ZIUA LIVE. „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“

  • Prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, a fost invitata emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 28 septembrie 2022.
  • Pe parcursul emisiunii, profesorul a vorbit pe larg despre efectele pe care o astfel de presiune le are asupra copilului și, implicit, a viitorului adult.
  • Prof. consilier școlar Liliana Țepeluș a precizat că, pentru un părinte, nu este nevoie ca al său copil să ia Premiul I pentru ca părintele să aibă un copil excelent: „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“.
Orice început de an școlar presupune noi presiuni asupra copilului privind notele și calificativele obținute la învățătură, adesea aceste presiuni venind chiar din partea părintelui ce ar trebui să-l susțină și să-l iubească necondiționat.
 
Prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, a fost invitata emisiunii ZIUA LIVE   de miercuri, 28 septembrie 2022, iar pe parcursul emisiunii, profesorul a vorbit pe larg despre efectele pe care o astfel de presiune le are asupra copilului și, implicit, a viitorului adult.
 
„În viață avem nevoie de un echilibru. Competiția există oriunde în societate, însă trebuie să fim atenți în ce privește competiția la școală. Dacă ne gândim la competiția școlară, mă gândesc dacă e părintelui sau a copilului. Dacă părintele e în competiție cu altți părinți, atunci este competiția părintelui. Ca părinte, nu trebuie să-l las pe copil să nu vadă că este susținut și ajutat. Copilul are nevoie să fie într-un mediu securizant, în familie și școală. Indiferent ce ar însemna notă sau performantă, dacă ei ar avea medii securizante, copiii s-ar simți fericiți“, a explicat prof. consilier școlar Liliana Țepeluș.
 
Totodată, coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică a explicat că notele luate de un copil nu sunt, în fapt, copilul respectiv.
 
„Nu este un lucru rău ca copilul să aibă note de 10, nu este un capăt de lume nici dacă la un test a luat nota 7! Se poate întâmpla. Atenție la reacția părinților! Dacă eu, ca părinte, îi spun că nu a avut o zi bună sau că nu s-a simțit bine, spunându-i că va reuși cu siguranță să ia data viitoare un 10 lângă acel 7, copilul nu va prelua acest 7 ca pe un eșec“, a explicat prof. consilier școlar Liliana Țepeluș.
 
De asemenea, aceasta a precizat că, pentru un părinte, nu este nevoie ca al său copil să ia Premiul I pentru ca părintele să aibă un copil excelent: „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:

 
Citește și

ZIUA LIVE Cât este de importantă susținerea părintelui pentru copilul său în privința reușitelor școlare (VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT. 104 ani de la Marea Unire Ceremonii, paradă militară și spectacol de artificii pentru celebrarea Zilei Naționale la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2022 1707

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment în onoarea zilei de 1 decembrie la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Nov 2022 652

LIVE TEXT Ziua de 23 noiembrie 1878, rememorată printr-un eveniment cultural și istoric în Centrul Vechi al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 879

LIVE VIDEO+TEXT „Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, un volum reper despre patrimoniul arheologic dobrogean lansat la Academia Română (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 1712

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

19 Nov 2022 1166

ZIUA LIVE Reprezentanții USR Constanța, despre obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării (VIDEO)

18 Nov 2022 787

LIVE TEXT Călătoria continuă. Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge azi la Colegiul Pedagogic (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2022 760

ZIUA LIVE. Patrimoniul cultural dobrogean între responsabilitate și ignoranță!

17 Nov 2022 1110

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța " (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 949

ZIUA LIVE. Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța - „A fost un mandat pe care mi l-am asumat de la început pe comunicare și pe transparență“

17 Nov 2022 957

ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

16 Nov 2022 691

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 1378

ZIUA LIVE. Învățământul din Constanța, sub umbrela unor proiecte naționale, unele pilot

15 Nov 2022 828

LIVE VIDEO+TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța sărbătoresc ZIUA Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Nov 2022 725

LIVE VIDEO-TEXT Dublu eveniment de Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 1233