Proiectul Comenius continua Elevii de la George Palade, in Tara Galilor

emil_palade-comenius_1.jpgSăptămâna trecută, elevi şi profesori de la Grupul Şcolar George Emil Palade din Constanţa au participat la o nouă reuniune în cadrul proiectului Comenius pe care-l desfăşoară în perioada 1 septembrie 2009 - 31 august 2011. Proiectul se numeşte „Festivităţile şcolare - sursă de cunoştinţe şi divertisment", iar parteneri sunt şcoli din mai multe ţări europene, şi anume Polonia, Franţa, Ţara Galilor, Italia, Turcia şi România. Această a doua întâlnire de lucru a avut loc în localitatea galeză Chwilog şi au participat atât profesori, cât şi elevi. Aceştia au avut în program întâlnirii şi vizite la Slate Cavern dar şi la Llanberis, în apropiere de Snowdown Mountain. Şi de această dată au fost urmărite mai multe obiective. În primul rând, familiarizarea partenerilor de proiect cu tradiţiile, folclorul şi legendele Ţării Galilor. Potrivit coordonatorului de proiect, prof. Ruxandra Dristaru, în acest scop s-au realizat întâlniri cu povestitori de renume, precum şi festivaluri -Eisteddfod sau seri intitulate „Taste of Wales" sau „Folk Dancing". De asemenea, un alt obiectiv a fost realizarea distincţiei - asemănări şi deosebiri dintre limbile engleză şi galeză, dar şi dintre acestea şi limbile vorbite de partenerii de proiect, şi anume română, poloneză, turcă, franceză şi italiană. În plus, elevii din ţările partenere s-au familiarizat cu stilul de viaţă galez, mai exact au vizitat familiile colegilor din această ţară. De asemenea, s-au realizat manifestări sportive în complexul Tenpin, iar participanţilor le-au fost prezentate sistemele de învăţământ din cele şase ţări. „Rezultatul acestei întâlniri este descoperirea unei noi regiuni europene - Ţara Galilor, care este un tărâm istoric, cu castele, munţi, plaje încântătoare şi o identitate naţională puternică. Cultura galeză este plină de mituri şi legende. Chiar şi simbolul naţional al ţării - dragonul - este o fiară mitologică. Aproape fiecare munte, râu sau lac, precum şi majoritatea satelor şi fermelor sunt asociate cu vreo legendă sau zână, proprietăţi magice sau vreo fiară de temut", a precizat Ruxandra Dristaru.Aceasta a mai adăugat că întâlnirea de proiect a fost o mare oportunitate pentru elevii români. Au avut ocazia să înveţe despre alte ţări europene, despre cultura şi tradiţiile lor.

emil_palade-comenius.jpgÎn perioada 24 - 28 mai, Grupul Şcolar George Emil Palade va fi, la rândul lui, gazda unei vizite, ultima din agenda de lucru a proiectului, din acest semestru.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grav afectați de restricțiile pandemiei Managerii din învățământul privat constănțean, forțați să reducă taxele și să trimită angajații în șomaj

01 May 2020 7063

Grădinița cu program prelungit Comenius din Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Ce condiții trebuie îndeplinite

08 Jul 2018 2359

Concurs pentru un post de educatoare la Grădinița „Comenius” Constanța

21 Oct 2016 2551

Faleza „Trei papuci“, ecologizată de Polaris împreună cu preşcolarii din Constanţa (galerie foto)

14 Jun 2016 2286

Preşcolarii, premiaţi de compania Polaris, de Ziua Internaţională a Mediului (galerie foto)

07 Jun 2016 2139

De Ziua Mediului, Picii de la Grădiniţa „Comenius“ vor confecţiona obiecte din materiale reciclabile şi vor ecologiza o plajă (galerie foto)

01 Jun 2016 4735

Acţiune caritabilă de la copii pentru copii

18 Dec 2015 2071

Proiect Comenius Multilateral "Mare Nostrum" la final

11 May 2015 1177

Proiect Comenius Multilateral „Mare Nostrum", derulat de Liceul Teoretic „Ovidius", la final

11 May 2015 1709

Cea de-a patra mobilitate a proiectului Comenius bilateral „Le journal de mes rêves”

04 May 2015 1082

Patru elevi de la Şcoala „Mihai Viteazul“, implicaţi în proiectul „Children’s eyes, children’s hearts“

22 Apr 2015 2441

Mobilitate Comenius în Italia Ferrara - Şc.G. 29 "M. Viteazul" Constanţa

21 Apr 2015 1586

Reprezentanţii Şcolii nr. 29 „Mihai Viteazul“, la mobilitatea Comenius, din Grecia

24 Nov 2014 3700

Opt elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius“, la cea de-a patra mobilitate a proiectului Comenius „Mare Nostrum“ (galerie foto)

21 Oct 2014 2286

Elevi de la Liceul "Ovidius" au participat la proiectul Comenius, la Atena (galerie foto)

20 Oct 2014 1962