Universitatea Maritimă Constanța Studenții se implică în reducerea abandonului școlar

  • Până pe 4 iunie, liceenii de clasele a X-a și a XI-a de pot înscrie la ediție estivală cu numărul IV - Maritime Summer University, ediția 2021
  • Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța (LSUMC) garantează că va implementa cele mai eficiente metode de prevenire și combatere
 
S-a dat startul înscrierilor la cea de-a IV-a ediție a celui mai amplu și mai interactiv proiect organizat de către membrii Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța (LSUMC) - Maritime Summer University, ediția 2021.
 
Proiectul are scopul de a reduce riscul abandonului școlar prin oferirea elevilor din clasele a X-a și a XI-a din țară și din străinătate a unei perspective cât mai vaste atât asupra metodelor de predare, învățare și evaluare oferite de Universitatea Maritimă din Constanța, cât și asupra posibilităților oferite de comunitatea universitară în sprijinul dezvoltării personale ale viitorilor studenți și pentru a le prezenta frumusețea și unicitatea orașului în care ar urma să locuiască în perioada studiilor superioare.
 
Chiar dacă situația actuală nu permite desfășurarea activităților în mod obișnuit, iar riscul de transmitere și infecție este destul de ridicat, echipa proiectului Maritime Summer University garantează că va implementa cele mai eficiente metode de prevenire și combatere și îndeamnă liceenii să se înscrie în număr cât mai mare până în data de 4 iunie a.c., accesând formularul aflat pe pagina de Facebook a proiectului:
https://www.facebook.com/maritimesummeruniversity
 
„Este sesizabil că în ultimii ani există o scădere a numărului de studenți în universitățile din România, lucru ce ne evidențiază faptul că elevii au nevoie să fie îndrumați spre a face pasul de la liceu la facultate. Prin proiectul nostru, Maritime Summer University, încercăm să le oferim elevilor o simulare a vieții universitare, dar și participarea la diferite ateliere de dezvoltare personală, în scopul de a-i ajuta în luare deciziei de a urma studii universitare după finalizarea liceului și, de asemenea, posibilitatea alegerii uneia dintre specializările celor două facultăți din cadrul Universității Maritime din Constanța.
 
Am pregătit mai multe scenarii de organizare a MSU, în funcție de evoluția pandemiei, însă suntem optimiști că o să reușim o abordare în mod fizic, tradițional. Speranța noastră de a desfășura «față în față» proiectul nostru de suflet se trage din faptul că școlile nu reprezintă doar un loc pentru educația academică, ci și pentru dezvoltarea abilităților sociale și emoționale, interacțiune și sprijin social, lucruri pe care, după mai mult de un an de școală online, ar trebui să ni le reamintim.
Suntem conștienți de riscurile infectării cu noul COVID-19, așa că ne pregătim cu toate măsurile necesare pentru ca participanții să se afle într-un mediu sigur și igienizat. Pentru acest lucru vom apela la tot ce este necesar pentru a satisface nevoile acestora”, afirmă Cristian-Stelian Avram, președinte LSUMC.
 
Citește și:

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, la ceas aniversar

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Maritimă din Constanţa angajează referent de specialitate

25 Jul 2021 592

Post vacant la Universitatea Maritimă din Constanţa. Se solicită studii superioare

24 Jul 2021 841

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța are o nouă conducere

20 Jul 2021 827

Universitatea Maritimă din Constanţa angajează director general administrativ

01 Jul 2021 651

Universitatea Maritimă Constanţa angajează referent de specialitate

25 May 2021 1148

Ce firmă asigură energia electrică pentru Universitatea Maritimă din Constanța

20 May 2021 2186

Finanțare pentru Universitatea Maritimă din Constanța prin Fondul de Dezvoltare Instituțională

11 May 2021 1242

Universitatea Maritimă din Constanța derulează un proiect de cercetare cu finanțare europeană SmartDelta

29 Apr 2021 738

Universitatea Maritimă din Constanța, coorganizatoarea unei conferințe globale, aflată la a patra ediție

02 Apr 2021 823

Universitatea Maritimă Constanţa angajează

25 Mar 2021 1712

Post vacant la Universitatea Maritimă din Constanţa

20 Mar 2021 1976

Târg de joburi online organizat de Liga studenților umeciști

15 Mar 2021 1032

Dezamăgirea prof. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România „Dragi părinți, vă plângeți că se fură în țara asta și voi îi învățați pe urmașii voștri să fure?”

01 Mar 2021 1824

Acces online al studenților Universității Maritime din Constanța la simulatoarele de navigație

24 Feb 2021 733

Cu toate că ISJ Constanța nu se implică Peste 1.000 de elevi constănțeni participă la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, sprijinită logistic de UMC

20 Feb 2021 1943