Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) UOC a participat la a treia întâlnire transnațională în cadrul proiectului european PLAYS

Sursa foto: UOC


Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS), a participat, recent, la cea de-a treia întâlnire transnaţională din cadrul proiectului Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), care a avut loc la Nantes, în Franța.

Proiectul PLAYS își propune să sprijine copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani din diferite țări ale UE în practicarea sportului cu o abordare ludică, promovând creșterea fizică și mentală sănătoasă, precum și incluziunea și adaptarea la diferite situații sociale și de mediu, conform unui comunicat al UOC.

„În cadrul întâlnirii, care a reunit 14 participanți din 8 țări europene, au fost analizate aspecte legate de elaborarea ghidului PLAYS pentru sprijinirea părinților, profesorilor și antrenorilor din diferite ramuri sportive. În acest sens, partenerii din proiect au decis să aplice metodele propuse în ghid în cadrul unui program pilot de exerciții, care vizează copii ce practică natația, patinajul pe role și gimnastica, la nivel de amatori. Programul se va desfășura timp de 10 luni, în Italia, Portugalia și România”, precizează conf. univ. dr. Antoanela Oltean, managerul proiectului din partea UOC.  


Proiectul Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), contract nr. 101049381, finanțat cu 400.000 de Euro prin Programul Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, este realizat în cadrul unui consorţiu din care fac parte nouă organizații, Universitatea Ovidius din Constanța (România) având calitatea de instituție coordonatoare. Celelalte organizații implicate sunt: European Culture and Sport Organization (Italia), Verde Foundation (Polonia), Portuguese Swimming Federation (Portugalia), Italian Association of Culture and Sport (Italia), International Workers and Amateurs in Sports Confederation (Austria), Nova Child (Franța), Asociația CPDIS (România), Stichting Sportservice Noord-Brabant (Țările de Jos).
 
 Citește și
Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității „Ovidius” Constanța organizează conferința „Psihologia în context multicultural”

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător licențiat în informatică, exemplu de perseverență - Încerc să am o contribuție la evoluția societății (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Jun 2024 651

Universitatea Ovidius din Constanța Dezbatere despre importanța componentei de internaționalizare în programul de cercetare științifică al doctoranzilor

14 Jun 2024 399

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător din România licențiat în informatică, despre dificultățile specifice cu care s-a confruntat din cauza dizabilității (VIDEO)

14 Jun 2024 553

Dan – Marcel Iliescu, reales în funcția de rector al Universității „Ovidius” Constanța

11 Jun 2024 715

Universitatea Ovidus din Constanța își alege, luni, 10 iunie, rectorul. Dan Marcel Iliescu, singurul candidat. Averea și interesele (DOCUMENTE)

09 Jun 2024 760

Primăria Constanța „Sărbătorim Ziua Copilului în tot orașul” (GALERIE FOTO)

01 Jun 2024 720

Cea de-a VII-a ediție a manifestării „O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

31 May 2024 439

Universitatea Ovidius din Constanţa a finalizat un proiect de mobilitate pentru studenți și cadre didactice, finanțat prin granturile SEE

30 May 2024 451

Universitatea Ovidius din Constanța Elevii constănțeni cu rezultate deosebite la biologie, premiați la Facultatea de Științe al Naturii și Științe Agricole

30 May 2024 561

Universitatea Ovidius Constanța a obținut un nou titlu de Campioană Națională Universitară la Handbal Feminin

30 May 2024 495

Conferința Internațională CHIMIA 2024 „New Trends in Applied Chemistry”, la Universitatea Ovidius din Constanța

29 May 2024 510

Universitatea Ovidius din Constanța Echipa Facultății de Medicină, premiată la o prestigioasă competiție universitară internațională de căutare și salvare în situații de urgență

29 May 2024 589

Universitatea Ovidius din Constanța organizează Campionatul Național Universitar de Handbal Feminin 2024

27 May 2024 662

Doctoranzii Facultății de Medicină a Universității Ovidius din Constanța, premiați la Congresul Mondial ISMH

27 May 2024 490

Dan Marcel Iliescu, singurul candidat la funcția de rector al Universității Ovidius din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

27 May 2024 1081