Invatamant

Atenție părinți. Reînscrierea copiilor la grădiniţă va începe luni. Care sunt criteriile de departajare

Reînscrierea copiilor la grădiniţă va începe luni, iar înscrierile pe 21 mai, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, informează Agerpres.ro

Orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi, eventual, pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mică.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.

"Criteriile generale de departajare sunt următoarele: existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi (situaţia copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi); existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte; existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă; existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului", precizează MEN.


Criteriile specifice de departajare, elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean/al municipiului Bucureşti până la data de 18 mai, nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri.

Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învăţământ va preciza documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării/validării cererii-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale. 

 Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 412

Dakonis Imobiliar a solicitat acord pentru consultarea publică a PUD-ului privind un imobil pe bulevardul 1 Mai Constanţa (document)

23 May 2019 376

Ce spune ministrul Sănătății despre alimentele care le sunt oferite copiilor în grădinițe

22 May 2019 318

Grădiniţă nouă în localitatea Adamclisi. Tim's Time SRL şi-a adjudecat contractul (document)

21 May 2019 541

Zi de sărbătoare la Grădinița cu Program Prelungit „Amicii” din Constanța. Ce surprize au fost pregătite (galerie foto)

18 May 2019 499

Ziua Porţilor Deschise la Grădiniţa „Amicii”

16 May 2019 332

​Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă intră în vacanţa de primăvară. Când revin în bănci

19 Apr 2019 855

Post vacant la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din Constanța

10 Apr 2019 865

Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” din Constanţa scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

05 Apr 2019 1102

Anul şi modificarea! A intrat în vigoare noua lege a educaţiei naţionale. Ce noutăţi sunt şi nu pot fi ocolite

04 Apr 2019 3587

Post vacant la Grădinița cu Program Normal „Luminița” din Lumina, județul Constanța

24 Mar 2019 525

O plajă mai curată, graţie copiilor Grădiniţei nr. 42 Constanţa

18 Mar 2019 591

Grădiniţă nouă în localitatea Cuza Vodă din judeţul Constanţa. Cât vor costa lucrările (document)

18 Mar 2019 528

Cum va arăta blocul de opt etaje ridicat de Dakonis Imobiliar SRL lângă grădiniţa nr. 42 din Constanţa, vizavi de Centrul de Scafandri (document)

12 Mar 2019 1175

Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța de Turtă Dulce“ Constanța angajează. Ce post este vacant

09 Mar 2019 1275