În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional





La inițiativa OMD Tulcea, Primăria municipiului Tulcea organizează în perioada 26-28 aprilie 2024 prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”.
 
Evenimentul ce se va desfășura în Satul Pescăresc tradițional din județul Tulcea este unul cu accent pus pe gastronomie și nu numai.
 

„Celebrăm patrimoniul gastronomic local, promovăm educația ecologică, ne bucurăm de patrimoniul artistic, muzical și meșteșugăresc al comunităților etnice locale.
Scrumbii la grătar, scrumbii la disc, scrumbii afumate, borș de pește, crap, caras, somn sau calcan la grătar, rapane, toate bunătățile Dobrogei vor fi la festival. Nu vor lipsi baclavalele și dulciurile turcești sau tătărești, iar vinurile dobrogene ne vor însoți de la prima ediție”, afirmă organizatorii.

 
Muzica este asigurată de Taraf de Caliu (în formulă completă), Corina Sirghi & Taraful Jean Americanu, Mădălina Pavăl Orchestra, Zagăn (trupă locală de rock lipovenesc), alți tineri artiști locali.
 
De asemenea, vor avea loc și ateliere de creație și ecologie pentru copii și adulți.
 

„La casele tradiționale din Satul Pescăresc construim zmee din materiale reciclate, batem în tobe la atelierele de percuție, pictăm, ne distrăm cu baloane modelabile. Magitot, adică Magicianul Marius Drăguș, va fi printre copii, dar și pe scenă, cu numerele de magie care au cucerit publicul la Românii au Talent.”, mai adaugă sursa.

 
La Cherhanaua din Satul Pescăresc curioșii pot  afla cele mai interesante curiozități despre scrumbie și sturioni, chiar de la cercetătorii care studiază Delta Dunării. Mai sunt anunțate filme pe tematică ecologică, prezentări, discuții libere cu antropologi, arhitecți, regizori și cercetători.
 

Citește și
TulceaPlantare de arbori la Satul Pescăresc Tradițional

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Euroest Plus Imobiliare SRL și Troia Premium Construct SRL, contract de peste jumătate de milion de euro pentru reabilitarea unui bloc din Tulcea (DOCUMENT)

30 Apr 2024 258

Licitații Tulcea Muntenia Invest SRL asfaltează străzile din Agighiol, comuna Valea Nucarilor, cu peste 2,29 milioane de euro (DOCUMENT)

29 Apr 2024 288

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 517

Tulcea Ecologizări, în cadrul programului Săptămâna Verde

26 Apr 2024 382

Una dintre firmele familiei Horga-Cârlig a contestat licitația de modernizare a iluminatului public, organizată de Primăria Greci din județul Tulcea!

21 Apr 2024 484

Fost consilier local din Văcăreni, Tulcea, angajată ulterior în Primăria Văcăreni, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 554

Licitații Tulcea Elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Babadag vor primi, zilnic, pachete alimentare de la SC Complex Anelis SRL (DOCUMENT)

19 Apr 2024 576

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 372

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 418

Un profesionist dedicat tuturor comunităților tulcene Roman Jora s-a stins din viață! Povestea maestrului coregraf „fără egal” și al culegătorului de folclor dobrogean

11 Apr 2024 657

Doliu în lumea artistică din Tulcea. Un important coregraf a decedat

11 Apr 2024 544

Tulcea Plantare de arbori la Satul Pescăresc Tradițional

08 Apr 2024 471

Licitații Tulcea Masă caldă oferită la Școala „Panait Cerna“ din Cerna. Cui aparțin serviciile de catering (DOCUMENT)

30 Mar 2024 481

O navă de tip catamaran va transporta pasagerii între municipiul Tulcea și Tudor Vladimirescu (VIDEO)

28 Mar 2024 865

Licitații Tulcea Aproximativ 10 milioane de lei sunt puși la bătaie pentru reabilitarea și modernizarea școlii I.L. Caragiale (DOCUMENT)

26 Mar 2024 617