Ministerul Educației a pus în consultare un proiect privind mobilitatea academică a studenților


 
  • Mobilitatea academică a studenţilor poate fi internă sau internaţională şi, după caz, definitivă sau temporară şi poate fi organizată în format fizic, virtual sau mixt, prevede un proiect de ordin pentru aprobarea metodologiei privind mobilitatea academică pus în consultare de Ministerul Educaţiei.
     
Mobilitatea academică a studenţilor poate fi internă sau internaţională şi, după caz, definitivă sau temporară şi poate fi organizată în format fizic, virtual sau mixt, prevede un proiect de ordin pentru aprobarea metodologiei privind mobilitatea academică pus în consultare de Ministerul Educaţiei, conform Agerpres.

Potrivit proiectului, mobilitatea academică se referă la toate tipurile de activităţi prevăzute în planul de învăţământ al programului de studii respectiv: cursuri, seminarii, laboratoare, proiecte, activitate practică etc.

„Calitatea de student, respectiv student-doctorand se menţine pe toată perioada mobilităţilor interne şi internaţionale. Instituţiile de învăţământ superior se pot asigura, prin prevederile acordurilor instituţionale încheiate cu instituţiile de învăţământ partenere, că studenţii care participă la mobilităţi beneficiază de aceleaşi drepturi ca studenţii înmatriculaţi în respectiva instituţie de învăţământ gazdă”, se arată în document.


De asemenea, proiectul prevede că, la solicitarea studentului, instituţia de învăţământ superior de provenienţă poate încheia acorduri de mobilitate cu altă instituţie de învăţământ superior din ţară sau din străinătate pentru a facilita mobilitatea în cazul în care nu există la momentul respectiv un acord interinstituţional între cele două.

„Instituţiile de învăţământ superior pot finanţa, cofinanţa şi/sau avansa fonduri din venituri proprii, pentru a susţine implementarea proiectelor de mobilitate”, mai stipulează proiectul.


Mobilitatea academică definitivă se poate efectua atât de către studenţii finanţaţi de la bugetul de stat, cât şi de către studenţii cu taxă, cu respectarea prevederilor legale privind capacitatea de şcolarizare şi finanţarea învăţământului superior şi cu acceptul instituţiilor de învăţământ superior acreditate/autorizate provizoriu implicate şi în conformitate cu reglementările proprii privind mobilitatea academică internă sau internaţională şi, după caz, definitivă sau temporară, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Ministerul Educației: Proiectul de ordin privind aprobarea indicatorilor de eficiență și de impact ai programului „Masă sănătoasă”, în consultare publică

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sărbătoare ortodoxă importantă, luni, 20 mai 2024 Ce sfinți deosebiți sunt prăznuiți în această zi

20 May 2024 1392

Activitățile culturale ale Muzeului de Artă Populară Constanța, cu ocazia Zilelor Constanței

16 May 2024 517

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 668

Festivalul de la Cannes se pregătește pentru deschidere. Atmosferă ciudată, cu perturbări și acuzații

13 May 2024 495

CT Bus ​Traseele liniilor 5-40 și 5B au revenit la normal

13 May 2024 337

Trafic deviat pentru autobuzele CT BUS din cauza aglomerației din zona cimitirelor din Constanța

13 May 2024 526

De mâine, luni, începe Evaluarea Națională la finalul claselor a II-a, a IV-a și VI-a în anul școlar 2023 – 2024

12 May 2024 491

12 mai 2024, Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România

12 May 2024 664

UPDATE Accident feroviar în gara Medgidia, județul Constanța. Victima a decedat!

10 May 2024 1471

Aniversări românești. Regele Carol I - 185 ani de la naștere (II) 10 mai 1939 - Dezvelirea Monumentului din Piața Palatului Regal

09 May 2024 634

Primăria Medgidia a contractat serviciu de actualizare a PUG-ului

08 May 2024 401

Ministerul Energiei „România are cel mai mic preț al energiei electrice din regiune și al treilea cel mai mic din Uniunea Europeană”

29 Apr 2024 675

Om de afaceri din Constanța A trecut un an de la moartea lui Tinel Timu, împușcat mortal în Canada

21 Apr 2024 1159

„Tradiții pascale la români. Încondeierea ouălor”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

19 Apr 2024 457

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 1282