Revista Zări Alb Astre a lansat un nou număr! Mirciștii au inaugurat și Biblioteca Virtuală a CNMB

 
 
  • Ineditul evenimentului a fost inaugurarea Bibliotecii Virtuale „Zări Alb Astre“ a CNMB de pe site-ul zarialbastre.ro. Redactorii au adunat peste 200 de lucrări de patrimoniu ale Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța pe care le-au digitalizat și publicat pe site-ul zarialbastre.ro.  
 
Momente încărcate de emoție și entuziasm au avut loc la lansarea noului număr al revistei Zări Alb Astre, joi, 18 mai. Festivitatea a avut loc în Biblioteca CNMB, un lăcaș în care s-a sărbătorit o nouă piesă din patrimoniu identitar al colegiului, un număr cioplit din pasiunea și cu perseverența a peste 50 de elevi, alături de profesorii coordonatori. 
 
Evenimentul a fost deschis de către doamna profesor dr. Amalia-Maria Roșioru alături de doamna profesor Luminița Belcin, iar prezentarea propriu-zisă a revistei a fost susținută de redactorul-șef, Dima Nancu, elev în clasa a XII-a F a colegiului, și de redactorul-șef adjunct, Sergiu-Andrei Ciaușu, elev în clasa  a X-a A. Noul număr al revistei este alcătuit din 11 rubrici și 40 de articole care prezintă teme diverse de la „Revoluția ONU: Decizia care ne-a schimbat viața“ la „De ce iubim“, Școala interbelică constănțeană: o scurtă istorie” etc. De-a lungul prezentării, echipa de coordonare a pus accentul pe etapele parcurse până când articolele au văzut lumina tiparului. Rubricile „Pixeli și tinere pixuri“ sau „Cronicile realului“ au fost evidențiate, iar redactorii al dat citire unor secvențe de text reprezentative pentru articolele lor.
Ineditul evenimentului a fost inaugurarea Bibliotecii Virtuale „Zări Alb Astre“ a CNMB de pe site-ul zarialbastre.ro. Redactorii au adunat peste 200 de lucrări de patrimoniu ale Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța pe care le-au digitalizat și publicat pe site. Întreaga arhivă a revistei, numerele din 1946 până în prezent, revistele Colegiului în limba franceză și germană, anuarele și alte lucrări ale profesorilor mirciști și peste 150 de fotografii au fost integrate în Biblioteca Virtuală a CNMB. Redacția promite ca în viitorul apropiat să extindă Biblioteca și cu alte volume și lucrări importante pentru memoria culturală a Colegiului. De asemenea, în cadrul Bibliotecii sunt prezentate campaniile culturale ale publicației. Numărul lansat cuprinde noul proiect al tinerilor mirciști, intitulat „Magistri Nostri“ dedicat omagierii și readucerii în atenție a personalităților care s-au semnat de-a lungul timpul în paginile Revistei. Prima personalitate omagiată este Mircea Țuglea pentru că „redacția s-a simțit la unison cu ce a publicat Mircea Țuglea despre Zări Alb Astre“, așa cum au transmis elevii. 
 
„În deznodământ, mulțumim profesorilor coordonatori și tuturor membrilor redacției pentru că au reușit să ducă revista în era digitală, impletind tradiția cu inovația! Nu în ultimul rând, îți suntem nespus de recunoscători ție, cititorule, pentru atenția acordată revistei noastre! Te invităm să explorezi site-ul Zări Alb astre apăsând aici“, au transmis tinerii redactori în epilog.
 
Sursă foto: Revista Zări Alb Astre
 
Citește și:
Azi este lansat site-ul revistei „Zări Alb Astre” a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2017- „În vizită la domnul prefect Adrian Nicolaescu, absolvent al Colegiului Național «Mircea cel Bătrân»“ de Ionuț-Gabriel Oțelea, clasa a XI-a A și Nora-Elena Tuța, clasa a XI-a C

27 Apr 2023 1053

Florin Șlapac, cel care venea pe lume și o părăsea în ziua de 13

13 Mar 2023 1742

Revista Zări Alb Astre Articolul program al revistei – “Pentru noi, după lunga furtună a omenirii, strălucesc zări albastre”

21 Jan 2023 1403

Revista Zări Alb Astre Facultățile din România. Opțiuni, admitere și avantaje

25 Dec 2022 975

Revista Zări Alb Astre Concursul județean de creație „LITERATUR@LASĂ-NE SĂ TE CITIM!”

24 Dec 2022 930

ZIUA LIVE. Directorul Colegiului Mircea cel Bătrân, despre cum a apărut revista „Zări Alb Astre“, sufletul mircist al fiecărei generații

08 Jun 2022 1491

LIVE VIDEO-TEXT Revista „Zări Alb Astre“, la ceas aniversar. 75 de ani de viață publicistică (GALERIE FOTO)

06 Jun 2022 2660

#mereuSerieNouă Poveste începută în urmă mai mult de jumătate de secol. Revista „Zări Alb Astre“, 75 de ani de viață publicistică

03 Jun 2022 2015

Constanța culturală „Zări Alb Astre“, revista Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, la 75 de ani

02 Jun 2022 1916