Nintendo 3DS (video)

nintendo-3ds.jpgNintendo are o istorie lungă în domeniul consolelor portabile şi piaţa de interes principal este cea locală din Japonia. În aceste condiţii, producătorul consolei Wii trebuie să vină cu un dispozitiv care să-i impresioneze pe conaţionali. Din luna martie a anului curent se ştia deja că urmaşul lui Nintendo DS şi DSi va dispune de o un ecran 3D pentru care nu ai nevoie de ochelari. Presa de specialitate participantă la E3 a avut posibilitatea să se joace cu noua consolă, însă Nintendo nu a pus toate cărţile pe masă. Preţul şi data lansării nu au fost anunţate oficial, jucăria fiind aşteptată la începutul lui 2011. De asemenea, nu se ştie ce procesor şi câtă memorie RAM va folosi Nintendo pentru 3DS. 

Noua consolă va fi dotată pentru prima dată în serie cu accelerometru şi giroscop, acestea putând fi folosite pentru controlul în jocuri. Posesorii de Nintendo DS i-au invidiat destul timp pe cei care au preferat un Sony PSP pentru joystick-ul analog de sub D-Pad. 3DS oferă acum echivalentul său, denumit Slide Pad. Alături de ecranul 3D al consolei, Nintendo mai oferă o facilitate în trend cu direcţia aleasă. Pe spatele capacului se găsesc două camere cu rezoluţie VGA. Clipurile sau imaginile 3D realizate cu ele pot fi uşor vizionate pe ecranul principal.

Acest ecran este cel mai important atu al consolei în comparaţie cu concurenţa. Deşi are o rezoluţie mare, de 800x240 de pixeli, cea orizontală este împărţită pe două în practică. Tehnologia folosită pentru obţinerea efectului 3D este bariera de paralaxă. Jucătorul vede cu fiecare ochi doar jumătate din liniile verticale, aşa încât rezoluţia efectivă pentru fiecare ochi este de 400x240 pe cei 3.53" în diagonală. Ecranul sensibil la atingere dintre butoane are rezoluţie QVGA şi o diagonală redusă de la 3.12" la 3.02".

Cei care s-au jucat cu Nintendo 3DS spun că unghiurile în care efectul 3D este foarte bine vizibil sunt destul de largi. Adâncimea de câmp poate fi ajustată cu ajutorul unui potenţiometru liniar pe latura ecranului principal, la fel ca la Nvidia 3D Vision. La E3, Nintendo s-a prezentat cu o serie de demonstraţii, jocurile special create pentru consolă lipsind momentan. Vechile jocuri vor putea fi rulate şi pe 3DS, însă consola nouă va avea la dispoziţie acum şi un slot SD. Noul stilus este localizat acum în partea de sus a ecranului principal şi se extinde până la 10 cm.

Nintendo 3DS nu este, aşa cum ar crede unii, un produs ciudat care se vinde doar în Japonia şi nu are legătură prea mare cu tendinţele actuale din sfera IT. Nebunia 3D se extinde şi este posibil ca o astfel de consolă portabilă să fie printre puţinele echipamente accesibile pe care efectul de adâncime de câmp să funcţioneze aşa cum trebuie. Tehnologia folosită pentru ecran se potriveşte perfect pentru un singur utilizator şi diagonala mică pe care este aplicată. Consolele câştigă teren în ţara noastră şi nu ne-ar mira dacă 3DS ar prinde, chiar şi puţin, la publicul românesc. Sperăm doar ca ea şi jocurile 3D viitoare să aibă un preţ corect şi nu de două ori mai mare ca în Ţara Soarelui Răsare.

Sursa: go4it.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța joacă pentru locul trei pe țară. „Din nou în careul de ași!“

19 May 2024 228

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 537

Fotbal Campioanele de la Farul Constanța au dansat și au cântat la vestiare pe melodia „Made in Romania“ (VIDEO)

18 May 2024 674

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 773

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2389

Cu prilejul Jocurilor Olimpice Loteria Română lansează lozul TEAM ROMANIA

16 May 2024 383

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 592

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 637

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 927

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 924

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța prezintă subiecte de interes local (Galerie FOTO)

15 May 2024 729

Oină Constanța Echipa Liceului Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, medaliată la faza națională a ONSS 2024 (GALERIE FOTO)

15 May 2024 827

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 1067

DGASPC Constanța face precizări despre situația copiilor intoxicați (VIDEO)

14 May 2024 552

ZIUA Electorală De la antreprenoriat la politică. Ioan Picu, despre proiectul său de suflet - Palatul Copiilor din Constanța!

14 May 2024 949