Eveniment impresionant organizat cu ocazia lansării numărului 11 al Revistei Tomis

Foto: Revista TomisLansarea numărului 11 din noua ediție a Revistei Tomis a avut loc vineri, 15 septembrie, la Muzeul de sculptură „Ion Jalea”. Lansarea a fost organizată în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța și Muzeul de Artă Constanța.

Potrivit reprezentanților Revistei Tomis, actorii Teatrului de Stat Constanța Marian Adochiței, Ecaterina Lupu, Georgiana Mazilescu și Dan Cojocaru au recitat poeme care au fost publicate în revistă, scrise de Iulia Pană, Vasile Baghiu, Romulus Bucur, Daniela Luca, Gelu Diaconu, Ruxandra Cesereanu, Ligia Keșișian, Alexandru Vakulovski, Anca Hirschpek, Radu Nițescu, Lorena Stuparu, Marius Pârlogea, Sorina Rîndașu. Florin Dumitrescu, Ștefania Mihalache, Ilinca Bernea, Iulia Iordan, Radu Andriescu, Toni Chira și Cornelius Drăgan.

Compozitorul Adrian Mihai, care susține lunar rubrica Melo a revistei, a interpretat câteva compoziții proprii, la duduk - un instrument armenesc.

Seara a continuat cu o polemică pe tema „Trădarea intelectualilor” – pornind de la discuțiile stârnite la decesul omului de știință, totodată turnător la Securitate, Constantin Bălăceanu-Stolnici. Dezbaterea i-a avut ca protagoniști pe redactorul-șef adjunct al Revistei Tomis, poetul Claudiu Komartin – autor al unui editorial pe acest subiect în revista Tomis, și pe Mona Momescu, scriitoare și lector universitar la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius”, și a fost moderată de Bogdan Papacostea, redactorul-șef al Revistei Tomis.

Epilogul a fost susținut de somelierul Menan Sevghin, care a realizat o pledoarie convingătoare pentru vinurile dobrogene.

Revistele pot fi cumpărate de la Muzeul de Artă, Prăvălia cu cărți și din rețelele de difuzare a presei Cuget liber și Tutun și ziare. Acest număr al revistei Tomis, precum și următorul sunt cofinanțate de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

SIMONA

18 Sep, 2023 13:23

Am descoperit aceasta revista la tutun si ziare. Consider ca este o revista foarte buna care ar trebui promovata mai mult.

Articole asemanatoare

Ședința CLM Constanța Aprobarea bugetului Fundaţiei Pontica, pe ordinea de zi! Ce sumă este solicitată (DOCUMENT)

21 Apr 2024 493

Originară din Tulcea Mirela Roznoveanu, la ceas aniversar! Carieră începută la revista „Tomis” și continuată cu succes în America

09 Apr 2024 1151

Doina Jela, la ceas aniversar Scriitoarea originară din Constanța este autoarea volumului „Lexiconul negru”, o amplă lucrare ce prezintă personajele care au comis fapte neimaginabile în perioada vechiului regim

29 Feb 2024 887

Dublu eveniment cultural la Constanța Vernisajul expoziției artistului Vasile Filip „Un an la Tomis” organizat alături de lansarea ediției speciale a revistei Tomis (GALERIE FOTO)

05 Feb 2024 758

In memoriam Nicolae Motoc, scriitorul ialomițean legat de Constanța

31 Jan 2024 768

La mulți ani, Dan Perșa! De profesie geofizician, el a debutat în literatură la Constanța

25 Jan 2024 725

In memoriam Hristu Cândroveanu, fost redactor al revistei „Tomis”, de origine aromână

08 Dec 2023 823

In memoriam Alexandru Protopopescu, scriitorul afirmat în literatură la Constanța

19 Oct 2023 919

Revista Tomis lansează un nou număr! Claudiu Komartin prezent la eveniment

11 Sep 2023 1373

Ion Roșioru ar fi împlinit 79 de ani. Profesorul a debutat ca poet în revista „Tomis”

13 Aug 2023 965

Ana Ruse, scriitoarea „adoptată” de Constanța, orașul unde și-a petrecut aproape șase decenii din viață

07 Aug 2023 1413

George Acsinteanu, scriitorul originar din Ialomița ce a lucrat pentru publicații din Dobrogea

12 Jul 2023 1199

Personalități Constanța La mulți ani, Iulia Pană, reper al poeziei în spațiul dobrogean

09 Jul 2023 1507

In memoriam Gheorghe Bogorodea, scriitor ce a publicat la edituri din Constanța și Tulcea

03 Jul 2023 1259

Constantin Cioroiu, la a 85-a aniversare Scriitorul originar din Constanța mărturisea că Biblioteca Județeană „a fost o a doua universitate”

30 Jun 2023 1409