în acest domeniu? Reuşesc aceştia să vă surprindă cu teorii inovatoare?
 
10. Ce credeţi despre statutul pe care un profesor universitar îl are în România?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

c.neagoe

09 Aug, 2013 08:13

Considerati corecta atitudinea fostilor elevi si colegi , dupa implinirea varstei de pensionare ?

c.neagoe

08 Aug, 2013 20:38

De ce ati cedat in fata lui Manzatu ? Cine a facu presiuni sa renuntati la proprietatea brevetului ? Nu considerati ca o personalitate de prima marime cum sunteti, ar merita sa fie cetatean de onoare al Constantei?

Articole asemanatoare

Judecătorii Tribunalului, verdict de peste 20 de milioane de euro – profitul din Portul Constanța! Unde vor merge banii (MINUTA)

07 May 2024 883

Dosar la Curtea de Apel Constanța Recurs în acțiunea de constatare proces verbal dintre UAT Năvodari și Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța

06 May 2024 585

Surse Președintele, Klaus Iohannis, a plecat azi într-o vizită în SUA

06 May 2024 477

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 490

Editorial. Otrăvurile din sondaje Cu cine vor vota constănțenii la alegerile locale?

14 Apr 2024 1644

Știri Constanța Dana 79 din Port, închisă, în urma unor anchete ale autorităților din cadrul SRI (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 10846

Știri Portul Constanța CN APM cumpără consultanță pentru proiectul de extindere a drumului dintre Poarta 7 și podul nou de la Agigea, la intersecția cu drumul dintre Poarta 9 și Poarta 8 (DOCUMENT)

20 Mar 2024 662

20,14 milioane de euro! Repartizarea profitului din Portul Constanța pe 2022, decisă la Tribunal! Instanța s-a retras pentru deliberări

03 Mar 2024 1032

Arhiepiscopia Tomisului anunță Perioadă de rugăciune și post pentru împlinirea dorinței poporului de pace

24 Feb 2024 951

Știri Portul Constanța Sfârșitul grevei. Salariile navigatorilor de pe nava ARNO, plătite la zi

21 Feb 2024 783

Știri Portul Constanța UPDATE. Grevă a navigatorilor de la bordul unui vas sub pavilion Germania! „Muncă fără plată este sclavie, iar sclavia a fost abolită“

21 Feb 2024 685

Știri Portul Constanța Fondul Proprietatea SA pierde definitiv procesul cu Administrația Porturilor pentru un teren de 800 de metri pătrați (MINUTA)

08 Feb 2024 1137

Știri Portul Constanța CN Administrația Porturilor Maritime are de primit peste 240.000 de euro de la Direcția Regională Vamală București (MINUTA)

21 Jan 2024 1334

Știri Constanța Aproape 2000 de pacienți, la UPU, în zilele de Crăciun. Zeci de pacienți în stare critică, pe codul roșu

27 Dec 2023 778

Știri Portul Constanța Administrația Porturilor Maritime reabilitează semnalizarea rutieră în porturile maritime (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1071