Una dintre firmele familiei Horga-Cârlig a contestat licitația de modernizare a iluminatului public, organizată de Primăria Greci din județul Tulcea!

  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 900/C10/542 la contestația depusă de Euro-Audit Service, cu sediul în Târgoviște, împotriva documentației de atribuire, privind procedura simplificată, organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect „Execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Modernizarea sistemului de iluminat public stradal, comuna Greci, județul Tulcea, faza II
  • CNSC a admis în parte contestația formulată de Euro -Audit Service SRL, în ceea ce privește criticile de la punctele IV, V, IX și XI, respectiv punctele VIII, X, XII, respectiv punctele VI și XV
  • Consiliul a obligat autoritatea contractantă la remedierea documentației de atribuire și la publicarea în SEAP a modificărilor efectuate, cu respectarea prevederilor legale și a motivării prezentei în termen de 10 zile de la comunicare
  • De asemenea, Consiliul respinge ca nefondate restul criticilor formulate de Euro-Audit Service SRL și oblige Primăria comunei Greci la plata sumei de 3.500 lei către contestară, reprezentând cheltuieli efectuate pentru soluționarea contestației
 


 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 900/C10/542 din 09.04.2024 la contestația depusă de Euro-Audit Service, cu sediul în Târgoviște, reprezentată legal de administrator Alexandru Cârlig, împotriva documentației de atribuire, privind procedura simplificată, organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect „Execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Modernizarea sistemului de iluminat public stradal, comuna Greci, județul Tulcea, faza II”, cod CPV 45310000-3, de către Primăria comunei Greci.

Euro-Audit Service a solicitat suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea contestației; modificarea Documentației de atribuire în sensul eliminării cerințelor restrictive care limitează în mod nelegal concurența; obligarea Autorității contractante la decalarea termenului de depunere a ofertelor și la continuarea procedurii în conformitate cu prevederile legale în vigoare aplicabile în materia achizițiilor publice, precum și cu respectarea principiilor consacrate de art. 2 al Legii nr. 98/2016 și  obligarea Autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezenta procedură conform documentelor justificative ce vor fi depuse înainte de pronunțarea deciziei de soluţionare a contestaţiei.

Crisbo Company SRL cu sediul în municipiul Iaşi, reprezentată legal prin administrator, Solcanu Bogdan Constantin a depuns la rândul său cererea de intervenție voluntară nr. 86/07.03.2024 înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sub nr. 14436 din 08.03.2024, prin care a solicitat: admiterea cererii de intervenţie, respingerea contestaţiei Euro-Audit Service ca fiind nefondată; obligarea contestatoarei la plata cheltuielilor de judecată și asigurarea accesului la dosarul constituit la Consiliu, în temeiul dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 101/2016.
Prin Încheierea nr. 691/C10/542/01.03.2024, Consiliul s-a pronunțat asupra cererii de suspendare a procedurii până la soluționarea contestației, pe care a respins-o.

Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a admis în parte contestația formulată de Euro -Audit Service SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Primăria comunei Greci din județul Tulcea, în ceea ce privește criticile de la punctele IV, V, IX și XI, respectiv punctele VIII, X, XII, respectiv punctele VI și XV potrivit celor reținute în motivarea prezentei decizii.

Consiliul a obligat autoritatea contractantă la remedierea documentației de atribuire și la publicarea în SEAP a modificărilor efectuate, cu respectarea prevederilor legale și a motivării prezentei în termen de 10 zile de la comunicare.

Totodată, CNSC a dispus publicarea în SEAP a unei erate cuprinzând modificările dispuse precum și stabilirea unei noi date limită pentru depunerea ofertelor la un interval de minimum 10 zile de la publicarea modificărilor.


De asemenea, în temeiul art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, Consiliul respinge ca nefondate restul criticilor formulate de Euro-Audit Service SRL iar în temeiul dispozițiilor art.26 alin. (9) din Legea nr.101/2016, oblige Primăria comunei Greci la plata sumei de 3.500 lei către Euro-Audit Service SRL, reprezentând cheltuieli efectuate pentru soluționarea contestației.

