Invatamant

Educaţia juridică, la confluenţa cu traficul de droguri. Elevi faţă-n faţă cu şefii Tribunalului Constanţa


Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în colaborare cu Tribunalul Constanța și Centrul Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța organizează vineri, 12 octombrie, începând cu ora 11, prima întâlnire din cadrul proiectului cultural de educaţie juridică „Themis, drumul către umanitate”, găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, la care vor participa elevii claselor de actorie ai Colegiului Național de Arte „Regina Maria”.

Themis în mitologia greacă este zeița dreptății, ea poartă în toate reprezentările sale balanța dreptății, este fiica zeităților Uranus și Gaia (a cerului și a pământului).

Având ca punct de pornire Protocolul semnat în anul 2013 între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Ministerul Educației Naționale pentru promovarea educației juridice în școli, evenimentele organizate în cadrul acestui proiect vor prezenta într-o manieră atractivă noțiuni de educație juridică adaptate la formele de învățământ primar, secundar și liceal, cu adresabilitate directă și către toate celelalte categorii de vârstă.

Întâlnirea găzduită de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în sala de spectacol, va avea un caracter interactiv, fiind urmat  de discuții libere și sesiuni de întrebări și răspunsuri din zona prevenirii criminalității.

Astfel, președintele Tribunalului Constanța - Teodor Viorel Gheorghe, vicepreședintele Tribunalului Constanța - Cristina-Ramona Duță, comisarul șef al Centrului Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța - Marius Cristian Oprișan, și Elena Mircea, asistent social, vor comunica direct cu publicul spectator format din elevi ai liceelor din Constanța.

Discuțiile vor fi precedate de un mic spectacol de teatru interactiv, tema fiind consumul și traficul de droguri în rândul tinerilor. Spectacolul pus în scenă de către elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța a fost realizat în regia actorului Dan Cojocaru cu sprijinul profesor, lector universitar Dana Trifan Enache.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interesantă dezbatere despre fenomenul Zombie și pachetele cu droguri eșuate pe litoral

10 Apr 2019 742

Programul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”. Copiii, aşteptaţi la spectacole

20 Feb 2019 1031

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ pregătește trei spectacole pentru copii săptămâna viitoare

15 Feb 2019 603

La mulţi ani, Dan Cojocaru! #51

31 Jan 2019 1146

O adâncă reverenţă actriţei Ileana Ploscaru, la împlinirea vârstei de 88 de ani

31 Jan 2019 1407

Primul spectacol din acest an al Teatrului de Stat Constanţa este o comedie.

03 Jan 2019 695

În perioada sărbătorilor de iarnă Arimex Comexim 2000 SRL şi Moş Crăciun au pregătit zeci de surprize pentru pacienţi (galerie foto)

12 Dec 2018 941

Remember „Republica”... La Centrul „Jean Constantin”, sărbătorile vin cu proiecţii de filme bune

07 Dec 2018 972

Palmaresul Concursului „Harababuriada - in memoriam Vasile Cojocaru“ (galerie foto)

23 Oct 2018 699

Interviu online cu Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului „Jean Constantin“ „Tinerii trebuie să fie provocați, să fie smulși din lumea virtuală“

20 Oct 2018 2341

UPDATE. Eveniment la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanţa. Iată ce se întâmplă (galerie foto)

18 Oct 2018 941

Premiera unui spectacol-manifest, oferit de liceenii de la Colegiul de Artă. Laitmotivul - „Drogul ucide!“ (galerie foto)

13 Oct 2018 1818

În opinia reprezentanților Administrației Fondului Cultural Național E momentul să se vorbească mai mult de Constanța culturală decât de... plajă (galerie foto)

31 Aug 2018 945

Întâlnire cu operatorii culturali, la Constanţa, organizată de Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”

21 Aug 2018 1241

1965 Paharul Apa Dan Sambra Vasile Cojocaru

03 Aug 2018 1031