ZIUA LIVE. Facem Live pe rețelele de socializare de la un accident? Ce spun salvatorii

Cpt. Paula Anghel - ISU Dobrogea
  • „Live“-ul de la accident transmis pe rețelele de socializare virtuală adesea face mai mult rău decât se poate imagina.
  • Invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 29 iunie, de la ora 14.00 a fost cpt. Paula Anghel, șef Centrul de Fomare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
  • Pe parcursul emisiunii, șeful Centrului de Formare și Pregătire SMURD a explicat, printre altele, cât de mult rău poate face intervenției un „live“ de la locul producerii accidentului, transmis pe rețelele de socializare.
 
Simpli spectatori ai tragediilor produse altora, unii dintre martorii unui accident rutier pot adesea cădea în capcana filmării intervenției echipajelor de salvare, din dorința de a-și crește urmăritorii profilului online sau de a deveni brusc mai interesanți în rândul prietenilor.
 
Cu toate acestea, „Live“-ul de la accident transmis pe rețelele de socializare virtuală adesea face mai mult rău decât se poate imagina.
 
Invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 29 iunie, de la ora 14.00 a fost cpt. Paula Anghel, șef Centrul de Fomare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
 
Pe parcursul emisiunii, șeful Centrului de Formare și Pregătire SMURD a explicat, printre altele, cât de mult rău poate face intervenției un „live“ de la locul producerii accidentului, transmis pe rețelele de socializare.
 
„Aparținătorii acelui om, ai victimei, nu știu despre producerea accidentului și nu știu despre starea acelui om. Și să vezi la televizor că o rudă este implicată în accident și pe tine nu a apucat nimeni să te sune, să știți că nu este deloc bine. Sau să vezi pe Facebook, indiferent unde. Dar, ca să-l vezi, vă dați seama că impactul emoțional este foarte mare, pentru cei de acasă, în primul rând. Impactul emoțional este mare și dacă nu-l cunoști și să vezi că un om este resuscitat sau să vezi o fractură deschisă, vezi mult sânge, vezi imagini care te pot afecta emoțional. Nu sunt blurate aceste imagini. O instituție de presă le blurează, le cenzurează, există niște limite. Un Live pe o rețea de socializare nu respectă dreptul la propria demnitate. Pacientul respectiv are și el o demnitate. Omul își revine, nu este în regulă să fie arătat așa“, a explicat șeful Centrului de Formare SMURD.
 
De asemnena, aceasta a atras atenția și asupra dificultăților de a interveni pentru a salva viața cuiva într-un astfel de context:
 
„Tu nu apuci să faci nimic, pentru că cineva filmează și se vede la televizor, pe rețele de socializare sau oriunde în toată «splendoarea» sa, nu este normal așa ceva“.
 
În plus, șeful de echipaj SMURD a subliniat faptul că o atitudine agresivă a celui ce filmează pentru rețelele de socializare îi face și pe ceilalți oameni să creadă că echipajul de salvare nu își face datoria.
 
Nu în ultimul rând, cpt. Paula Anghel a atras atenția și asupra faptului că echipajul de salvare răspunde de toți cei prezenți acolo, trebuie să se asigure că nu există alte victime în plus, iar cei care transmit „Live“ accidentul riscă să se accidenteze pe ei, din neatenție, sau pe cei din jur.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:
 
 
 
Citește și
ZIUA LIVE. Cum se pregătesc salvatorii de vieți?
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/ziua-live-cum-se-pregatesc-salvatorii-de-vieti-788382.html

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pieton accidentat în municipiul Constanța. Alte două victime, la ieșire din Gârliciu

12 Aug 2022 649

Județul Constanța Persoană decedată într-un accident rutier grav pe DN2A între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Aug 2022 21191

O mașină s-a făcut scrum Ovidiu. Accident rutier urmat de un incendiu la un atelier auto. Două persoane au ajuns la spital (VIDEO)

12 Aug 2022 2040

Șoferiță fără permis, depistată în județul Constanța. A fost implicată și într-un eveniment rutier

12 Aug 2022 1265

Judecătorii îi prelungesc dreptul de conducere șoferului găsit vinovat, în primă instanță, pentru cel mai grav accident din istoria Autostrăzii București - Constanța!

12 Aug 2022 1141

EXCLUSIV Mama băiatului care a produs accidentul mortal de la Cobadin rupe tăcerea. „Nu mi-am abandonat copilul” (VIDEO)

11 Aug 2022 33390

Un camion militar american, implicat într-un accident pe DN2 A, Constanța - Hârșova! Civilul amendat, victorios în instanță

11 Aug 2022 2546

Alertă ISU! O persoană a ajuns sub roțile unei mașini, în Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Aug 2022 5194

Accident rutier, la Ovidiu, pe Șoseaua Națională. O victimă. Ce spun medicii de la Ambulanță

10 Aug 2022 2613

Imagini noi cu accidentul mortal de la Cobadin! Tânărul care a scăpat cu viață coboară din mașina morții (FOTO+VIDEO)

10 Aug 2022 61259

Un tânăr de 17 ani a scăpat cu viață din mașina morții de la Cobadin. Patru persoane și-au pierdut viața (FOTO+VIDEO)

10 Aug 2022 12013

Accident rutier pe DJ 391, între Negru Vodă și Mangalia. O persoană a fost rănită. Imagini de la fața locului (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Aug 2022 2683

Brăila Două fete de 14, respectiv 17 ani spulberate pe trecere de un șofer din Tulcea. Una dintre victime a murit

10 Aug 2022 1666

Patru copii morți în accidentul de la Cobadin! Dosarul penal ar putea fi clasat! (VIDEO+FOTO)

10 Aug 2022 3557

Accident rutier pe Autostrada A4 Ovidiu-Agigea! Un tir a intrat în parapet. Primele informații (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Aug 2022 1672