Ministrul Educației, Ligia Deca Peste 25.000 de elevi sunt înscrişi la şcoli în care se învaţă în trei schimburi (VIDEO)

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
  • Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că un număr de 25.000 de elevi sunt înscrişi la şcoli în care se învaţă în trei schimburi, conform Agerpres.
 
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că un număr de 25.000 de elevi sunt înscrişi la şcoli în care se învaţă în trei schimburi, conform Agerpres.
 

„Datele, pe ultima estimare - un pic peste 25.000 de elevi, în unităţi care învaţă în trei schimburi. În unele cazuri, din păcate, unitatea este singura unitate de învăţământ din unitatea administrativ-teritorială. Acolo este nevoie de investiţii în infrastructură şcolară. Noi chiar recent am încheiat un apel pentru construire de şcoli verzi, şcoli sustenabile, pe PNRR şi îndemn autorităţile publice locale să aplice pentru aceste fonduri disponibile, mai ales că ele vin din sursă europeană, în ideea de a reuşi să răspundem nevoii demografice de a avea noi unităţi de învăţământ”, a spus Deca, astăzi, 8 septembrie 2023, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

 
Ea a admis că, potrivit legii, este interzisă organizarea cursurilor în trei schimburi, dar a menţionat că această prevedere ar urma să intre în vigoare abia începând cu anul şcolar 2025-2026.
 
Deca a subliniat că ministerul a făcut „toate eforturile” şi a cerut inspectoratelor şi autorităţilor locale să încerce să identifice soluţii, astfel încât procesul de educaţie să nu se desfăşoare în trei schimburi. În ce priveşte instituţiile de învăţământ din Capitală aflate într-o astfel de situaţie, au fost identificate soluţii care ar urma să fie utilizate fie de la începutul anului şcolar, fie după câteva luni. Deca a explicat că în aceste şcoli urmează să fie finalizate lucrări.
 

„Pentru unităţile de învăţământ care se află în trei schimburi vom face toate eforturile pentru ca, la momentul în care prevederea legală cu interzicerea învăţământului în trei schimburi intră în vigoare, să nu mai avem nicio astfel de şcoală. Am început mai devreme, am făcut întâlniri repetate cu inspectorii pentru a identifica aceste şcoli şi a încerca să găsim formule alternative. Fac apel pe această cale către toate primăriile, care împreună cu inspectoratele trebuie să găsească o soluţie în aceste cazuri, să facem împreună eforturi să nu mai avem astfel de situaţii, pentru că afectează calitatea actului educaţional un proces în trei schimburi”, a afirmat ministrul.

 
Prefectura Capitalei a anunțat vineri, că la 11 unități de învăţământ de stat din Bucureşti (din totalul de 427), elevii vor merge la cursuri în trei schimburi (total sau parţial), din cauza lipsei de spaţiu, dar şi a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere. De asemenea, din cauza lucrărilor aflate în derulare, mai multe unităţi de învăţământ sunt relocate, orele de curs desfăşurându-se în cadrul altor unităţi.
Citește și:
Modificări importante în cadrul Programului național „Școala altfel”. Proiectul, pus în consultare publică (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației De mâine, 28 noiembrie, se reiau cursurile în unitățile de învățământ din județul Constanța

27 Nov 2023 646

Ministerul Educației Luni se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Constanța și Tulcea

26 Nov 2023 35459

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța, închise mâine UPDATE. ISJ Constanța solicită suspendarea cursurilor, mâine, 27 noiembrie 2023 în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ

26 Nov 2023 2916

Ministerul Educației a virat sumele aferente plății burselor școlare către inspectoratele școlare

14 Nov 2023 696

Ministerul Educaţiei alocă 1.407.473 de lei pentru ca în cel puţin 250 de şcoli să se poată desfăşura programe pentru reducerea violenţei în mediul şcolar

13 Nov 2023 553

Echipa României a obţinut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

03 Nov 2023 632

Anunțul Ministerului Educației despre acordarea primei de carieră didactică

31 Oct 2023 684

Ministerul Educației, anunț important! Vizați profesorii care dau meditații (DOCUMENT)

31 Oct 2023 714

Ministerul Educației Numărul de burse școlare, la nivel național, transmise de Inspectoratele Județene

27 Oct 2023 630

Ministerul Educaţiei Metodologia de organizare a programului ''Săptămâna verde'', în consultare publică

25 Oct 2023 604

Asociația Elevilor din Constanța arată cu degetul „Ministerul Educației legalizează fondul clasei!”

13 Oct 2023 822

Ministerul Educației face un anunț important despre plăţile salariilor personalului din învăţământ

29 Sep 2023 644

Ministerul Educației, anunț despre implementarea Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

29 Sep 2023 624

Ministerul Educaţiei lansează în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul „Dezvoltarea platformei de evaluare şi realizarea de conţinut digital"

19 Sep 2023 640

Învătământ Constanța Iată unde vor învăța elevii de la Școala nr. 39 (VIDEO)

11 Sep 2023 2286