Învățământ Constanța Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medigia, singurul reprezentant al României la competiția mondială Genius Olympiad

  • Elevii Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” sunt singurii reprezentanți ai României la Olimpiada Geniilor, la 4 categorii diferite.
  • La Olimpiada Geniilor din acest an vor participa în jur de 1000 de elevi din 65 de țări, care vor prezenta 725 de proiecte ce încurajează inovația și creativitatea.
  • Genius Olympiad este organizată de Terra Science and Education și găzduită de Rochester Institute of Tehnology, New York.
 
Continuând tradiția participării la competiții internaționale cu valoare științifică de excepție, elevii liceului nostru au obținut și în acest an calificarea la faza finală a prestigioasei competiții mondiale Genius Olympiad, organizată de Terra Science and Education și găzduită de Rochester Institute of Tehnology, New York.

Această competiție reunește cele mai luminate minți tinere din întreaga lume, oferindu-le o platformă pentru a-și prezenta inovațiile și soluțiile la problemele de mediu cu care umanitatea se confruntă.

În acest an elevii Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” sunt singurii reprezentanți ai României la această competiție, și nu la una, ci la 4 categorii diferite:
  • Categoria Business cu proiectul Magnetude,
  • Categoria Short Film cu proiectul Ephemeral Silece,
  • Categoria Robotics cu proiectul Dragonic Force LTNB,
  • Categoria Coding cu proiectul AIR.
La Olimpiada Geniilor din acest an vor participa în jur de 1000 de elevi din 65 de țări, care vor prezenta 725 de proiecte ce încurajează inovația și creativitatea. Prezența elevilor noștri la acest eveniment este o dovadă a calității educației pe care o oferim și a spiritului competitiv pe care îl cultivăm și subliniază angajamentul liceului nostru față de excelență în educație.

Este un rezultat de excepție, care demonstrează încă o dată că școala noastră este o școală a viitorului. Prin astfel de proiecte le cultivăm elevilor spriritul critic, inovator, creativitatea și abilitățile antreprenoriale. De altfel, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia are o tradiție de peste cinsprezece ani în derularea de proiecte și parteneriate internaționale în domenii cât mai variate și de actualitate: programare, inteligență artificială, combaterea schimbărilor climatice, educație antreprenorială, educație artistică.

Proiectele de acest tip facilitează comunicarea și cooperarea între elevi venind din diferite colțuri ale lumii, oferă oportunități multiple tinerilor de a se devolta și de a-și măsura competențele atinse prin raportarea la sisteme educative performante, a afirmat prof. Nechita Elena, directorul instituției.


Olimpiada Geniilor este recunoscută pentru promovarea excelenței academice și pentru încurajarea tinerilor să devină lideri și vectori ai schimbării în comunitățile lor. Participarea celor 9 elevi ai Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, însoțiți de 2 profesori coordonatori la acest eveniment nu este doar o realizare remarcabilă pentru elevii noștri, ci și o oportunitate pentru ei de a reprezenta liceul, orașul și chiar țara și șansa de a împărtăși cultura și valorile românești lumii întregi, a declarat directorul prof. Nechita Elena


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul Militar Zonal Constanța a promovat cariera militară la Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" Medgidia

14 Mar 2024 765

Născut la Medgidia Sergiu Mihai Miculescu, profesorul pasionat de limba franceză, pregătit de a 72-a aniversare

26 Jul 2023 1514

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2013- „«Eneida», repovestită pentru trândavi“ de Eduard Sorin Manta

27 May 2023 1035

Medgidia. Delegație de elevi și profesori francezi la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” (FOTO)

17 May 2023 1326

Premii importante la olimpiadele naționale la LTNB Medgidia

15 May 2023 698

Primăria Medgidia va continua lucrările la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu. Ce contract a fost atribuit recent? (DOCUMENT)

20 Apr 2023 1314

Meciurile finale ale fazei județene a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la handbal, nivel liceal, la Medgidia

26 Jan 2023 1461

Doliu în învățământul constănțean Sora regretatului cântăreț Dan Spătaru s-a stins din viață. Când va avea loc slujba de înmormântare

21 Jun 2022 4339

Proiect Erasmus în derulare la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia (GALERIE FOTO)

03 May 2022 1400

Județul Constanța. Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia va fi reabilitat (DOCUMENT)

02 Mar 2022 2578

Bacalaureat 2021 Rezultatele finale după contestații în județul Constanța. Aproximativ 200 de elevi au obținut medii peste 9,5

10 Jul 2021 2999

Bacalaureat 2021 Au fost publicate rezultatele. În județul Constanța trei elevi au obținut media 10

05 Jul 2021 5947

Educația antreprenorială dezvoltată într-un proiect Erasmus la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța

03 Apr 2021 3196

Breviar școlar constănțean Colegiul Pedagogic, singura instituție din Dobrogea selectată. Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia consolidează parteneriatele europene

12 Mar 2021 2413

Cadrele didactice de la Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia, scrisoare deschisă către autorități

02 Feb 2021 3970