Anica Dan "Mi s-a spus sa renunt. Am refuzat pentru ca vreau sa-mi continui proiectele"

1213129732.jpg

Primarita care a reusit sa realizeze cam tot ce si-a propus vine, duminica, 15 iunie, in fata alegatorilor, cu multe alte proiecte importante pentru comunitate

Candidatul PD-L pentru functia de primar, Anica Dan, este cea care a gospodarit comuna Deleni timp de trei mandate. Primarita din Deleni locuieste de o viata in satul Pietreni din comuna, este casatorita si are doi copii.

Care sunt atuurile dumneavoastra in aceasta competitie electorala?


Printre atuurile mele se numara faptul ca, inca din 1996, am reusit sa castig, fiind singurul candidat femeie. Pe atunci eram secretarul primariei si, vazand ca in comuna Deleni nu se realizase mai nimic pana la momentul respectiv, m-am decis sa candidez. Consider ca femeia este sotie, este mama, poate intelege si asculta pe toata lumea. Ma intereseaza problemele pe care oamenii le au si, in toata aceasta perioada, am reusit sa le rezolv, in ciuda faptului ca am avut atatea piedici de la adversarii mei. Sunt o femeie puternica, nu dau inapoi, indiferent de situatie, tin foarte tare la locuitorii din Deleni si ii respect foarte mult. De aceea, consider ca si duminica voi avea parte de sprijinul lor, in cel de-al doilea tur. De asemenea, sunt o femeie foarte ambitioasa si doresc ca si comuna noastra sa arate cel putin ca Valu lui Traian.

Care sunt cele mai importante realizari?


Sunt multe. Una dintre ele este infiintarea ciclului gimnazial in comuna Deleni, cu scopul de a ajuta copii comunei, care, pentru a-si continua studiile, erau nevoiti sa mearga la scoala in localitatea vecina, Adamclisi. Apoi am construit, in numai sapte luni, biserica din Deleni, cu hramul Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, care a fost si pictata ulterior. De fapt, toate bisericile din comuna au fost reabilitate. Urmeaza sa pictam biserica de la Petrosani. In localitatea Pietreni a fost infiintat un telecentru, sub egida UNICEF, unde copii care au probleme in familie servesc masa si sunt supravegheati pentru a-si face temele. Ne putem lauda si cu faptul ca avem asociatie sportiva, ansamblu de dansuri, pentru care au fost achizitionate si costume nationale. Au fost asfaltate soselele Deleni - Petrosani, Sipote - Deleni si drumurile din localitate. A fost reabilitata reteaua de alimentare cu apa din localitatea Sipote, s-au renovat toate caminele culturale, care sunt si dotate cu televizor, cu masa de tenis, cu vesela, astfel incat oamenii sa-si poata desfasura fie o nunta ori o pomana sau alte activitati importante pentru comunitate. De asemenea, in fiecare localitate, si sunt patru la numar, s-au infiintat puncte sanitare, care sunt dotate cu ajutorul unei fundatii din Franta, iar medicul se deplaseaza la aceste dispensare o data pe saptamana.

Comuna va avea liceu


In momentul de fata, se construieste liceul, chiar in fata primariei, care va servi tuturor copiilor din comuna si celor din localitatile limitrofe pentru completarea studiilor, pentru ca parintii nu-si pot permite sa-i intretina la scolile din Constanta sau din alte localitati, departe de comuna. In acest sens, am facut deja demersurile necesare la Inspectoratul Scolar Judetean, care a inaintat solicitarea Ministerului Educatiei. Avem deja o scoala de arte si meserii cu 11 clase, insa era foarte necesar si un liceu. De asemenea, s-a construit si sediul nou al primariei si tin sa mentionez ca majoritatea proiectelor au fost realizate cu fonduri guvernamentale. Tot pentru a veni in ajutorul locuitorilor, am purtat discutii cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, pentru ca fermierii sa nu mai mearga la Constanta sa-si depuna cererile pentru obtinerea de subventii si sa vina cei de la APIA si Directia Agricola la noi. Avem si farmacie, si cabinet stomatologic, iar aceste demersuri au fost facute de mine, personal, pentru ca oamenii sa nu mai fie nevoiti sa cheltuiasca bani pe drumuri pentru a-si rezolva o problema de sanatate.

Care sunt proiectele pe care vi le propuneti si cele pe care le veti continua?


