Universitatea „Ovidius” Constanța îi va acorda lui Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, titlul de „Doctor Honoris Causa”

Foto: UOC

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), la propunerea Facultății de Medicină, decernează, miercuri, 22 noiembrie 2023, titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, personalitate remarcabilă a comunităţii academice din România, profesor şi cercetător ştiinţific de reputaţie internaţională.
 
Festivitatea va avea loc începând cu ora 11:00, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).
 
Cariera profesională a prof. univ. dr. Viorel Jinga a debutat cu stagiatura în anul 1988, urmată de toate etapele profesionale medicale: medic specialist, medic primar, astfel încât acesta este, în prezent, medic primar urologie în Clinica Urologie a Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” București.
 
În decursul carierei sale, prof. univ. dr. Viorel Jinga a ocupat funcţii de mare prestigiu, dar şi cu o deosebită responsabilitate, din care amintim: șef de secție - Secția Urologie III, Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” (octombrie 2007- septembrie 2009), director medical al Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” (septembrie 2009 – aprilie 2016), consilier extern pe proiecte din programul cadru H2020 și proiecte naționale.
 
Din punct de vedere al carierei didactice, a parcurs fiecare pas al evoluției academice, fiind profesor universitar din anul 2013 și conducător ştiințific de doctorat, cu 12 teze de doctorat finalizate şi susţinute.
 
Calităţile de dascăl, de cercetător şi, nu în ultimul rând, cele de organizator, i-au permis prof. univ. dr. Viorel Jinga să se implice în activităţi de conducere de înaltă responsabilitate, fiind prodecan al Facultății de Medicină (iunie 2012 - martie 2016), prorector al UMF „Carol Davila” (martie 2016 - februarie 2020), rector al UMF „Carol Davila” (martie 2020 - prezent).
 
În paralel cu activitatea didactică, de predare şi îndrumare, prof. univ. dr. Viorel Jinga a desfăşurat o asiduă muncă de cercetare, caracterizată prin abordări originale și care se constituie într-o importantă sursă bibliografică pentru lumea academică.
 

Activitatea de cercetare s-a concretizat în publicarea a 20 cărţi, tratate și monografii și a peste 80 articole cotate ISI, în prezentarea a peste 200 de lucrări la conferințe și congrese de specialitate în străinătate și în ţară. A coordonat peste 21 de proiecte și granturi de cercetare naționale și internaționale.
 
Dovadă a recunoaşterii prodigioasei sale activităţi stau numeroase premii și distincții naționale și internaționale pentru activitatea profesională și cercetarea științifică, dintre care amintim: Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler oferit de Președinele României – decembrie 2019, Premiul „Carol Davila” pentru Medicină – iunie 2019, Premiul Congresului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” - iunie 2013.

 
De asemenea, prof. univ. dr. Viorel Jinga este Doctor Honoris Causa al altor universități de prestigiu: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” - Chișinău, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, Universitatea Pitești, Universitatea din Oradea.
 
Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) UOC a participat la a treia întâlnire transnațională în cadrul proiectului european PLAYS
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea „Ovidius” Constanța îi va acorda regizorului Andrei Șerban titlul de Doctor Honoris Causa

20 Feb 2024 358

Azi vor fi validate candidaturile depuse Alegeri la Universitatea Ovidius din Constanța pentru Senat

20 Feb 2024 631

Oficial de la CNI Stadiul lucrărilor la noul cămin studențesc al Universității „Ovidius“ din Constanța au ajuns la 70%

18 Feb 2024 653

Prezentare pentru elevi și studenți la Universitatea Ovidius din Constanța. Participă și militari americani și români

16 Feb 2024 688

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, în instanță cu Universitatea Ovidius! Când începe procesul

16 Feb 2024 1001

Vernisajul expoziției „Mamaia – Peisajul de ieri și provocările actuale” are loc la Muzeul de Artă Constanța

13 Feb 2024 534

Universitatea Ovidius Constanța Ana Maria Zota, cadru didactic asociat la Facultatea de Arte, câștigătoare a Marelui Premiu la Concursul internațional de Canto din Malaezia

12 Feb 2024 491

Declarații de avere Averea și interesele lui Marius Popa, șef secție la Spitalul Județean Constanța. Venituri obținute și din calitatea de conferențiar universitar la Universitatea Ovidius (DOCUMENTE)

11 Feb 2024 736

Universitatea Ovidius Constanța organizează o dezbatere cu tema diseminării rezultatelor cercetării din domeniul medical

09 Feb 2024 453

Universitatea Ovidius din Constanța, gazdă pentru Cafeneaua Științei - eveniment interactiv despre direcțiile noi de cercetare în domeniul medical

08 Feb 2024 595

Universitatea Ovidius Constanța Stagiu de practică extracurriculară la Bruxelles pentru studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole

08 Feb 2024 624

Eveniment despre impactul deșeurilor digitale asupra mediului înconjurător la Universitatea Ovidius din Constanța

07 Feb 2024 505

Universitatea Ovidius din Constanța va participa la implementarea unui proiect european de peste 1,4 milioane de euro destinat valorificării algelor în regiunea Mării Negre

06 Feb 2024 508

Proiect de aproximativ 1,6 milioane de euro câștigat de Universitatea „Ovidius” Constanța. Despre ce este vorba

05 Feb 2024 673

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Mădălinei-Gabriela Iliescu, expert din partea Colegiului Medicilor la Universitatea Ovidius Constanța (DOCUMENTE)

04 Feb 2024 694