Constanța Sute de elevi din învățământul primar participă la Concursul județean de cultură generală Amicii isteți, ediția a VIII-a

Sursa foto: Facebook/MDLPASâmbătă, 10 iunie 2023, se va desfășura etapa județeană a Concursului de cultură generală Amicii isteți, ediția a VIII-a, organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța în următoarele centre: Școala Gimnazială Nr. 3 Ciprian Porumbescu Constanța, Școala Gimnazială Nr. 12 B.P. Hasdeu Constanța, Școala Gimnazială Nr. 22 I.C Brătianu Constanța, Școala Gimnazială Nr.24 Ion Jalea Constanța, Școala Gimnazială Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța, Școala Gimnazială Nr. 43 Ferdinand Constanța și Școala Gimnazială Poet Ovidiu Ovidiu.

Potrivit ISJ Constanța, la această competiție vor participa un număr de 1921 de elevi din municipiu și județ, calificați la etapa I, după cum urmează:
  • 925 elevi clasa pregătitoare;
  • 996 elevi clasa I.

Această a doua etapă a concursului se va desfășura în data de 10 iunie 2023, în intervalul orar 10:00 – 11:00.

Proba scrisă va începe la ora 10:00 și va dura 60 de minute. Accesul elevilor în sălile de clasă se va face între 9:15 și 9:55.

Subiectele și baremele vor fi afișate la avizierul fiecărei școli gazde, după terminarea probei scrise.

Eventualele contestații se vor depune luni, 12.06.2023, între orele 10:00 şi 12:00, la secretariatele școlilor în care s-a desfășurat concursul.

Rezolvarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale au termen marți, 13.06.2023, până la ora 17:00.

„Modul de acordare a premiilor este reglementat de Art.54 al Metodologiei - cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare.

Acest concurs își propune să dezvolte competențele interdisciplinare, de explorare/ investigare directă a realității și să stimuleze colaborarea și munca în echipă pentru cadrele didactice participante.

Scopul proiectului este acela de a stimula interesul pentru desfășurarea unor activități de tip științific prin valorificarea potențialului elevilor în domeniile studiate, promovarea spiritului de competiție și realizarea unui schimb de experiențe între cadre didactice“ - au mai precizat reprezentanții ISJ Constanta. 

Citește și: 


Ordinul de ministru care permite încheierea mediilor cu doar două note, trimis spre publicare în Monitorul Oficial

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.