Sprijin pentru elevi și părinți, la Constanța Se inaugurează Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională!

  • Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională este destinat elevilor de nivel gimnazial, liceal și profesional, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, din județul Constanța.
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și al Consiliului Județean Constanța, inaugurează mâine, 24 octombrie 2023, Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională.
 
Inaugurarea va avea loc începând cu ora 11.30, la sediul instituției, din Bulevardul Mamaia, nr. 193.
 
Informația a fost făcută publică de prof. consilier școlar dr. Irina Ermolaev, directorul CJRAE Constanța și de prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator CJAP și consilier de imagine CJRAE Constanța.
 
„Ne propunem evaluarea elevilor, în vederea cunoașterii/autocunoașterii și a fundamentării temeinice a demersurilor de consiliere psihopedagogică a acestora, cu scopul alegerii reale, autentice și asumate, a propriului traseu educațional și al orientării carierei. Aceste demersuri permit și îndrumarea părinților elevilor, în sensul susținerii propriilor copii într-o mai mare măsură, în direcția potrivită“, au precizat reprezentanții CJRAE Constanța.
 
De asemenea, aceștia au făcut precizarea că centrul este destinat elevilor de nivel gimnazial, liceal și profesional, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, din județul Constanța.
 


Testele și Platformele achiziționate acoperă o arie largă de obiective în domeniul autocunoașterii, al personalității, aptitudinilor, al intereselor vocaționale, strategiilor de învățare, al motivației, potrivit reprezentanților CJRAE Constanța.
 
„Consilierea şi orientarea carierei reprezintă un proces complex de pregătire şi îndrumare a elevilor spre anumite forme de activitate academică și studii, care să le permită apoi alegerea unor domenii profesionale şi ocupaţii distincte, în concordanță cu aptitudinile și interesele lor. Această pregătire a elevilor este personalizată și nu înseamnă grăbirea luării unei decizii“, au explicat profesorii consilieri școlari.
 

Totodată, aceștia au atras atenția asupra faptului că această consiliere privind cariera se axează pe fiecare persoană, „sprijinind-o și asistând-o, astfel încât să se cunoască în mod realist, să cunoască lumea profesiilor și a ocupațiilor, cât si dinamica lor, să fie capabilă să ia decizii, să-și schimbe domeniul profesional, dacă cerințele sociale și aspirațiile personale o impun, să obțină satisfacție în muncă si în activitățile sociale si să aibă sentimentul autoîmplinirii“.
 
Inaugurarea cabinetului dedicat elevilor a beneficiat de sprijinul Ameropa Grains și Campaniei Music for Autism, potrivit reprezentanților CJRAE Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ZIUA LIVE. „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“
                                                                            
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.