Ministerul Educației - Toate școlile care au solicitat dotări vor primi finanțare!

Foto: Facebook/Ministerul EducațieiMinisterul Educației a anunțat printr-o postare pe Facebook că toate școlile care au solicitat dotări vor primi finanțare!

Potrivit Ministerului Educației, în urma apelului de proiecte pentru dotarea unităților de învățământ și a unităților conexe, care a fost deschis la Ministerul Educației, în perioada 19 decembrie 2022 - 29 martie 2023, au solicitat și primit finanțare 5846 de școli și unități conexe, cuprinse în 2538 de proiecte.

„Cele 5846 de unități de învățământ și conexe au solicitat finanțare pe diverse investiții din cadrul apelului.
În ceea ce privește cele două investiții ce cuprind laboratoarele de informatică, doar 4419 din cele 5846 de școli și unități conexe beneficiare au cerut finanțare. Ținta estimată la momentul redactării PNRR-ului a fost de 5200. Deși calendarul a fost prelungit, durata apelului fiind de peste 3 luni, precum și după multiple discuții cu beneficiarii, rezultatul a rămas la 4419 cereri pentru laboratoarele de informatică.
Doar în urma acestui rezultat, Ministerul Educației a propus ajustarea țintei privind laboratoarele de informatică, fără a afecta, în vreun fel, acoperirea nevoii din teritoriu.
Menționăm că, până în prezent, s-au semnat 2424 de contracte din cele 2538. În scurt timp vom finaliza încheierea tuturor contractelor, pentru ca toți beneficiarii acestora să poată să înceapă achizițiile pentru școli! Toate școlile vor primi finanțarea cerută, pentru investițiile cerute!“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Educației

Citește și: 

Ministrul Educației, Ligia DecaPeste 25.000 de elevi sunt înscrişi la şcoli în care se învaţă în trei schimburi (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lista proiectelor finanțate prin PNRR pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din județul Constanța (DOCUMENT)

06 Jun 2023 2206

Ministerul Dezvoltării Mai multe imobile din județul Constanța, reabilitate și consolidate seismic cu fonduri nerambursabile (DOCUMENTE)

09 Feb 2023 1488

Trei școli urmează să fie reabilitate pentru creșterea eficienței energetice. Primăria Constanța organizează licitație

18 May 2018 1880

Alocare financiară pentru Școala Superioară de Aviație Civilă

27 May 2015 912