În temeiul dispozițiilor art. 17 alin. (3) din Legea nr. 101/2016, coroborate cu dispozițiile art. 61 și urm. din Codul de procedură civilă, CNSC a respins cererea de intervenție formulată de Crisbo Company SRL.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016 și poate fi atacată cu plângere, în temeiul art. 29 din același act normativ, în termen de 10 zile de la comunicare.
 
Despre Euro-Audit Service SRL
 
 
Înființată în anul 2004, Euro Audit Service SRL are sediul pe strada Calafat, nr. 7, Târgoviște, Județul Dâmbovița și se ocupă de lucrări de instalații electrice.
 
Firma este controlată de Mihaela Petruța Horga, cu 99,99% din capitalul social, și Floarea Secară, cu 0,01 % din capitalul social.
 
Alexandru Cârlig este administratorul firmei. 
 
Potrivit termene.ro, Horga Mihaela Petruța mai este asociat în Eurointermed SA, Profinvest Grup SA,  Rac Construct Moreni SRL. La rândul său, Cârlig Alexandru este asociat în Legume cu Dor SRL,  Ando Consulting SRL, Building Star Residence SRL și  Movaxy Digital Network SRL.
 
Firma a câștigat, prin negociere directă, 111 contracte de la autorități publice locale. Printre acestea se numără: Comuna Crașna, Primaria Municipiului Târgu Jiu, Primrăia Filiași, Primăria Pancota, Primăria Cernavodă, Primaria Municipiului Targu Jiu, Serviciul Public de Intretinere si Gospodarire Municipala Deva și altele.
 
În anul 2023, societatea cu 46 de salariați a raportat o cifră de afaceri de 58.441.538 lei și un profit de 15.482.274 lei.
Compania Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de către Maria Gabriela Horga, fost deputat PNL, actual vicepreşedinte ASF.

Despre Crisbo Company SRL
 
Societatea Crisbo Company SRL a fost înființat în anul 1995 și are sediul în Iași, Șoseaua Națională, nr. 178-180 și se ocupă de „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”. Potrivit datelor furnizate de site-ul termene.ro, asociat și administrator este Solcanu Bogdan Constantin.
 
Acesta mai este asociat la Bit Energy System SRL.
 
Conform termene.ro, în anul 2022, societatea Crisbo Company SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 2.844.313 lei, cu un profit de 321.730 lei, la 15 angajați.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract cu Almatar Trans SRL

21 May 2024 593

Decizie CNSC Triplă contestație depusă pe procedura de achiziție pentru modernizare străzi de în comuna I.C. Brătianu din județul Tulcea

21 May 2024 401

Decizie a instanței în dosarul dintre Integra Guard, Drumuri Județene Constanța și Ok Guard

19 May 2024 501

Licitația serviciului de salubrizare din județul Constanța, din nou, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

11 May 2024 757

Flash Lighting Services SA și Municipiul Constanța, părți într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

10 May 2024 386

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, în proces cu o firmă din județul Buzău. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

10 May 2024 399

Primăria Sarichioi, în proces cu o firmă din județul Tulcea. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

10 May 2024 398

Decizie CNSC Atribuirea acordului cadru pentru serviciile de pază la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost contestată

06 May 2024 414

Decizie CNSC O licitație organizată de Drumuri Județene Constanța SA, contestată de Almatar Trans SRL

04 May 2024 609

Achiziția serviciilor de pază și supraveghere în parcul eolian Horia din județul Constanța, administrat de statul român, contestată la CNSC

01 May 2024 835

Licitația pentru asfaltarea unor străzi din localitatea Nistorești, comuna Pantelimon, județul Constanța, contestate la CNSC

30 Apr 2024 500

Proces între două firme de securitate și Drumuri Județene Constanța SA. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

27 Apr 2024 679

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 446

CNSC a anulat procedura de atribuire a contractului de servicii de reparații și întreținere a autovehiculelor de la Canalel Navigabile SA

23 Apr 2024 426

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 603