Printre cele mai importante este cel de gestionare a deseurilor, in valoare de peste un milion de euro, bani nerambursabili. Acest proiect este initiat de noi, de catre Primaria Deleni, si se deruleaza in colaborare cu alte opt comune invecinate. Apoi, avem in vedere un proiect transfrontalier Romania - Dobrichka, aflat in derulare, prin care se intentioneaza infiintarea unei piete en-gros pentru fermieri. Vom asfalta si drumul care face legatura intre Petrosani si Independenta. De asemenea, avem in vedere derularea unor proiecte integrate, cu finantare europeana, prin care intentionam sa realizam retele de canalizare si drumuri in toate localitatile. Am depus si cererea de finantare pentru o baza de sportiva, ce va fi construita prin fonduri guvernamentale. Alte proiecte pe care le avem in vedere sunt podul de la Sipote, reabilitarea iluminatului public, a dispensarului uman, care va fi dotat cu sala de nasteri, grup sanitar interior si incalzire centrala. Vom reabilita, totodata, si dispensarul veterinar si vom infiinta o farmacie veterinara. Dorim, in continuare, sa preluam reteaua de alimentare cu apa de la Pietreni, care va fi extinsa si reabilitata. Avem in vedere si infiintarea de ateliere de cizmarie, tamplarie, prin care se vor crea locuri de munca.

Cum s-a desfasurat campania electorala la Deleni?


Nu credeam ca, in anul 2008 si intr-o Romanie europeana, putem sa asistam la o astfel de campanie. Partidul Democrat-Liberal, in ceea ce ma priveste, cat si Partidul Conservator, Partidul National Liberal si Partidul Noua Generatie au dus o campanie de bun-simt, civilizata. In schimb, PRM-ul si PSD-ul au avut o campanie foarte agresiva. Oamenilor li s-au dat chiar si bani, dar nu pot declara, de teama sa nu fie agresati. Au fost jigniri la persoana. Am fost urmariti pas cu pas de membrii PSD si de multe ori nici nu puteam tine intalnirile cu alegatorii. Oamenii au fost si batuti pentru ca nu purtau tricourile PSD si unora le-a fost teama sa vorbeasca chiar si cu vecinii. De asemenea, pot sa spun ca politia a facut campanie cot la cot cu PSD-ul. Chiar in ziua alegerilor, mi s-a propus de catre PSD sa renunt si sa accept postul de viceprimar.

Amenintata cu DNA-ul


Mi s-a pus in vedere sa renunt, ca exista DNA si tot felul de adeverinte... Eram sigura ca o sa urmeze astfel de lucruri, insa le-am spus ca eu nu renunt, merg mai departe. Pentru ca locuitorii au avut linistea si intelegerea cuvenite, de acum incolo, daca eu voi iesi primar, vor avea acelasi tratament. As vrea, de asemenea, sa spun ca ziarul PSD-ului a publicat un articol cu titlul "Primarul din Deleni se ascunde de lege dupa Onaca" si doresc sa afirm ca nu ma ascund de lege dupa nimeni. Saptamana trecuta, am fost amendata de catre Parchetul Medgidia cu 50 de milioane, pe motiv ca nu am raspuns la adresa politiei in legatura cu domiciliile unor rromi din comuna. De fapt, eu nici nu am fost instiintata despre aceasta solicitare. Toti cei trei politisti nu mi-au transmis nimic in acest sens. Am mai fost acuzata ca am acordat ajutoare sociale mortilor si persoanelor plecate din tara. Pe aceasta cale, vreau sa spun ca sunt niste afirmatii neadevarate si solicit Directiei de Munca si Protectie Sociala sa efectueze un control. De asemenea, presedintele Consiliului Judetean a venit cu caravana si a spus ca scoala din Deleni a fost facuta cu bani de la dansii (n.r. Consiliul Judetean). Vreau sa-i comunic acestui domn ca fondurile pentru scoala din Deleni sunt de la Ministerul Educatiei si ca a fost realizata de primarie, in parteneriat cu ISJ. Consider ca este mizerabil ce a spus presedintele Consiliului Judetean, in conditiile in care dumnealui stie adevarul.

Ce mesaj le transmiteti locuitorilor comunei?


Le multumesc din suflet celor care m-au votat si celor care nu m-au votat. Sunt convinsa ca in aceste doua saptamani au putut face diferenta intre omul Ani Dan, care le-a stat la dispozitie oricand si candidatul PSD, Dan Marian. Nu se mai alege acum partidul, se alege omul. Ii asigur ca, avand in vedere experienta pe care o am, proiectele noastre vor continua si ii rog sa aiba incredere in mine. Sa se gandeasca la toate realizarile din cei 12 ani de mandat si la faptul ca primaria va ramane tot timpul deschisa pentru ei. Din partea mea se vor bucura in continuare de acelasi sprijin.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 347

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 662

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 566

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 623

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 2554

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 608

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3761

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 448

Descoperă Noul Mitsubishi ASX la Exclusiv Auto Constanța. Discount Minim Garantat de 2.380 € și Ecotichet de 1.000 €

25 Jan 2024 654

Farul Constanța l-a transferat și pe Cristian Ganea (VIDEO)

15 Jan 2024 1125

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2145

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1329

Vina de a fi fericit Din ce motive poate apărea

22 Oct 2023 745

Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 3666

ISU Dobrogea Constanța „Eduard, o vizită la «eroii lui, pompierii»” (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 1039