Invatamant

Atenție părinți. Reînscrierea copiilor la grădiniţă va începe luni. Care sunt criteriile de departajare

Reînscrierea copiilor la grădiniţă va începe luni, iar înscrierile pe 21 mai, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, informează Agerpres.ro

Orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi, eventual, pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mică.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.

"Criteriile generale de departajare sunt următoarele: existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi (situaţia copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi); existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte; existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă; existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului", precizează MEN.


Criteriile specifice de departajare, elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean/al municipiului Bucureşti până la data de 18 mai, nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri.

Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învăţământ va preciza documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării/validării cererii-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale. 

 Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grădiniţa privată „Santa Maria del Mar“ din Constanţa, acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Legături cu Grădiniţa „Micul Regat“ (galerie foto)

21 Aug 2019 615

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 53 din Constanța angajează secretar

08 Aug 2019 401

Grădinița cu Program Prelungit nr. 57 din Constanța angajează secretar

07 Aug 2019 700

Caz șocant la Constanța! O copilă de cinci ani, agresată sexual într-un microbuz închiriat de grădiniță

03 Aug 2019 4440

Schimb estival de „serii“ între grădiniţele constănţene

31 Jul 2019 623

Post vacant la Grădiniţa „Căsuţa de Turtă Dulce“, Constanţa

28 Jul 2019 743

Grădinița cu Program Prelungit „Pescărușul” din Mangalia angajează asistent medical debutant

22 Jul 2019 545

Grădinița Azur din Constanța angajează îngrijitoare

18 Jul 2019 486

Grădiniţă reabilitată pentru preşcolarii din Constanţa

17 Jul 2019 489

Creșă nouă, grădiniță, trotuare reabilitate Continuă lucrările din cadrul proiectelor demarate de Primăria Cumpăna

15 Jul 2019 677

Acţiune caritabilă organizată de Grădiniţa „Năsturel“. Banii vor fi donaţi Mariei, fetiţa care nu a văzut niciodată chipul mamei (galerie foto)

31 May 2019 823

Faza locală a concursului „Micii sanitari“ de la Cumpăna şi-a găsit câştigătorii. Copiii de la Grădiniţa „Florilor“ merg în etapa judeţeană (galerie foto)

28 May 2019 568

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 792

Dakonis Imobiliar a solicitat acord pentru consultarea publică a PUD-ului privind un imobil pe bulevardul 1 Mai Constanţa (document)

23 May 2019 527

Ce spune ministrul Sănătății despre alimentele care le sunt oferite copiilor în grădinițe

22 May 2019 410