Ediție online a concursului “Spaß auf Deutsch” Aniversare și în limba germană la 125 de ani de la înființarea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“

  • Concursul,  care are la activ 15 ediții desfășurate până în prezent, s-a “născut” inițial din necesitatea de popularizare a limbii germane printre elevii din clasele a VII-a și a VIII-a din județul Constanța și ca o simulare utilă a testului de admitere la specializarea germană bilingv a colegiului.
Profesorii și elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, liceu partener al Germaniei, doresc să marcheze aniversarea a 125 de ani de la înființarea colegiului și prin organizarea, marți, 11 mai 2021, a unei ediții online a concursului “Spaß auf Deutsch”, destinat elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a din județul Constanța care învață limba germană.

Concursul,  care are la activ 15 ediții desfășurate până în prezent, s-a “născut” inițial din necesitatea de popularizare a limbii germane printre elevii din clasele a VII-a și a VIII-a din județul Constanța și ca o simulare utilă a testului de admitere la specializarea germană bilingv a colegiului.

Dar în ultimii ani a suferit o schimbare radicală,  și anume nu mai este pusă în prim plan lupta concurențială între școli și reprezentanții acestora, ci mai degrabă se pune accent pe dezvoltarea gândirii creative, dobândirea competențelor sociale și oratorice. Este adevărat că există o ierarhie în acest concurs, dar aceasta servește la încurajarea elevilor pentru a gândi creativ și a-și îmbunătăți competențele în domeniul limbii germane.  Astfel, elevii sunt împărțiți în echipe de câte patru elevi din școli/licee diferite, punându-se accent pe cooperarea dintre ei.

Concurenții sunt evaluați nu numai pentru prezentarea proiectului, ci și pentru competențele sociale de care dau dovadă.

Scopul concursului este confruntarea creativ-artistică a elevilor cu ei înșiși și cu mediul înconjurător, având următoarele obiective specifice:

a) Promovarea dezvoltării morale, a simțului de răspundere sociala și a competențelor democratice;

b) Dezvoltarea competențelor sociale și personale (Competențe sociale, capacitate de comunicare, empatie, simțul răspunderii sociale și personale al elevilor, creșterea sentimentului valorii proprii și al autoeficacității
elevilor);

c) Promovarea motivației pentru învățare nu numai a limbii germane ca limbă străină, ci la toate materiile, antrenarea capacității de rezolvare a problemelor și a complexității în gândire, înțelegerea profundă a conținuturilor de învățare.


În anul 2020 “Spaß auf Deutsch”, a fost inclus în calendarul concursurilor naționale școlare fără finanțare M.E.C.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE-TEXT Elevii mirciști, premiați pentru rezultatele obținute la Concursul Internațional de Creație „Marco e Alberto Ippolito" (galerie foto)

13 Oct 2021 803

S-a încheiat cea de-a XIX-a ediţie a Concursului Internaţional de Creaţie „Marco e Alberto Ippolito“. Elevii mirciști au adus acasă premii importante

12 Oct 2021 571

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa marchează Ziua Educaţiei, prin organizarea unui workshop

04 Oct 2021 592

LIVE TEXT A început festivitatea de premiere la limba germană a elevilor de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto și video)

28 Sep 2021 1618

26 septembrie - Ziua Europeană a Limbilor. Activități realizate de către Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”

26 Sep 2021 852

#DobrogeaDigitală Aniversarea de 40 de ani a Liceului „Mircea cel Bătrân“, anul 1936 – „O serbare de aniversare ca să-şi atingă ţinta, trebue să ne înalţe sufletele“

25 Sep 2021 3152

Post vacant la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa. Când are loc concursul

07 Aug 2021 1263

Post vacant la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanţa

06 Aug 2021 877

Admitere în liceu 2021 Topul liceelor cu cele mai mari medii de admitere. Unde se situează Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

25 Jul 2021 2361

Admitere în liceu 2021 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța ocupă locul 4 pe țară printre licee după ultima medie de admitere

24 Jul 2021 6144

Maria Anghel, tânăra din Constanța care a cucerit trei medalii naționale la șah

24 Jul 2021 535

#DobrogeaDigitală „Conferințele pe care le țineau elevii denotă o faustică dorință de cunoaștere” (Revista Zări Albastre 1996)

08 Jul 2021 1859

Constanța Tragedii una după alta în familia profesoarei găsită decedată împreună cu fiul ei

25 Jun 2021 40615

Medalie de Aur pentru un elev al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, la Olimpiada Internațională STEM

14 Jun 2021 1559

„Putem să fim cei mai buni și împreună!“ „Mate la puterea 125“, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța

05 Jun 2021 2058