ZIUA LIVE Ruxandra Serescu, director CCINA Constanța. Ce evenimente vor fi organizate în perioada următoare

Ruxandra Serescu, foto: ZIUA de Constanța
  • Ruxandra Serescu face parte din echipa CCINA Constanța din anul 2004
  • De la 1 martie 2022, a fost schimbată conducerea Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța).
  • „Al doilea proiect vizează un târg de meșteșugari pentru că nu s-a mai făcut de mult timp un astfel de eveniment”.
  • Ea a precizat că ultimii doi ani au fost foarte grei, fiind afectată activitatea CCINA
 
De la 1 martie 2022, a fost schimbată conducerea Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța). Ruxandra Serescu a devenit, astfel, directorul general al instituției.
 
Ruxandra Serescu face parte din echipa CCINA Constanța din anul 2004, iar din 2008 a ocupat funcția de director al Direcției Juridice și Arbitraj și vicepreședinte al Curții de Arbitraj Comercial și Maritim de pe lângă CCINA Constanța.
 
Ea a precizat că ultimii doi ani au fost foarte grei, fiind afectată activitatea CCINA.
 
„Este prima dată când încercăm și noi să depunem pentru niște proiecte la Consiliul Județean Constanța. Este vorba de fondurile pe care le alocă din surse proprii. Nu știu și care va fi finalitatea. Sperăm că am venit cu proiecte cu impact asupra comunității noastre. Este vorba de un așa-zis documentar, care vizează așa o trecere în tot ce înseamnă domeniul cultural, turistic și investițional pentru că am constatat că nu avem așa ceva atunci când vin vizite oficiale. Avem fie doar unul turistic, fie doar unul cultural, dar nu unul care să le îmbine pe toate. Evident, în limba engleză va fi pentru că țintim turiști și investitori. Al doilea proiect vizează un târg de meșteșugari pentru că nu s-a mai făcut de mult timp un astfel de eveniment. Vrem să aducem și din țară. Sunt multe meșteșuguri pe care de dispariție, cu ateliere demonstrative. Cel de-al treilea este ArtFest, pentru a susține creatorii de modă, pe partea de handmade. Am văzut lucruri făcute de ei”, a spus Ruxandra Serescu.
 
„Noi am făcut un punct de informare și asistență. Am zis să putem să îi ajutăm de la A la Z cu tot ce înseamnă relocarea unei afaceri. De exemplu, la Registrul Comerțului dacă doresc să își deschidă o nouă afacere sau o nouă surcursală a firmelor lor și prin partenerii noștri, prin firme membre, să le asigurăm un spațiu de închiriat, sau un sediu social virtual la noi. Pentru ei este ceva nou și ar trebui să aibă un contabil. Am avut deja mai multe solicitări. Unele nu se concretizează. Am avut un pic de problem cu bariera de limbă, dar am încercat să găsim traducători autorizați, dar nu sunt mulți și am apelat la voluntari. Finalziate, ca și societăți, avem 8 deocamdată. Nu sunt mai mult de 10 zile de când am lansat acest punct de informare”, a adăugat Ruxandra Serescu. 

„Un târg este organizat între 1-3 aprilie, fiind vorba de un eveniment pe care vrem să-l facem bilunar, promovăm produse tradiționale, pe etnii. Acum vor fi produse tătărești, dobrogene, turcești și tot așa, din două în două săptămâni. Expozanții pot să vină la târgul de Paște, de nunți”

Ea a precizat că va fi organizat și târgul Tinimtex. 

„Am avut solicitări de internaționalizare a produselor”, potrivit Ruxandrei Serescu, adăugând că „orice întrebare, produs, care vrea să fie promovat de către o firmă, prin noi, totul se face gratuit, găsim corespondent”.

 
 
Mai multe detalii despre târgurile ce vor urma, cât și despre dorințele noii conduceri CCINA, puteți asculta în interviul de mai jos:


 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Ruxandra Serescu, despre proiectele CCINA

ZIUA LIVE. Planurile CCINA Constanța pentru anul în curs, în viziunea noului director general

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Spectacol de Ziua Greciei la Centrul Multicultural Jean Constantin din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Mar 2024 1314

#Dobrogea145 Ruxandra Serescu, director general Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1038

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1599

LIVE VIDEO-TEXT Voucherele de vacanță pentru salariații din mediul privat sunt dezbătute la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 May 2023 2090

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1456

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2110

Weekend tătăresc la Constanța. Târguri cu produse tradiționale. Ce preparate pot gusta pofticioșii (VIDEO)

01 Apr 2022 17026

ZIUA LIVE Ruxandra Serescu, despre proiectele CCINA

01 Apr 2022 1715

ZIUA LIVE. Planurile CCINA Constanța pentru anul în curs, în viziunea noului director general

31 Mar 2022 1761

LIVE Președintele CCINA, Mihai Daraban, în conferință de presă alături de noul director regional (GALERIE FOTO și VIDEO)

11 Mar 2022 2566

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța are un nou director! (DOCUMENT)

28 Feb 2022 3771